Κυριακή, 08/09/24
Κόσμος

Το μήλο θα… “πέσει” ( ; ) κάτω από την μηλιά! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν να μπουν στον χώρο βαδίζοντας στα χνάρια των πατεράδων τους, οι οποίοι στο παρελθόν έγραψαν ιστορία στο άθλημα.

Ο Πίτερ Σμάιχελ έμεινε στην ιστορία ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της χώρας του καταφέρνοντας να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999. Ο Κάσπερ Σμάιχελ δεν αναμένεται να φτάσει ποτέ στο επίπεδο του πατέρα του, πανηγύρισε ωστόσο στα τριάντα του το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ με την Λέστερ έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, συνδέοντας όνομά του με την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Πάολο Μαλντίνι αποδείχθηκε τόσο σπουδαίος ώστε να ξεπεράσει την “μεγάλη” καριέρα του Τσέζαρε, ενώ ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν είχε την τιμή να αντικαταστήσει τον πατέρα του σε παιχνίδι της εθνικής Ισλανδίας το 1996, βλέποντας πλέον και ο ίδιος τον γιο του να παίζει.

Αυτά ήταν κάποια παραδείγματα από την προηγούμενη “γενιά” ποδοσφαιριστών, με την επόμενη να περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτά των Μίτσελ Μπέργκαμπ (γιος του Ντένις), Ισάακ Ντρογκμπά (γιος του Ντιντιέ) και Τζο Φαν Ντερ Σάαρ (γιος του Έντουιν), ενώ θα ακολουθήσουν οι γιοι των Ντέιβιντ Μπέκαμ (Μπρούκλιν), Πάολο Μανλτίνι (Κρίστιαν) και Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Σακίλ).

Η παρούσα όμως “γενιά” περιλαμβάνει εξίσου δυνατά ονόματα. Από τον τεράστιο Ζινεντίν Ζιντάν που ως προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να δώσει στον γιο του Έντσο το βάπτισμα στην πρώτη ομάδα των “μερένχες”, μέχρι τον “Ρίμπο” που αγωνίστηκε σε επίσημο ματς μαζί με τον Ριβαλντίνιο. Αυτοί είναι οι παίκτες με όνομα βαρύ σαν ιστορία.

Αντόνιο και Κάρλο Μανικόνε

sons_footballers

Ο Κάρλο είναι επιθετικός γεννημένος το 1998 και γιος του πρώην μέσου της Ίντερ Αντόνιο. Ο 19χρονος εντάχθηκε στις ακαδημίες της Γιουβέντους η οποία θέλησε να επενδύσει επάνω του, το 2015 όμως αφέθηκε ελεύθερος αφού το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε με την Έμπολι να αρπάζει την ευκαιρία και να τον κάνει δικό της. Ο Μανικόνε junior κατάφερε μάλιστα να σκοράρει στον τελικό του “Viareggio” απέναντι στη Σασουόλο, με την ομάδα του ωστόσο να χάνει στη συνέχεια το τρόπαιο στα πέναλτι.

Πάτρικ και Τζάστιν Κλάιφερτ

sons_footballers 2

Ο Πάτρικ θητεύει στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ κάνοντας το ντεμπούτο του στην Eredivisie στις 15 Ιανουαρίου εναντίον της Τσβόλε, με το πρώτο του τέρμα να φτάνει στις 19 Μαρτίου με αντίπαλο την Εξέλσιορ.

Γιούρι και Οάν Ντζοργκαέφ

sons_footballers 3

Ο Οάν Ντζοργκαέφ είναι γιος του σπουδαίου Γιούρι και αγωνίζεται ως μέσος στην δεύτερη ομάδα της Μονπελιέ. Γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1997 στο Μιλάνο την περίοδο που ο πατέρας του αγωνιζόταν φορώντας τη φανέλα της Ίντερ.

Ζινεντίν και Έντζο Ζιντάν

sons_footballers 4

Ο γιος του “αρτίστα” Ζιζού ονομάζεται Έντζο και αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Κλήθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του πατέρα του στις 29 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 30 Νοεμβρίου σε αναμέτρηση για το κύπελλο Ισπανίας, αντικαθιστώντας τον Ίσκο στο παιχνίδι απέναντι στην Κουλτουράλ Λεονέσα. Είχε μάλιστα την χαρά να πανηγυρίσει τέρμα μετά από δεκαπέντε μόλις λεπτά παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο. Και οι Λούκα και Θίο Ζιντάν ωστόσο αγωνίζονται στα τμήματα υποδομής της “βασίλισσας” και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουν.

Ριβάλντο και Ριβαλντίνιο

sons_footballers 5

Ο Ριβαλντίνιο, εν αντιθέσει με τον πατέρα του, είναι ένας αυθεντικός επιθετικός ο οποίος στα 21 του αγωνίζεται στην Ντιναμό Βουκουρεστίου. Συνυπήρξε με τον πατέρα του στην Μότζι Μίριμ και τον Ιούλιο του 2015 στον αγώνα εναντίον της Μακαέ, πατέρας και γιος αγωνίστηκαν μαζί!

Γκεόργκι και Ιανίς Χάτζι

sons_footballers 6

Ο Γκεόργκι Χάτζι υπήρξε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έβγαλε μέχρι σήμερα το ρουμανικό ποδόσφαιρο . Ο γιός του Ιανίς, γεννημένος στις 22 Οκτωβρίου του 1998, προσπαθεί να συστηθεί στον κόσμο του αθλήματος. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία του πατέρα του, ενώ αποκτήθηκε από τη Φιορεντίνα τον Ιούλιο του 2016, με την Guardian να τον περιλαμβάνει ένα χρόνο νωρίτερα στα 50 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου που γεννήθηκαν το ’98.

Ενρίκο και Φεντερίκο Κιέζα

sons_footballers 7

Φεντερίκο και Ενρίκο. Επιθετικοί αμφότεροι. Και δεν είναι το μόνο κοινό καθώς και οι δύο είναι “παιδιά” της Φιορεντίνα. Ο Φεντερίκο είναι αυτός που ξεχωρίζει περισσότερο από τους γιους πρώην ποδοσφαιριστών κερδίζοντας θέση βασικού στους “Βιόλα”, με τους “μεγάλους” της Serie A να έχουν κινηθεί διερευνητικά για τον ακραίο επιθετικό, ο οποίος έχει σημειώσει ήδη τα πρώτα του γκολ στο campionato, αποτελώντας “κολώνα” της ομάδας του Πάουλο Σόουζα.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...