Πέμπτη, 25/04/24
ΑΕΚ (U20) - Παναθηναϊκός (U20)

Νίκη με ανατροπή στο “Αθηναϊκό” ντέρμπι! (photos)

Χάρη σε γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Super League U20.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος από την Ένωση, καθώς πίεζε και δημιουργούσε. Η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και μετά τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, γύρισε το “σκηνικό”. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιούσης, όπου πέτυχε και την ισοφάριση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκού, που κατάφερε να δημιουργήσει τρεις καλές φάσεις. Στο 20ο λεπτό και έπειτα από αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Χατζηγιοβάνης με σουτ από το ύψος του πέναλτι “νίκησε” τον Παπαδόπουλο και δημιούργησε σκορ στην αναμέτρηση.

Δεύτερο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, παραλίγο να γίνει το 0-2, ωστόσο ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το σουτ του Κουντουριώτη. Απο το 60′ και μετά, οι ποδοσφαιριστές της “Ένωσης”΄ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και η ισοφάριση έδειχνε να είναι θέμα χρόνου. Στο 62′ ο Γιούσης πέρασε στο γήπεδο και στο 77′ αν και χρειάστηκε δύο προσπάθειες, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος ποδοσφαιριστής με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσέλιου έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν ο τραυματισμός του Θεοφάνη Μαυρομάτη, ο οποίος συγκρούστηκε με ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο δεξί του φρύδι. Ο νεαρός διεκομήσθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Με αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ ανέβηκε στην θέση με 36 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στη θέση με 56 βαθμούς. Πλέον και οι ίδιοι οι “πράσινοι” φαίνεται πως εγκαταλείπουν τη μάχη για τον τίτλο.

Οι συνθέσεις:

Η σύνθεση της U20 της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Τάμπας, Ψάνης, Μαρκοπουλιώτης, Μπούσης, Μπάμπης, Λίτσι(81′ Κόφι), Τσέλιος, Βλαχομητρος, Σπηλιώτης, Ασπρογιάννης (62′ Γιούσης)

Η σύνθεση της U20 του Παναθηναϊκού: Ξενόπουλος, Βαλμάς (67′ Ξηρός) Σερβιλάκης (43′ Ντόκο) Ζερβόπουλος, Μαυρομάτης, Στάικος (56′ Αποστολάκης) Κουντουριώτης, Αγγελόπουλος, Δημητρούλας, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...