Παρασκευή, 29/03/24
5x5

Οι φιγούρες του 5×5! (photos/vid)

Αν υπάρχουν πέντε σταθερές αξίες στη ζωή ενός άντρα, η μία εξ αυτών περιέχει δύο φορές τον αριθμό πέντε στο όνομά της. Το 5×5. Με έναν μαγικό τρόπο, κάθε φορά που πατάς χορτάρι, ο χρόνος από την τελευταία φορά μηδενίζεται. Είναι λες και γύρισες στο φυσικό σου περιβάλλον.

Επειδή την τακτική στο χορτάρι θα τη σχεδιάσεις αυστηρά εσύ με την ομάδα σου, το μόνο που μένει για να σε προετοιμάσουμε και να χαλαρώσεις πριν τη σέντρα, είναι μια γλυκιά υπενθύμιση των σπουδαίων φιγούρων του 5×5.

Μην αγχωθείς αν ταυτιστείς με κάποια. Αυτός είναι ο σκοπός.

Ο χαμένος αδερφός του Κριστιάνο

Αυτό το παιδί έχει χτυπηθεί από τη μοίρα. Η φύση τον προίκισε με καντάρια ταλέντου και φοβερά αθλητικά προσόντα, αλλά η μοίρα (ή αλλιώς τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια) τον καταδίκασαν να ξεδιπλώνει αυτό το ταλέντο μόνο σε γηπεδάκια 5×5. Όχι ότι αυτό είναι άσχημο ή λίγο, αλλά… Όχι, όχι, είναι άσχημο και λίγο.

Η κλασική ατάκα: “Είχαμε παίξει μια φορά με τον Μουτσοντρίγκο, τον παλιό παίκτη του Ιωνικού, θυμάστε, και του ‘κανε εντύπωση που δεν έχω παίξει Α’ Εθνική”.

Το σήμα κατατεθέν: Το ισοθερμικό κολάν μέσα από το σορτσάκι.

O κουρασμένος προπονητής

5x5_1

Ένας άνθρωπος που αν μη τι άλλο διαθέτει χιούμορ, κάτι που πρωτίστως καταμαρτυρά το γεγονός ότι δέχεται/αυτοδιατίθεται/ψήνεται να παριστάνει τον προπονητή . Δεν είναι καλός στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να βρει θέση στο χορτάρι. Το βασικό είναι ότι βαριέται να παίξει. Τον σεβόμαστε για την ειλικρίνεια και τη διάθεση να μη χαλάσει την παρέα.

Η κλασική ατάκα: “Ρε Βασίλ’, σ’ έχει ξεφτιλίσει το παλικάρι που μαρκάρεις, εγώ θα ‘βαζα τα κλάματα στη θέση σου”.

Το σήμα κατατεθέν: Το μπουφάν. Ο προπονητής φοράει μπουφάν, ανεξαρτήτως καιρού.

Το φιλότιμο μηχανάκι

Ένας άκοπος εργάτης, ένας στρατιώτης χωρίς σημαία, ένας σκύλος που οργώνει όλες τις γραμμές του γηπέδου και λέει και “ευχαριστώ”. Ο τύπος που θα βγει τετ-α-τετ και λόγω φιλότιμου θα σπάσει την μπάλα δεξιά για να σκοράρει κάποιος άλλος. Όποιο κι αν είναι το όνομά του, όλοι τον φωνάζουν με το υποκοριστικό του. Και ο ίδιος έτσι συστήνεται. Είναι ο Γιαννάκης.

Η κλασική ατάκα: “Η ομάδα, η ομάδα, όχι εγώ…”

Το σήμα κατατεθέν: Το κοντό μαλλί. Σαν να παρουσιάζεται το άλλο πρωί στο κέντρο Τεθωρακισμένων.

Ο αδερφός

Δεν έχει σημασία αν ξέρει μπάλα. Δεν αφορά κανέναν. Ο αδερφός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ‘παίζω μπάλα στο 5×5’. Στις παραπάνω προτάσεις, δεν κρύβεται κάποιο φοβερό υπονοούμενο. Απλά πάντα κάποιος φέρνει τον αδερφό του για να συμπληρωθούν οι ομάδες.

Η κλασική ατάκα: Δεν μιλάει σε κανέναν.

Το σήμα κατατεθέν: Φοράει ζακέτα Lonsdale.

Ο χομπίστας διαιτητής

5x5_2

Συνήθως είναι υπάλληλος στο 5×5 που πήγατε να παίξετε. Δεν είναι ο μεγαλύτερος φαν της διαιτησίας, αντιμετωπίζει λίγο το στάτους του σαν αναγκαίο κακό. Ενίοτε, θα τον δεις να δουλεύει και στο κυλικείο. Του αρέσει να αφήνει το σκληρό παιχνίδι, όχι από άποψη, αλλά επειδή βαριέται να σφυρίζει κάθε λίγο και λιγάκι. Σφυρίζει τα απολύτως απαραίτητα.

Η κλασική ατάκα: Ούτε αυτός μιλάει σε κανέναν.

Το σήμα κατατεθέν: Μια σαλιάρα για να ξεχωρίζει από τους παίκτες.

To τσεκούρι

Επικίνδυνος. Μόνιμη πηγή μανούρας και καυγάδων. Αν πέσουν ψιλές στο γήπεδο, αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός: πήγε να σκοτώσει κάποιον με τάκλιν. Κατά βάθος είναι καλό παιδί. Τραυματίζει και συμπαίκτες του πάνω στη φούρια.

Η κλασική ατάκα: “, στ’ ορκίζομαι”

Το σήμα κατατεθέν: Φοράει διαλυμένα παπούτσια. Είναι απλά θαύμα ότι τραυματίζει κόσμο αντί να τραυματίζεται.

Ο εθελοντής τερματοφύλακας

Ένα σπάνιο πλάσμα. Είναι τέτοια η χαρά και η ανακούφιση που χαρίζει με την προσφορά του να κάτσει στην ειδεχθή θέση του τερματοφύλακα που του συγχωρούνται γκάφες που θα ζήλευε και ο θρυλικός Φράνκο Κοστάντζο. Ας υπάρχει κάποιος στο τέρμα και ας τα τρώει. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε περισσότερα στην επίθεση.

Η κλασική ατάκα: “Εντάξει, εντάξει, θα κάτσω εγώ στο τέρμα και βλέπουμε…”

Το σήμα κατατεθέν: Φοράει μακριά φόρμα από κάτω . Σαν τον Γκάμπορ Κίραλι. Χωρίς να ξέρει τέρμα.

Οι φιγούρες είναι εκεί και σε περιμένουν. Παλεύοντας για το φοβερό τριήμερο στη Μαδρίτη που αποτελεί το έπαθλο , θα τις βρεις μπροστά σου. Το θέμα είναι να τις προσπεράσεις και να μπεις με την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...