Πέμπτη, 25/04/24
Final-4 Super League U17

“Αποκαθήλωσε” τον ΠΑΟΚ και πάει για την κούπα ο Ολυμπιακός! (photos)

Στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος U17 προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, μετά από ακόμη ένα θρίλερ!

Με ήρωα τον Γιάννη Νικοπολίδη, που έπιασε πέναλτι στη διαδικασία, οι Πειραιώτες επικράτησαν 5-3 του ΠΑΟΚ και το Σάββατο (20/5, 19:30) θα διεκδικήσουν τον τίτλο για τέταρτη φορά σε αυτές τις ηλικίες απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Στο… μηδέν ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του ημιτελικού (0-0), με τον Ντουμάνη να χάνει τρεις κλασικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για τους ερυθρόλευκους.

Ο Δημήτρης Βουτσάς έμελλε να είναι ο μοιραίος για τους περσινούς πρωταθλητές, αφού είδε την εκτέλεσή του από την άσπρη βούλα να σταματά πάνω στον Νικοπολίδη.

Το φιλμ του αγώνα

 

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη… Οι δύο ομάδες έπαιζαν άκρως συντηρητικά, έμεναν προσηλωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα, δεν έπαιρναν το παραμικρό ρίσκο και μοιραία δεν βλέπαμε καμία φάση μπροστά από τις δύο εστίες…

Ο Ολυμπιακός ήταν ελαφρώς πιο κινητικός, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την άμυνα του ΠΑΟΚ, προκειμένου να φανεί πραγματικά απειλητικός. Τα λεπτά περνούσαν, το θέαμα ήταν πολύ κακό στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και φυσικά το 0-0 δεν άλλαζε…

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους για να δούμε –επιτέλους- κάτι ουσιαστικό! Γαϊτανίδης και Λύρατζης δοκίμασαν τα πόδια τους υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν βρήκαν στόχο, ενώ οι Πειραιώτες “απάντησαν” στο 45’, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Συλλέκτη, μετά από πολύ καλό μακρινό σουτ του Φυτόπουλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε περισσότερο αποφασισμένος στην επανάληψη για ένα γκολ. Αυτό αποδεικνύουν οι φάσεις που έφτιαξε μπροστά από τα καρέ του “δικεφάλου του βορρά”, ο οποίος έμοιαζε κουρασμένος, χωρίς ιδέες και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του.

Για καλή του τύχη, όμως, ο Ντουμάνης του Ολυμπιακού είχε βαλθεί να αναδειχθεί σε… μοιραίο της ομάδας του! Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο ποδοσφαιριστής των ερυθρολεύκων χαράμισε τρεις μοναδικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να χρίσει “αφεντικό” της αναμέτρησης τους Πειραιώτες.

Στο 63’, λοιπόν, ο Ντουμάνης δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ σε τετ-α-τετ, στο 70’ σημάδεψε άουτ από πολύ κοντά, ενώ το… γλυκό έδεσε στο 78’ με την πλέον απίστευτη χαμένη ευκαιρία του! Με όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, ο Βοΐλης έδωσε… έτοιμο γκολ στον Ντουμάνη, αλλά αυτός νικήθηκε στα δύο μέτρα από τον Συλλέκτη! Το 0-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τους δύο μονομάχους να οδηγούνται στην παράταση και τους Θεσσαλονικείς, σίγουρα, να προβληματίζουν με την εμφάνισή τους…

Η παράταση

Επιφυλακτικοί παρουσιάστηκαν και στο έξτρα 30λεπτο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Η αλήθεια είναι πως ο “δικέφαλος του βορρά” θέλησε να… χτυπήσει –μετά από ώρα- στην κούραση του αντιπάλου του και να βρει ένα “χρυσό” γκολ, όμως δεν του έκατσε! Στο 104’ ο Βρακάς σημάδεψε μόλις άουτ, ενώ λίγο πριν το φινάλε της παράτασης ο Νικοπολίδης… κατέβασε ρόλα σε σουτ του Μανιώτη και κράτησε ζωντανούς τους Πειραιώτες! Όσον αφορά τους τελευταίους, είχαν μόλις μία καλή στιγμή, όταν στο 110’ ο Τσιριγώτης σούταρε με κατεύθυνση προς την εστία, αλλά τελευταία στιγμή έσωσαν τον ΠΑΟΚ οι αμυντικοί του.

aaa

Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός)

1-0: Εύστοχος ο Νεοφυτίδης

1-1: Εύστοχος ο Βρακάς

2-1: Εύστοχος ο Φέκκας

2-2: Εύστοχος ο Χρήστος Βουτσάς

3-2: Εύστοχος ο Γαλούπης

3-3: Εύστοχος ο Γκαργκαλατζίδης

4-3: Εύστοχος ο Τσιριγώτης

4-3: ΑΣΤΟΧΟΣ ο Δημήτρης Βουτσάς, ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ εκπληκτικά ο πορτιέρε του Ολυμπιακού, Νικοπολίδης

5-3: Εύστοχος ο Παπαδόπουλος και ΠΡΟΚΡΙΣΗ στον τελικό για τον Ολυμπιακό

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Συλλέκτης, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Δ. Βουτσάς, Λύρατζης, Μανιώτης, Σαλαμούρας (73’ Βρακάς), Τσιγγάρας, Γαϊτανίδης (72’ Χρ. Βουτσάς), Χατζής (46’ Γκαργκαλατζίδης), Δούμτσης (102’ Κορέας)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαργαρίτης, Γαλούπης, Παπαδόπουλος, Ράμα, Φυτόπουλος, Ντουμάνης, Τσερκώνης (105’ Παπαγγέλης) ,Βοϊλης (91’ Νεοφυτίδης), Κατσούκης (87’ Μαρτίνης), Ζιάκας (81’ Φέκκας)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...