Παρασκευή, 29/03/24
Λάρισα U20

Ζιάκας: “Ταλέντα δεν έπαψαν να υπάρχουν ποτέ”!

Ο προπονητής της U20 της Λάρισας, Μίλτος Ζιάκας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας του “κάμπου” τόνισε πως χρέος τους είναι πρωτίστως να βγάλουν καλούς και όχι να χαϊδεύουν κάποιους για να έχουν καλές σχέσεις. Παράλληλα μίλησε για τα ταλέντα που ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν, απλά δεν δουλεύτηκαν όπως θα έπρεπε ενώ μίλησε για τα παιχνίδια της Super League U20 και την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μίλτου Ζιάκα:

Για το αν υπάρχουν ταλέντα:

Ταλέντα δεν έπαψαν να υπάρχουν ποτέ. Όποιος πει πως δεν υπάρχουν δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Όμως τα ταλέντα θέλουν μία ξεχωριστή διαχείριση σε πολλά επίπεδα, για να έχουμε μία παραγωγή παικτών. Την μεγαλύτερη όμως ευθύνη έχουν οι άνθρωποι που θα δομήσουν τις ομάδες. Το εσωτερικό περιβάλλον των ομάδων και το εξωτερικό περιβάλλον των παιδιών. Εάν δεν υπάρξει προσοχή, τότε θαυμάσια ταλέντα θα χαθούν. Σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε και σε μερικά χρόνια να γίνεται μία σωστή παραγωγή.

Για την ΑΕΛ U20:

Υπάρχουν κάποια αξιόλογα παιδιά. Την Κυριακή που τελειώνει το πρωτάθλημα, νομίζω ο νέος προπονητής και οι συνεργάτες του θα πρέπει να έρθουν για να συζητήσουμε για κάποιους από αυτούς και να δούμε αν κάποιοι μπορούν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Στο διάστημα που είμαι εγώ κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Παίζουμε σε όλο το γήπεδο και δεν κοιτάμε να «κλέψουμε» τις νίκες. Οι παίκτες πρέπει να μάθουν να παίζουν μέσα σε όλο το γήπεδο κι όχι μόνο να παίρνουν το αποτέλεσμα, γιατί έτσι δεν μπορείς να φτιάξεις παίκτες. Και με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ τις κοιτάξαμε στα μάτια. Με κάποιες πήραμε αποτελέσματα, σε παιχνίδια που χάσαμε αξίζαμε κάτι παραπάνω κάποιες φορές.

Για τους αγωνιστικούς χώρους:

Όταν παίζεις στην έδρα σου και δεν έχεις καλό αγωνιστικό χώρο μπορεί να επηρεαστείς. Αλλά αυτό επηρεάζει και τις δύο ομάδες. Νομίζω πάντως πως σε σχέση με τις άλλες ομάδες έπαιξε περισσότερο ρόλο η εμπειρία που έχουν κάποιες ομάδες, που έχουν δουλέψει μαζί πιο πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό όμως καθώς παίζει ρόλο στις λεπτομέρειες.

Για το τρόπο που πρέπει να δουλεύουν οι ομάδες:

Σχολές όπως στην Ισπανία και στην Ολλανδία και είναι καλό που έχουμε ένα τέτοιο προπονητή στην ΑΕΛ, διδάσκουν τους παίκτες να παίζουν σε όλο το γήπεδο. Εμείς μπορεί να παίξουμε στην αμυντική ζώνη για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αυτό θα φέρει τη νίκη, αλλά δεν θα δημιουργήσουμε κάποιο παίκτη. Αυτές οι ομάδες θεωρώ θα πρέπει να δομούνται με μικρότερους παίκτες ηλικιακά, για να έχεις 18χρονους που θα μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ. Αν προσέξεις και γίνει σωστή και δομημένη δουλειά μπορείς να το πετύχεις.

