Παρασκευή, 29/03/24
Παναθηναϊκός

Φύσσας: “Θα αλλάξουν οι ακαδημίες”!

Ο Τάκης Φύσσας βρέθηκε τις δυο τελευταίες μέρες στην Παιανία εκεί όπου διεξάγεται και το φετινό “Βίκος Cola Elite Neon Cup 2017” και είχε την την ευκαιρία πέρα από τις προσπάθειες των νεαρών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.

Το Σάββατο το απόγευμα πριν την έναρξη του προημιτελικού, ο Τάκης Φύσσας μίλησε στην κάμερα της “NOVA” και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αλλαγές που θα γίνουν την επόμενη σεζόν στις ακαδημίες.

Χαρακτηριστικά είπε:

 

Για το τουρνουά:

“Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο και οργανωμένο τουρνουά με αξιόλογους παίκτες και ομάδες. Είναι μία γιορτή που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Παιανία. Για μας η Παιανία είναι ένας παράδεισος γιατί ”αναπνέεις” αθλητικό κέντρο και είναι όμορφα να βρισκόμαστε εδώ, αν και βέβαια στεγαζόμαστε εδώ κάποιο καιρό.
Είναι ό, τι καλύτερο, πρόκειται για μία πολύ ωραία προσπάθεια, πρέπει οι παίκτες να παίρνουν εμπειρίες γιατί τα παιχνίδια είναι αυτά που τους γεμίζουν εμπειρίες. Τα παιδιά πρέπει να βλέπουν ξένες συμπεριφορές και νοοτροπίες και να κερδίζουν περισσότερα πράγματα”.

 

Για το επίπεδο των τουρνουά όταν ξεκινούσε ο ίδιος το ποδόσφαιρο:

“Υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις όπου παίζαμε σε τουρνουά στο εξωτερικό όταν ήμουν στις Ακαδημίες του Πανιώνιου. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο εξελίσσονται και τώρα είναι πολύ καλύτερα. Δεν είναι όμως και πιο εύκολα. Δική μου φιλοσοφία για τον Παναθηναϊκό είναι να υπάρχει σωστή νοοτροπία. Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε τι γίνεται γενικότερα στο πιο υψηλό επίπεδο αλλά και στη ζωή. Πρέπει να ταυτιστούμε με την πραγματικότητα και να προχωράμε. Έχω έρθει από τον Ιανουάριο στις ακαδημίες και πρώτη φορά μιλάω.
Μέχρι το τέλος της σεζόν αξιολογώ κάποια πράγματα. Θα γίνουν αρκετές αλλαγές για δουλέψουμε στο μοντέλο που θέλουμε, με την έλευση του Θοδωρή Ελευθεριάδη και με την στελέχωση παιδιών και δυναμικού για να προχωρήσουμε. Θα κρατήσουμε τα θετικά γιατί ο Παναθηναϊκός φημιζόταν για τις Ακαδημίες του, αλλά είναι καιρός να γίνουμε πιο ενεργητικοί. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, αλλά η εικόνα μας θα αλλάξει από την επόμενη σεζόν”.

 

Για την αγάπη του προς τις Ακαδημίες:

“Είναι κάτι που αγαπώ και το αγαπούν περισσότερο τα παιδιά, το βλέπω στα πρόσωπά τους. Έχουμε αξιόλογους προπονητές. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, να βγάλουμε νοοτροπίες που δεν θυμίζουν Παναθηναϊκό και να γυρίσουμε στις μέρες που ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός, με στόχο να παίξουν παιδιά στην πρώτη ομάδα.
Πρέπει όμως να προετοιμαστούν για τις συνθήκες, γιατί η πρώτη ομάδα δεν είναι παίξε – γέλασε. Υπάρχει ανταγωνιστικότητα, δυναμισμός, απαιτήσεις από τον κόσμο και πρέπει να προετοιμαστούν. Για τις πιο μικρές ηλικίες η εκπαίδευση πρέπει να κρατηθεί στο ίδιο επίπεδο και να τη βελτιώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.