Παρασκευή, 19/04/24
Γαλλία

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο 18χρονος που “σκότωσε” την Μάντσεστερ Σίτι! (vid)

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, η Μονακό την περασμένη Τετάρτη απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι (3-1) από τα προημιτελικά του Champions League

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο χρειάστηκε και η “συνδρομή” ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Ο λόγος για τον 18χρονο Γάλλο επιθετικό, Κιλιάν Εμπαπέ (γεννημένος στις 20/12/1998).

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ μόλις στο 7′, ενώ στον υπόλοιπο αγώνα βοήθησε στον μέγιστο βαθμό, έτσι ώστε η ομάδα του “Πριγκιπάτου” να πετύχει τον στόχο της.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή απασχολεί ήδη μεγάλα ευρωπαϊκά clubs όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ και Άρσεναλ.

Την φετινή αγωνιστική περίοδο ο Εμπαπέ έχει πραγματοποιήσει 21 συμμετοχές στην Ligue 1, έχοντας πετύχει 10 γκολ, αριθμός εξαιρετικός για την ηλικία του ποδοσφαιριστή. Ένα άλλο απίθανο στατιστικό είναι ότι ο 18χρονος φορ έχει αγωνιστεί μόλις 4 φορές ως βασικός στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα συνολικά στατιστικά ο νεαρός Γάλλος επιθετικός έχει πετύχει 17 γκολ και έχει μοιράσει 10 ασίστ σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με την Εθνική Νέων (U19) της Γαλλίας έχει σκοράρει 7 φορές.

Σχετικά με την κοστολόγηση του από εκεί που πέρσι κυμαινόταν στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, φέτος για να μπορέσει κάποια ομάδα να τον αποκτήσει θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της περίπου 10 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...