Για τη συνεργασία με τα υπόλοιπα ηλικιακά τμήματα:

Μπορώ να μιλήσω για όλα τα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕΛ. Με τους προπονητές είμαστε σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία, όπως και με τους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στις ομάδες, όπως τον Ηλία Σελιώνη και τον Οδυσσέα Κλάρα που είναι διοικητικός επικεφαλής. Προσπαθούμε αρκετά και νομίζω πως έχουμε και τη συμπαράσταση από τη διοίκηση της ομάδας για να πετύχουμε το στόχο μας.

Για τα σχέδια της νέας χρονιάς:

Τη νέα χρονιά θέλω να πιστεύω και υπάρχει ήδη μέριμνα να βρεθούν καλύτεροι αγωνιστικοί χώροι. Να υπάρχουν χώροι για προπόνηση. Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα κάνουμε τις προτάσεις για να δημιουργηθούν νέοι παίκτες. Είμαι ένας από αυτούς που θεωρώ πως η εικόνα που παρουσιάζει μια ομάδα εξαρτάται από τον προπονητή αρκεί αυτός να στηρίζεται με τα υλικά για να δημιουργήσει. Όταν σου δίνεται τα εχέγγυα για να φτιάξεις κάτι καλό, τότε η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή. Όταν όμως όλο αυτό είναι δομημένο σωστά.

Για το πως βλέπει την συνεργασία του με την ΑΕΛ:

Έχω μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό που προσπαθήσαμε να περάσουμε στη συζήτηση που είχαμε με τον Ζήση Ζιάγκα και τον Βασίλη Νάρη είναι σε θέματα πειθαρχίας να είμαστε αδιάβλητοι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Ισχύει και για τις τρεις ομάδες. Φεύγουμε από το επίπεδο του ερασιτεχνικού και δημιουργούμε ομάδες της ΑΕΛ επαγγελματικές. Πρέπει να δημιουργήσουμε δυνατούς χαρακτήρες που δεν θα επηρεάζονται και παίκτες έτοιμους που θα μπορούν να ανεχθούν εύκολα τη φωνή του προπονητή και κάποιων φιλάθλων, για να είναι έτοιμοι μπροστά σε 10.000 κόσμο σε ένα γήπεδο. Δεν δημιουργείς παίκτες με χάδια, αλλά μόνο σχέσεις. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις, αλλά καλούς παίκτες.

Για την άποψη του για δανεισμό παικτών:

Δεν απορρίπτεις παίκτη 20 ετών. Είναι λάθος. Αν κάποια παιδιά βλέπεις πως δεν μπορούν να συνεχίσουν, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχθούν πρέπει να τους δώσεις κάπου δανεικούς και να τους παρακολουθείς κι αν φτάσουν σε καλό επίπεδο να επιστρέψουν πίσω στην ΑΕΛ. Συμβαίνει σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες αυτό. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που ένα παιδί 19 ετών τον θεωρούμε τελειωμένο. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.

Για τα παιχνίδια της U20:

Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε έως τις 20 Μαΐου. Έχουμε παιχνίδια που δεν παίξαμε με Αστέρα Τρίπολης, Βέροια και Πλατανιά. Έχουμε ακόμα τρεις αγωνιστικές, εκτός από το παιχνίδι της Κυριακής. Ο κόσμος θα μπορέσει να δει και περισσότερο την ομάδα. Είχαμε στην αρχή το πρόβλημα με το Αλκαζάρ. Στη συνέχεια παίξαμε κάποια παιχνίδια στα Δέντρα, όπως και έξω από τη Λάρισα. Την έχει δει ο κόσμος πάντως την ομάδα και έχω δεχθεί θετική αύρα. Το καλύτερο είναι να δούμε πως αυτά τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην ανδρική ομάδα. Όμως για να πάνε εκεί πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμο. Δεν χρειάζεται να πάει εκεί και να θέλει χρόνο προσαρμογής σε φυσική και τεχνική κατάσταση. Από εμάς πρέπει να είναι έτοιμοι. Ετοιμότητα όμως έρχεται μόνο με πίεση και δουλειά και όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους είναι ο μοναδικός δρόμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.