Παναθηναϊκός

Φραντζέσκος: “Υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές με πολύ ταλέντο”!

Ο προπονητής της U16 του Παναθηναϊκού, Κώστας Φραντζέσκος, μίλησε για τον ταλέντο που υπάρχει στο “τριφύλλι” και για την διαδικασία που ακολουθείται, προκειμένου να εντοπιστεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Φραντζέσκος στην εκπομπή “Football Factory” του ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το αν μπορεί να μάθει την εκτέλεση φάουλ στα νέα παιδιά, αφού ήταν μετρ στο συγκεκριμένο τομέα:

“Προσπάθησα να το περάσω στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού που δουλεύω τα τελευταία χρόνια. Αν δω ένα παιδί να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το έψαξα και είδα πως αν δεν έχεις γεννηθεί με ένα χάρισμα, δεν γίνεται να το μάθεις. Όμως υπάρχουν δύο – τρία παιδιά που το έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν αυτά τα παιδιά έχουν κάτσει να το δουλέψουν θα τα καταφέρουν”.

 

Για τα ταλέντα του Παναθηναϊκού στην U16:

“Υπάρχει ταλέντο. Υπάρχουν πολλά παιδιά με πολύ καλό ταλέντο και η λεπτομέρεια μετά είναι στη διαχείριση από πλευράς του παιδιού, στο σημείο που θα γίνει επαγγελματίας. Τότε δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί μάνατζερ και τα ΜΜΕ δεν έπεφταν πάνω τους.
Τώρα όλοι είναι πάνω τους και είναι φυσιολογικό να τρελαίνεται ένα παιδί. Είναι καθαρά θέμα διαχείρισης και πρέπει να προφυλάσσεται από όλα αυτά. Πρέπει να είναι αφοσιωμένο σε ό,τι κάνει και να μην ξεφύγει από εκείνους που πέφτουν πάνω του. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι γονείς, περισσότερο προς το αρνητικό μέρος.
Όταν πηγαίνεις και χτίζεις την Ακαδημία σου πρέπει να τη στηρίζεις. Ο Ολυμπιακός μέχρι πρότινος δεν προωθούσε τα παιδιά του, τώρα το έκανε και είδαμε 4-5 νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι κάτι τυχαίο. Ο ΠΑΟΚ εδώ και μία τετραετία βγάζει παιδιά από την Ακαδημία. Ο Παναθηναϊκός το είχε και ελπίζω να κάνει το ίδιο και η ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες το χρειάζονται.
Παντού υπάρχουν παίκτες ταλέντα και καλά παιδιά. Να σας πω την αλήθεια δεν μπορώ να πω ότι μία περιοχή συγκεκριμένη βγάζει ταλέντα. Εμείς έχουμε παιδιά από την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδας. Ίσως να μην έχει φτάσει το μάτι μας εκεί που κάποιος δεν τους έχει δώσει πολύ μεγάλη προσοχή.

 

Για τη διαδικασία που ακολουθείται στον εντοπισμό ενός ταλέντου:

“Όταν έχεις πληροφόρηση για ένα παιδί, οι σκάουτερ πηγαίνουν να το δουν στην ομάδα του, αφού σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δική σου ομάδα. Στέλνουμε εμείς τον άνθρωπό μας και βλέπει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε ανάλογα με την ηλικία του. Στη συνέχεια, τον φέρνουμε στην ομάδα και τον δοκιμάζουμε με τις δικές μας ασκήσεις. Δεν θα έρθει μόνο για μία δοκιμή 3-4 ημερών, αλλά 3-4 φορές μέσα σε έναν χρόνο. Ένα παιδί αλλάζει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο περνούν οι μέρες και η εκπαίδευσή του”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...