Λάρισα (U17) - Κέρκυρα (U17)

Έγινε… της ανατροπής στη Λάρισα! (photos)

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Λάρισα επί της Κέρκυρας με σκορ 3-0, για τη Super League U17. Οι “βυσιννοί” ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-0 και ανέβηκε στην θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι στο 21′ με αυτογκόλ του Σουλούκου άνοιξαν το σκορ και στο 30′ με τον Στεργίου διπλασίασαν τα τέρματα τους, ενώ η U17 των “βυσσινί” με γκολ των Γκαλγκανόπουλου (48′), Καλαπανίδα (72′) και Βάνη (88′) πέτυχαν μία σπουδαία ανατροπή.

Η Λάρισα πάντως θα μπορούσε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, να είχε πετύχει περισσότερα τέρμα σπαταλώντας σπουδαίες ευκαιρίες και αντ’ αυτού δέχτηκε δύο τέρματα από δύο αδράνειες. Όταν η ομάδα του Ζήση Ζιάγκα έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα κέρδισε την αναμέτρηση και οι ποδοσφαιριστές σήμερα ίσως πήραν ένα σημαντικό μάθημα για τον τρόπο και την συμπεριφορά που πρέπει να δείχνουν στο χορτάρι ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Συνθέσεις:

Λάρισα: Σουλούκος,Κυρμιτσής (67′ Μαλούσι), Βόγλης (46′ Τόπης), Καλαπανίδας, Φουρκιώτης, Μπαμπατσιάς (74′ Χριστιανός), Καλύβας (85′ Βάνης), Καμπέρης (46′ Κακαράντζας), Πινακάς, Γκαλγκανόπουλος, Μορφάκης

Κέρκυρα: Παγκράτης, Βλάχος, Γουλιαρμής, Ζώχιος, Κουλούρης, Στεργίου, Μπάρδος, Γκασίδης, Μποντίμι (90′ Νικογιάννης), Γκόγκος (77′ Κωσταντής), Τριανταφυλλόπουλος (85′ Γιώτας)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Λάρισας U17, Ζήση Ζιάγκα:

“Είπα στα παιδιά από την αρχή του παιχνιδιού να μην κοιτούν την βαθμολογία. Πραγματικά πιστεύω πως δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας. Είτε αυτοί που βρίσκονται τελευταίοι, είτε αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή. Εξαρτάται από το πόσο συγκεντρωμένος είσαι.
Δεν ήμασταν σήμερα συγκεντρωμένοι. Όχι ότι δεν προσπαθήσαμε ή δεν παίξαμε καλά. Φάσεις βγάλαμε και θα μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να είχαμε γυρίσει στο ματς. Σίγουρα δεν ήμασταν σοβαροί. Σε πολλά διαστήματα του παιχνιδιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει 0-2. Είναι δύσκολο μετά να το διαχειριστούν αυτό τα μικρά παιδιά. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, δημιουργήσαμε φάσεις και το γυρίσαμε.
Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα, όχι όμως από την σοβαρότητα που είχαμε για να παίξουμε σε ένα τέτοιο ματς. Θα έπρεπε να το έχουμε τελειώσει πολύ πιο νωρίς για να δούμε και κάποια άλλα παιδιά γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας σήμερα”.

 

Για το στήσιμο της ομάδας της επόμενης περιόδου:

“Ήδη η ομάδα επειδή την κάναμε έτσι από το καλοκαίρι έχει αρκετούς γεννηθέντες 2001, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής του χρόνου. Άρα, η βάση υπάρχει. Υπάρχουν 6-7 παιδιά που παίζουν βασικοί όλη τη χρονιά, οπότε αυτά τα παιδιά θα είναι.
Υπάρχουν κάποια παιδιά από την U15 που είναι αξιόλογα και τα οποία επειδή κάνουμε μαζί προπόνηση και έχω δει αρκετά παιχνίδια ξέρουμε ποια είναι. Είναι 6-7 παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Ίσως όχι άμεσα για πρώτες επιλογές. Μπορεί όμως κάποια από αυτά τα παιδιά να παίξουν και αμέσως.
Προφανώς πρέπει να πάρουμε και 3-4 παιδιά που βρίσκονται στην περιοχή και είναι πολύ καλοί παίκτες. Στόχος είναι να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο σε σχέση με ΠΑΟΚ και Ξάνθη που αυτή τη στιγμή είναι πιο μπροστά από όλες τις ομάδες αλλά να βελτιωθούν περισσότερο αυτά τα παιδιά.

 

Για το αν θα τροφοδοτήσει με παίκτες την U20, η τωρινή ομάδα της U17:

Θεωρώ αυτή η U17 έχει παίκτες για την U20. Ίσως όχι τόσο άμεσα. Την επόμενη χρονιά. Αλλά και πάλι υπάρχουν παιδιά για να παίξουν εκεί.
Αλλά θεωρώ η μεθεπόμενη χρονιά, μπορεί να είναι μία σεζόν που μπορεί η U20 να στελεχωθεί με παίκτες από την U17. Αρκεί βέβαια να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και τις συνθήκες που δουλεύουν αυτά τα παιδιά. Δεν γίνεται τίποτα από τη μία μέρα στην άλλη.
Πρέπει να βρούμε κατάλληλα γήπεδα. Καλύτερες προϋποθέσεις. Γενικά να δώσουμε περισσότερα πράγματα σε αυτά τα παιδιά για να μπορούμε στο τέλος να πούμε πως πραγματικά αυτά έφτασαν εκεί που πρέπει. Γιατί με τον τρόπο που δουλεύουμε αυτή τη στιγμή που δεν έχουμε τις καλύτερες συνθήκες, υπάρχει περίπτωση κάποιο παιδί να φτάσει 17-18 και να μην έχει βελτιωθεί στον βαθμό που έπρεπε. Άρα να τον αξιολογήσουμε λάθος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

 

Για το αν έχουν συζητηθεί κάποια πράγματα για να βελτιωθούν οι συνθήκες:

“Υπάρχουν σχέδια. Έχουμε συζητήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Καταλαβαίνετε πως ήταν δύσκολο να γίνουν ξαφνικά τρεις ομάδες. Θεωρώ πως για πρώτη χρονιά όλες οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές. Ακόμα και η U15 που θεωρητικά έχει τους λιγότερους βαθμούς, επειδή εγώ είδα αρκετά παιχνίδια, η ομάδα ήταν ανταγωνιστική. Ήταν δύσκολο να βρούμε ακόμη και γήπεδα γι’ αυτές τις ομάδες. Όλη τη χρονιά έχουν γίνει συζητήσεις, έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα μας. Ευελπιστώ με την βοήθεια όλων μας να τα λύσουμε το καλοκαίρι. Περισσότερο για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά και λιγότερο για εμάς”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...