Παρασκευή, 19/04/24
Νότια Αμερική

Οι μελλοντικοί “αστέρες” της Νοτίου Αμερικής! (photos)

Το Κόπα Αμέρικα U17 ολοκληρώθηκε. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε την φουρνιά που σύντομα θα “λάμψει” στα γήπεδα της Ευρώπης. Έντεκα ποδοσφαιριστές γεμάτοι ταλέντο, που ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο άλμα στην καριέρα τους.

Μέχρι στιγμής η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να έχει προσεγγίσει το “10αρι” της Εθνικής Βραζιλίας. Ο λόγος για τον Άλαν Σόουζα Γκιμαράες, που αγωνίζεται στην Παλμέιρας. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο η Ρεάλ που έχει βάλει στο “στόχαστρο” της νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Όλα τα κορυφαία ευρωπαϊκά clubs είχαν στραμμένο το “βλέμμα” τους εκεί από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 19 Μαρτίου. Το εντυπωσιακό στατιστικό της όλης ιστορίας είναι, ότι η Αργεντινή πάτωσε στο τουρνουά δεν έχει ούτε έναν εκπρόσωπο σε αυτή την 11άδα.

Πάμε να τους δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Χούλιο Μπόρκες (Χιλή)

Ο πορτιέρο της Χιλής ήταν ο πιο κοντούλης στο τουρνουά. Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17, αλλά με ύψος 1,76 εκ. απογειωνόταν και ήταν από τους βασικούς παράγοντες ώστε η χώρα του να τερματίσει , πίσω από την Βραζιλία που απλά δεν παιζόταν. Ανήκει στην Ντεπόρτες Ικίκε και ήδη έχει προπονήσεις με τους μεγάλους της Εθνικής.

Χοσουέ Κινιόνες (Εκουαδόρ)

south_america_stars

Μοιάζει εμφανισιακά με τον Νταβίντ Λουίζ. Στα 16 του πέρασε από δοκιμές στην Λίβερπουλ, αλλά προς το παρόν συνεχίζει στην Μιγιονάριος. Ο εξαιρετικός στόπερ του Εκουαδόρ ήταν εκείνος που κατέβαζε την μπάλα πιο ωραία απ’ όλους και μπορούσε να την κουβαλήσει με στιλ, σκοράροντας και ένα μακρινό απ’ ευθείας φάουλ.

Βιτάο (Βραζιλία)

south_america_stars 2

Ο αρχηγός της Βραζιλίας είναι τόσο μπαλαδόρος για στόπερ, που σε αρκετά παιχνίδια έπαιζε και πιο μπροστά. Δυνατός και τεχνίτης μαζί, ανάγκασε την Παλμέιρας να τον δηλώσει ακόμα και στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε προσπαθήσει μάλιστα να τον μπλέξει πρόσφατα στην μεταγραφή του Γκάμπειρλ Ζέσους.

Χεσούς Ρολόν (Παραγουάη)

south_america_stars 3

Τρομερός στα δεξιά της άμυνας, ανεβοκατέβαινε σαν τρελός την πλευρά και ξεκινούσε το 1/3 των επιθέσεων της Παραγουάης, που τερμάτισε στην θέση. Ασταμάτητος, με σημαντική σωματική δύναμη και ταχύτητα που μπορεί να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και βγάζει εξαιρετικές σέντρες και θεωρείται έτοιμος για τους μεγάλους της Λιμπερτάδ.

Χούλιο Μπάες (Παραγουάη)

south_america_stars 4

Ο ηγέτης της Παραγουάης ήταν και το αφεντικό στο κέντρο. Αμυντικός χαφ σκυλί, αλλά και με σούπερ τεχνική, ώστε να παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα και να βγάζει την ομάδα μπροστά. Ο συνδυασμός ενός καλού τάκλιν και μίας κάθετης μπαλιάς τον έκανε τον πιτσιρικά της Λιμπερτάδ να ξεχωρίσει.

