Πέμπτη, 25/04/24
Ολλανδία

Ο νέος… Κλάιφερτ του Ολλανδικού ποδοσφαίρου! (photos/vid)

Στον τελικό του Champions League το 1994 ανάμεσα σε Μίλαν και Άγιαξ ένας 18χρονος Πάτρικ Κλάιφερτ σκόραρε το ιστορικό γκολ που έδωσε το τρόπαιο στον Αίαντα στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας. Ο γιος του Τζάστιν δύσκολα θα μπορέσει να κάνει το ίδιο σύντομα, όμως η εξέλιξή του τείνει να είναι πολύ πιο γρήγορη.

Πέτυχε τον πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα σε ηλικία 17 ετών και οι Ολλανδοί είναι ενθουσιασμένοι με το τελευταίο τους ταλέντο. Θα μπορούσε να φτάσει μέχρι εκεί που έφτασε ο πατέρας του; Ο μικρός Κλάιφερτ δεν φοβάται τις προκλήσεις. Το αντίθετο: σε αυτές βρίσκει κίνητρο. Πέρυσι, όταν ήταν με την U17 της Ολλανδίας είχε πει: “μου αρέσει όταν με συγκρίνουν με τον πατέρα μου. Έκανε μεγάλη καριέρα και ελπίζω να κάνω το ίδιο και εγώ. Όλοι περιμένουν μεγάλα πράγματα από μένα, όμως δεν νιώθω πίεση. Απλά μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο”.

Είναι τόσο ενθουσιασμένος που όλοι θεωρούν ότι μπορεί να ακολουθήσει στα χνάρια του πατέρα του, που ζήτησε τη φανέλα με το νούμερο 45, ώστε το σύνολο των δύο αριθμών να καταλήγει στο 9.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Τζάστιν έχει διαφορετικό στυλ από εκείνο του πατέρα του. Δεν είναι κλασικό 9άρι. Αν ήταν στην ίδια εποχή, πιθανότατα θα έπαιζαν μαζί. Ο Τζάστιν είναι πιο γρήγορος και πολύ πιο κοντός. Το να σκοράρει δεν είναι η πρώτη του δουλειά. Το πρώτο του γκολ στο ματς με την Εξέλσιορ ήταν σημαδιακό, καθώς ήρθε ακριβώς 10 χρόνια μετά το τελευταίο γκολ του πατέρα του στο πρωτάθλημα (18/03/2007) με τον Άγιαξ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Πάτρικ έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει προπονητής του γιου του στη δεύτερη ομάδα. “Θα μου άρεσε αυτό“, ήταν η ατάκα του Τζάστιν. “Οι πρώτες βδομάδες θα ήταν κάπως παράξενες, όμως στη συνέχεια θα συνήθιζα”. Παρόλα αυτά, ο Πάτρικ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Παρί και να αναλάβει ρόλο τεχνικού διευθυντή στη Γαλλία. Δεν μπορούσε να την αρνηθεί.

Ο Τζάστιν αυτή τη στιγμή παίζει σε δύο μέτωπα. Είναι βασικός στην U19, που έχει φτάσει στα προημιτελικά του Youth League του Champions League των νέων, ενώ αγωνίζεται, πλέον, τακτικά και με την πρώτη ομάδα, καθώς οι ακραίοι δεν έχουν την ποιότητα που θα ήθελε ο Μπος.

 

Ο Κλάιφερτ εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με την Τσβόλε. Μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές, με την ταχύτητα και την αυτοπεποίθησή του να τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο θρύλος του Άγιαξ, Πάτρικ Σβάρτ, που έχει τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα του Αίαντα είπε: “Ο Κλάιφερτ κάνει καλή πρόοδο. Θα πρέπει να παίρνει την μπάλα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Έχει ταχύτητα και κουράγιο και ξέρει να πασάρει. Θα πρέπει να βελτιώσει κάποιους τομείς του παιχνιδιού του, όμως είναι μόλις 17”.

Μέχρι τώρα ο νεαρός Ολλανδός έχει βρεθεί τρεις φορές στην αρχική ενδεκάδα, ενώ μπήκε άλλες 6 ως αλλαγή. Μία από αυτές τις εμφανίσεις απέναντι στην Λέγκια στο Europa League ήρθε υπό παράξενες συνθήκες τον Φεβρουάριο. Στο πρώτο ματς στην Πολωνία το σκορ ήταν 0-0 στο 73’ και ο Μπος του είπε να περάσει, ώστε να ανεβάσει λίγο τον ρυθμό. Ύστερα από 13’, όμως, ο Τέτε αποβλήθηκε και ο Μπος αναγκάστηκε να κάνει τον Τζάστιν αλλαγή στην αλλαγή. “Ξέρω ότι αυτό τον πλήγωσε, όμως έπρεπε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Είχα τους λόγους μου”, εξήγησε ο τεχνικός του Άγιαξ.

Άλλοι στη θέση του Κλάιφερτ θα είχαν απογοητευτεί, όμως δεν τον πείραξε. Απλά συνέχισε να δουλεύει σκληρά στην προπόνηση. Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή του. “Προσπάθησα να προετοιμάσω τον Τζάστιν για το μέλλον, καθώς ξέρω καλύτερα από τους περισσότερους“, τόνισε ο Πάτρικ, του οποίου η συμβουλή φαίνεται να πιάνει τόπο.

Είναι άγνωστο μέχρι που μπορεί να φτάσει ο μικρός Κλάιφερτ, όμως οι προσδοκίες όλο και μεγαλώνουν. “Θαυμάζω τον Κριστιάνο Ρονάλντο“, αποκάλυψε ο Τζάστιν. “Όχι μόνο λόγω των ικανοτήτων του, αλλά και για τον τρόπο που ζει. Πώς προσέχει τη διατροφή, πώς προπονείται. Είναι ιδανικό παράδειγμα για μένα. Η Μπαρτσελόνα, όμως, είναι το όνειρό μου. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θέλω να βρεθώ εκεί. Θα ήθελα να παίξω και στην Αγγλία. Μου αρέσει πολύ η Premier League”, συνέχισε. “Ο Τζάστιν ξέρει τι θέλει”, θα πει ο Πάτρικ. “Δεν είναι μπερδεμένος και με κάνει πολύ περήφανο”. Το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...