Παρασκευή, 29/03/24
Europa League

Ο Άγιαξ μεγαλώνει γερά… παιδιά! (photo)

Είναι κάτι σαν… παράδοση.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.

Ο Άγιαξ έχει από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ακαδημίες στον κόσμο.

Όμως τις τελευταίες δεκαετίες δεν μπορούσε να… χαρεί τα φυντάνια του μιας και οι πιο ταλαντούχοι έφευγαν για τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης και έτσι δεν προλάβαιναν να μεγαλουργήσουν στη πρώτη ομάδα του “Αίαντα” που αν και σάρωνε τις εγχώριες διοργανώσεις δεν είχε τα φόντα για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Έπρεπε οι φίλοι του ολλανδικού σωματείου να περιμένουν 21 χρόνια, μέχρι να δουν την ομάδα τους να βρίσκεται πολύ κοντά στο να δώσει το “παρών” στον τελικό κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το βράδυ της Τετάρτης (3/5) οι ποδοσφαιριστές του Άγιαξ επιβλήθηκαν με σκορ 4-1 της Λυών στο “Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα” στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και πρέπει να… αυτοκτονήσουν για να μην βρεθούν στον τελικό του θεσμού.

Ωστόσο, αυτό που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να… παραμιλάει είναι ο Μ.Ο ηλικίας της ομάδας του Άγιαξ που είναι ιδιαίτερα χαμηλός με τους Ολλανδούς εκτός από νιάτα και φρεσκάδα, έχουν να παρατάξουν και πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές τους δεν έχουν εμπειρία από κάτι τέτοιες διοργανώσεις.

Αλλά ας μιλήσουμε με αριθμούς. Ο “Αίαντας” στο εντός έδρας ματς με τους Γάλλους κατέβασε μία 11αδα που ο Μ.Ο ηλικίας της δεν ξεπερνούσε ούτε τα 23 έτη.

ajax ilikia

Ας δούμε τι έγινε και με τις αλλαγές στις οποίες προέβη ο τεχνικός του Άγιαξ, Πέτερ Μπος. Ο 20χρονος, Ντόνι φαν ντε Μπικ, πέρασε στη θέση του Σένε, ο 17χρονος, Τζάστιν Κλάιφερτ (γιος του Πάτρικ) στη θέση του Γιουνές και ο 20χρονος, Νταβίντ Νέρες, στη θέση του Ντόλμπεργκ.

Οπότε, ο μέσος ηλικιακός όρος για κάποια λεπτά – στα τελευταία του ματς – έπεσε κι άλλο στα 20.45 έτη. Ο “Αίαντας” μπορεί να είναι χωρίς πρωτάθλημα από το 2014, χωρίς Κύπελλο από το 2010 και χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο από το 1995, αλλά επιστρέφει και μάλιστα… αγριεμένος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...