Σάββατο, 20/04/24
Ποδόσφαιρο

Τα 10 πιο περίεργα επαγγέλματα πριν από το ποδόσφαιρο! (photos)

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές στις ημέρες μας να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ ετησίως, παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι αυτοί που πριν ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο έκαναν και άλλες δουλειές, προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην.

Κάποια από αυτά τα επαγγέλματα, ωστόσο είναι… “περίεργα”. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο παράξενα.

1) Ζοζέ Μουρίνιο: ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ. Πριν αποκτήσει τον τίτλο του Επίλεκτου Προπονητή, ο Ζοζέ δούλευε ως μεταφραστής του Bobby Robson στην Σπόρτιγκ Λισσαβόνας. Ποιος ξέρει τι μετέφραζε ο Μουρίνιο και τον έστειλαν με τις κλωτσιές στην Πόρτο

epaggelmata

2) Χούλιο Κρουζ: ΚΗΠΟΥΡΟΣ. Γνωστός και ως El Jardinero καθώς ξεκίνησε ως κηπουρός του γηπέδου της Banfield στην Αργεντινή. Εκπληκτικός επιθετικός πλέον με πέρασμα από Ρίβερ, Ίντερ και Λάτσιο.

epaggelmata 2

3) Κρις Γουόντλ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΙΚΩΝ. Πριν γίνει αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Αγγλίας και των Τότεναμ, Νιούκαστλ και Μαρσέιγ, ο Waddle εργαζόταν ως εργάτης σε σφαγεία με καθετοποιημένη παραγωγή. Ήταν υπεύθυνος για το τσιγάρισμα του χοιρινού κρέατος…

epaggelmata 3

 

4) Μορένο Τοριτσέλι: ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ. Ο αξέχαστος Γιουβεντίνος αμυντικός με τα μακριά μαλλιά και τα γένια εργαζόταν ως ξυλουργός όταν τον ανακάλυψε ο Τροπατόνι σε ένα φιλικό ματς της Γιούβε με την ερασιτεχνική Caratese.

epaggelmata 4

5) Ματ Μίτσελ Κίνγκ: ΣΩΣΙΑΣ. Ο παίκτης της Crewe δούλευε ως σωσίας διάσημων ηθοποιών σε επίμαχες σκηνές. Μάλιστα είχε καλύψει σε γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών την εμφάνιση του Ρίο Φέρντιναντ.

epaggelmata 5

6) Γκραφίτε: ΠΛΑΣΙΕ ΓΙΑ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. Η αποκάλυψη της Βόλφσμπουργκ πουλούσε Σακκούλες Σκουπιδιών πόρτα-πόρτα για να διατηρήσει τη φτωχή του οικογένεια. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή…

epaggelmata 6

7) Πίτερ Σμάιχελ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ. Ο Δανός πρωταθλητής Ευρώπης και επί χρόνια τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δούλευε ως καθαριστής σε ένα γηροκομείο στην Κοπενχάγη. Επίσης δούλευε και ως καθαριστής χαλιών (όχι της Δέσποινας Μιραράκη).

epaggelmata 7

8) Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: ΜΑΓΕΙΡΑΣ. Πριν πάρει τον τίτλο του Sir και γίνει παγκοσμίως γνωστός, ο Φέργκιουσον δούλευε ως μάγειρας σε ένα μικρό εστιατόριο στο Hamden Park. Μετά από περίπου 2 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί full-time με το ποδόσφαιρο.

epaggelmata 8

9) Ρόαρ Στάντ: ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ. Τύφλα να έχει η Mary Poppins…Ο καλύτερος παίκτης της Ρόσενμποργκ με την οποία κατέκτησε 15 πρωταθλήματα Νορβηγίας, επέλεξε τη δουλειά του καπνοδοχοκαθαριστή σε περίπτωση που αποτύγχανε η ποδοσφαιρική του δραστηριότητα..

epaggelmata 9

10) Στηβ Σάβινταν: ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ. Ο σκληροτράχηλος Γάλλος βοήθησε τις ομάδες των Βαλενσιέν και Καέν. Μάλιστα από σκουπιδιάρης κατάφερε να πουληθεί για 5 εκατομμύρια ευρώ στην Καέν.

epaggelmata 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...