Αλαν Ροδρίγκες (Παραγουάη)

south_america_stars 5

Ο τρίτος Παραγουανός της παρέας τρέλανε κόσμο με το μαγικό αριστερό του. Είχε τις καλύτερες εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ στο τουρνουά, μπορούσε να παίξει με την ίδια άνεση στα άκρα ή στο κέντρο και αναδείχτηκε δεύτερος καλύτερος πασέρ με τέσσερις ασίστ. Για τον μεσοεπιθετικό της Σέρο Πορτένιο έχει ήδη κάνει πρόταση η γαλλική Νις.

Αλαν Γκιμαράες (Βραζιλία)

south_america_stars 6

Για χάρη του κινητοποιήθηκε κοτζάμ Ρεάλ Μαδρίτης και γίνεται και το εν λόγω αφιέρωμα. Ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης οδήγησε μαεστρικά την Σελεσάο στο τρόπαιο, για το οποίο ουσιαστικά δεν είχε καν αντίπαλο. Υπέροχες, ντελικάτες κινήσεις, οξυδέρκεια και πέντε ασίστ, αλλά και τρία δικά του γκολ, απλά τους τρέλανε όλους. Η Παλμέιρας που τον δήλωσε και για το Κόπα Λιμπερταδόρες, ζητάει ήδη κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Χορδάν Ρεσαμπάλα (Εκουαδόρ)

south_america_stars 7

Ο πιτσιρικάς της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε έβγαλε προσωπικότητα ώριμου παίκτη και το αριστερό του χαρακτηρίστηκε μαγικό. Το Εκουαδόρ δεν τα πήγε καλά, αλλά εκείνος ξεχώρισε με διαφορά από τους συμπαίκτες του χάρη στο εξαιρετικό αριστερό του, παίζοντας κυρίως στα πλάγια δεξιά ως χαφ-εξτρέμ.

Λίνκολν (Βραζιλία)

south_america_stars 8

Οι Βραζιλιάνοι έγραψαν ότι θυμίζει Ρομάριο στο ανάστημα, στο ξεπέταγμα και στην περιστροφή του κορμιού του. Ο επιθετικός της Φλαμένγκο είναι ο μικρότερος του ρόστερ και στα 16 του έκανε τη διαφορά, σκοράροντας πέντε γκολ, δύο λιγότερα από τον παρτενέρ του στην Φλα και την Εθνική.

Φερνάντο Ρομέρο (Παραγουάη)

south_america_stars 9

Ο νεαρός της Νασιονάλ και της Παραγουάης έβαλε τρία γκολ, αλλά αυτό που έκανε εντύπωση, ήταν ότι είχε τις πιο κλασικές κινήσεις σέντερ φορ περιοχής. Σωστές τοποθετήσεις, δυνατό παίξιμο, μάχες με τους αντιπάλους στόπερ και μεγάλος οπορτουνισμός και συγχρονισμός για το γκολ.

Βινίσιους Ζούνιορ (Βραζιλία)

south_america_stars 10

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ και MVP του τουρνουά. Ο σούπερ επιθετικός της Φλαμένγκο βρήκε δίχτυα επτά φορές και έλαβε το τιμητικό αγαλματάκι. Ρεάλ και κυρίως Μπαρτσελόνα βρίσκονται ήδη στο κατόπι του, καθώς έχει τρελάνει τους κυνηγούς ταλέντων με τις εντυπωσιακές κινήσεις και τον τέλειο χειρισμό της μπάλας.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UEFA Youth League

ΖΩΝΤΑΝΑ η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Νάντ!

Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με την Νάντ κάνει σέντρα, με τους ερυθρόλευκους να κυνηγούν μια θέση...
Ολυμπιακός

Η απίστευτη ηρεμία του Τζολάκη και η… θετική επιστροφή...

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έμειναν... όρθιοι την ώρα που η μπάλα "έκαιγε" σε μια "καυτή"...
UEFA Youth League

Οι πιθανές ενδεκάδες του Ολυμπιακός – Ναντ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ναντ σε λίγη ώρα και χρειάζεται τη νίκη για να φτάσει στον τελικό...
Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...