Παρασκευή, 29/03/24
Παναθηναϊκός (U20) - Ολυμπιακός (U20)

Ερυθρόλευκο το ντέρμπι των αιωνίων της U20! (photos)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-1 στο “Γ. Καλαφάτης”, για την 25η αγωνιστική της Super League U20 και πλέον μόνο με ένα θαύμα θα χάσει το πρωτάθλημα.

Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα τους, με αποτέλεσμα να πάρουν την πολύτιμη νίκη. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Χάρη στη νίκη του στο “αιώνιο” ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 7 βαθμούς απο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο. Έτσι οι “Πειραιώτες” πολύ δύσκολα θα χάσουν το πρωτάθλημα στις εναπομείναντες αγωνιστικές.

Πρώτο ημίχρονο

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας αέρα δύο τερμάτων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 14‘ με ωραίο γυριστό σουτ του Καμπέτση. Τρία λεπτά μετά (17′) ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 0-2. Ο Ξενόπουλος δεν απομάκρυνε καλά τη μπάλα, ο μέσος των “ερυθρολεύκων” έβαλε τη κόντρα και ανάγκασε τον τερματοφύλακα των “πρασίνων” να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα απο τα δίχτυα του. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Πίσπα, ωστόσο ο Αγγελόπουλος κράτησε σε όλες τις περιπτώσεις το μηδέν.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέβασε αρκετά την απόδοση του προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 68ο λεπτό ο Μποζούκης εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Αγγελόπουλος απομάκρυνε. Τελικά το γκολ για τους “πράσινους” ήρθε στο 75‘. Ο Παπανικολάου έκανε τη σέντρα και ο Πίσπας με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Στη συνέχεια σουτ του Μίγγου πέρασε άουτ. Πάνω που οι “πράσινοι” πίεζαν για την ισοφάριση, οι “ερυθρόλευκοι” κλείδωσαν στο φινάλε την πολύτιμη νίκη τους. Έπειτα απο ωραία ενέργεια και σέντρα του Φουάση ο Βάρκας με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησαν απο το γήπεδο οι Τάσος Χατζηγιοβάννης και Σωτήρης Πίσπας.

Το παρών στο “Γ. Καλαφάτης” έδωσαν οι προπονητές των πρώτων ομάδων, Μαρίνος Ουζουνίδης και Βασίλης Βούζας. Επίσης στις εξέδρες βρίσκονταν οι Γιάννης Γκούμας, ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Τάκης Φύσσας, ο Κυριάκος Καραταΐδης, ο Σπύρος Μαραγκός και ο Στράτος Αποστολάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-0 του “τριφυλλιού”.

Οι συνθέσεις:

Η σύνθεση της U20 του ΠαναθηναϊκούΞενόπουλος, Ξηρός (60′ Βαλμάς), Μαυρομάτης, Ζερβόπουλος, Ντόκο, Μίγγος, Παπανικολάου, Αγγελόπουλος, Πίσπας (85′ Δημητρούλας), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (78′ Κουντουριώτης).

Η σύνθεση της U20 του Ολυμπιακού: Αγγελόπουλος, Κούγιος, Φουάσης, Νικολάου, Τόλι, Λάμπρου, Βάρκας, Ξενιτίδης (89′ Ξενιτίδης), Καμπέτσης, Μεγαρίτης, Βρουσάι.

Διαβάστε το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...