Σάββατο, 20/04/24
Εθνική Νέων (U19)

Οδυνηρή ισοπαλία-αποκλεισμός για την Εθνική Νέων (U19)! (photo/vid)

Ισόπαλη 0-0 αναδείχθηκε με την Ολλανδία η Εθνική Νέων (U19), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της “Elite Round” του Euro 2017. Αυτό το αποτέλεσμα αποτέλεσε αυτόματα και τον αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την τελική φάση του θεσμού.

Η πρώτη τεράστια ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκει στην Ολλανδία. Ο Πιρού στο 4′ επιχείρησε το σουτ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε στο δοκάρι του Σιαμπάνη. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα συνέχισε επιθετικά στο παιχνίδι και στο 5′ “άγγιξε” το 1-0. Ο Φουάσης επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Μπάιλο απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγες στιγμές αργότερα, η Εθνική Νέων (U19) έγινε ξανά απειλητική, αλλά ο Παυλίδης δεν κατάφερε να “παραβιάσει” την εστία των “οράνιε”.

Λίγο μετά το πρώτο 10λεπτο (11′) η ομάδα του Στεκέλενμπουργκ θα κάνει αισθητή την παρουσία της, όταν ο Βάινταλ θα επιχειρήσει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός θα “παγώσει”, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά από την εστία του τους Ολλανδούς.

Η επόμενη ευκαιρία, η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι, θα καταγραφεί στο 25′. Ο Καμπετσής θα επιχειρήσει το σουτ, αλλά ο Μπάιλο θα σώσει την Ολλανδία πραγματοποιώντας πολύ μεγάλη απόκρουση. Στην συνέχεια, οι “οράνιε” θα ισορροπήσουν το τέμπο του παιχνιδιού χωρίς παρόλα αυτά να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Σιαμπάνη.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43′), οι “γηπεδούχοι” θα πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Σιαμπάνη, ωστόσο το σουτ του Πιρού ήταν άστοχο και δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της U20 του ΠΑΟΚ. Στο 45′ ήταν η σειρά της Εθνικής να απειλήσει ξανά, αλλά η προσπάθεια του Λάμπρου δεν ήταν αρκετή για να ανησυχήσει τον Μπάιλο. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου 45λεπτου, το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το πρώτο 5λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν περισσότερο… αναγνωριστικό, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή της “επανάληψης” θα έρθει στο 63′ για την Ολλανδία, όταν ο Κλάιφερτ από καλή θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 74′ η ομάδα του Γιάννη Γκούμα θα γίνει για πρώτη φορά απειλητική στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Καμπετσής θα σπαταλήσει την ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Έξι λεπτά αργότερα (80′) η Ολλανδία έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Σιαμπάνης ανέτρεψε τον Πιρού μέσα στην περιοχή, με τον νεαρό Ολλανδό φορ να κερδίζει το πέναλτι. Ο Καντιόγλου ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά και διατήρησε το “μηδέν” στην ελληνική άμυνα.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης. Στο υπολειπόμενο διάστημα η Εθνική μας κυνήγησε το “χρυσό” γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, ωστόσο δεν κατάφερε. Έτσι, το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα του Στεκέλενμπουργκ να πανηγυρίζει την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2017.

Η σύνθεση της U19 της Ελλάδας: Σιαμπάνης, Νάτσος, Ευαγγέλου, Ρέτσος, Φουάσης (70′ Μπαστιανός), Μίγγος, Λάμπρου (88′ Μπουζούκης), Βρουσάι, Παυλίδης, Κατράνης, Καμπετσής.

Η σύνθεση της U19 της ΟλλανδίαςΜπάιλο, Ζέεφαουκ, Φλοράνους, Φαν Ντρόνχελεν, Βάινταλ, Κουπμάινερς, Κονγκόλο (78′ Βαν Μπέργκεν), Ντε Βιτ, Κλάιφερτ, Καντιόγλου (90+2′ Χόουγκμα), Πιρού.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

standings

Αναμένεται πλούσιο ρεπορτάζ…

gre_u19_neoi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...