Παρασκευή, 29/03/24
Ατρόμητος

“Το επίπεδο των Ακαδημιών στην Ευρώπη έχει ανέβει”!

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στην Ελλάδα το συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Η Super League, σε αυτό, εκπροσωπείται μόλις από 5 ομάδες. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο.

Η Περιστεριώτικη ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από την Β’αντιπρόεδρο της, Κάτια Κοξένογλου. Η κ.Κοξένογλου, μόλις ολοκληρώθηκε το σημερινό  Youth Working Group, το οποίο αφορά την εξέλιξη των Ακαδημιών σε όλη την Ευρώπη, μετέφερε όλα όσα συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο εν λόγω συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα στάθηκε, τόσο στις εμπειρίες που αποκόμισε η ίδια από όλο αυτό, στα στάνταρ των Ακαδημιών των ευρωπαϊκών συλλόγων, ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη του Ατρόμητου από όλο αυτό.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε η κ.Κοξένογλου:

Για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών έχει αλλάξει πλέον ολοκληρωτικά: “Μας παρουσιάστηκε μια έρευνα για την λειτουργία των ακαδημιών στην Ευρώπη. Πλέον, ο αριθμός του προσωπικού είναι αυξημένος, ενώ αυτές απαρτίζονται από ειδικευμένους ποδοσφαιριστές. Γενικά τα στάνταρ στην Ευρώπη έχουν ανέβει”.

Για το πόσο σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή όλων, πόσο μάλλον των νέων παιδιών, είναι τα social media: Σε πολλά κλαμπ στην Ευρώπη, γίνεται εκπαίδευση στα νέα παιδιά για την διαχείριση των social media. Θεωρείται πολύ σημαντικό να γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται σωστά όλα αυτά, ώστε να μην δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις προς τα έξω”.

Για το πόσο κομβικό είναι το κομμάτι της ψυχολογίας για ένα παιδί στο ξεκίνημα της καριέρας του: Στις ομάδες πλέον βρίσκονται ακόμα περισσότεροι ψυχολόγοι. Το άγχος που έχουν τα νέα παιδιά είναι μεγάλο και πρέπει να διαχειρίζεται σωστά. Για τον λόγο αυτό πολλές ομάδες στην Ευρώπη εμπλουτίζονται με ακόμα περισσότερους ψυχολόγους”

Για τα κέρδη του Ατρόμητου από την παρουσία στο συνέδριο: “Πολλά απ’ όσα παρουσιάστηκαν τα ακολουθεί ήδη η ακαδημία μας, κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενη! Πάντα είναι καλό να μαθαίνεις νέα πράγματα και να ακούς νέες ιδέες. Το γεγονός πως το όνομα της ομάδας ακούγεται στην Ευρώπη και βλέπουν πως έχει μόνιμη παρουσία στις συνεδριάσεις, είναι πολύ σημαντικό. Ρωτούν για την ομάδα πως τα πάει στο πρωτάθλημα, ανταλλάσσεις ιδέες, ενώ είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επισκεφτούμε κάποιες ακαδημίες της Ευρώπης για να δούμε τον τρόπο λειτουργίας τους από κοντά”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...