Παρασκευή, 19/04/24
Κόσμος

Ο μικρός Κούρδος Μέσι και η απαγωγή του από το Ισλαμικό Κράτος (pics/vid)!

Σε ένα προσφυγικό καταυλισμό στο Ντοχούκ του Ιράκ, ένας 5χρονος Κούρδος Γεζίντι δεν βγάζει από πάνω του τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, της Μπαρτσελόνα.

Το παιδί, που ονομάζεται Μέσι από τον αγαπημένο του Αργεντίνο διεθνή έχει βιώσει μία πραγματική ιστορία φρίκης. Το 2014, μόλις τριών ετών τότε, είχε απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος μαζί με την μητέρα και την αδελφή του, από το Σιντζάρ, που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ.

Το ISIS είχε εξαπολύσει επίθεση τον Αύγουστο του  2014 στην περιοχή και συνέλαβε εκατοντάδες Γεζίντι. Όπως είχε γνωστό από Κούρδους αξιωματούχους, η οργάνωση αιχμαλώτισε εκείνη την περίοδο 6.417 ανθρώπους της κουρδικής εθνοθρησκευτικής ομάδας. Οι 3.547 ήταν γυναίκες. Αναμεσά τους ήταν και η συγκεκριμένη οικογένεια. Οι γυναίκες και τα μικρά κορίτσια μετατρέπονταν σε ερωτικές σκλάβες των τρομοκρατών και τα αγόρια γενίτσαροι.

Βρισκόταν σε αιχμαλωσία επί δύο χρόνια. Οι ισλαμιστές για να ελευθερώσουν τα τρία μέλη της οικογένειας, ζητούσαν λύτρα, παρ’ ότι, σύμφωνα με όσα διηγείται ο πατέρας του παιδιού στο Kurdistan 24, γνώριζαν πως δεν είχαν τέτοια οικονομική δυνατότητα. Μάλιστα, ζήτησαν το παιδί να λάβει ένα μουσουλμανικό όνομα, όπως το Χασάν, επειδή το Μέσι είναι όνομα «άπιστου».

Η εξομολόγηση της μητέρας

Η ίδια η μητέρα μιλώντας στο Iraq Today, εξομολογήθηκε πως περνούσαν δύσκολες μέρες και νύχτες και πως δεν την άφηναν να βγει έξω με τα παιδιά της.

Τελικά, ο μικρός Μέσι μαζί με την οικογένειά του σώθηκαν και πλέον ζουν ασφαλείς στον καταυλισμό, όπου και τους συνάντησε ο δημοσιογράφος του Kurdistan 24.

Σήμερα είναι 5 ετών, όμως τα όσα έζησε στην τρυφερή του ηλικία, τον έχουν τραυματίσει: Μιλάει με δυσκολία και όταν τον φωνάζουν με το όνομά του φοβάται να απαντήσει και μόνο κουνά το κεφάλι του.

Πηγή: cnn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...