Σάββατο, 18/05/24
Παναιτωλικός

Αυτός είναι ο Σελεμανί που δοκιμάζει ο Παναιτωλικός!

Ο 20χρονος, Αχίνγκα Σελεμανί, δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες από τον Παναιτωλικό, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Οι “Αγρινιώτες” είναι κοντά στο να του προσφέρουν συμβόλαιο συνεργασίας και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία από την καριέρα του.

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1996 στο Μόρκτον του Καναδά. Οι γονείς του κατάγονται από το Κονγκό και στην οικογένεια ήταν συνολικά 6 αδέρφια. Ο Αχίνγκα ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, ενώ παράλληλα έκανε και στίβο. Ο πατέρας του, τον έπεισε να πάει στο ποδόσφαιρο και όπως αποδείχθηκε έκανε καλά.

Μετακόμισε μαζί με την οικογένεια του στις ΗΠΑ και πήρε υποτροφία στα οικονομικά για το κολέγιο Σάντα Μπάρμπαρα και στη συνέχεια για το Μίσιγκαν. Ξεκίνησε να παίζει στο κολεγιακό πρωτάθλημα, έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 13 γκολ και κάθε σεζόν πετύχαινε περισσότερα τέρματα από την προηγούμενη. Οι πρώτες κλήσεις στην U17 και στην U20 των ΗΠΑ άρχισαν να έρχονται και ο νεαρός ποδοσφαιριστής γίνονταν όλο και περισσότερο γνωστός.

Αν και θα μπορούσε να δοκιμαστεί στο MLS, ο ίδιος επέλεξε την Ευρώπη, όπου μεταξύ άλλων δοκιμάστηκε και από την Χέρτα Βερολίνου, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει συμβόλαιο. Αγαπημένη του ομάδα είναι η Τσέλσι, ενώ ως ίνδαλμα του έχει τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Σαμουέλ Ετό. Λατρεύει να παίζει ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα Fifa και Pro, ενώ δεν χάνει επεισόδιο από την γνωστή σειρά, Game of Thrones.

Το τελευταίο διάστημα δοκιμάζεται από τον Παναιτωλικό και φαίνεται να κερδίζει πόντους η παραμονή του, καθώς οι “Αγρινιώτες” έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του. Ξέχασα να σας αναφέρω πως του αρέσουν τα extreme κουρέματα, οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν τον δείτε με κάνα τέτοιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κηφισιά (U19)

H Κηφισιά έκανε Pasillo στον πρωταθλητή Ολυμπιακό! (vid)

Η Κηφισιά αντιμετώπισε σήμερα τον Ολυμπιακό, για το πρωτάθλημα της Super League U19 και προχώρησε σε μια...
Ολυμπιακός (U15) - Άρης (U15)

ΖΩΝΤΑΝΑ ο μεγάλος πρώτος ημιτελικός της Super League U15!

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό και τον Άρη έφτασε, καθώς κάνει σέντρα ο πρώτος ημιτελικός της...
Παναθηναϊκός (U17)

Η Σπόρτινγκ “λύγισε” την U17 του Παναθηναϊκού!

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Πορτογαλική ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα. Η U17 του Παναθηναϊκού γνώρισε την...
Ατρόμητος (U19) - ΟΦΗ (U19)

Πέρασε από το Περιστέρι ο ΟΦΗ!

Ο ΟΦΗ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα του Ατρομήτου, επικρατώντας με 2-1 για...
Παναιτωλικός (U19) - Άρης (U19)

“Χ”αλάστηκαν στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και Άρης!

Παναιτωλικός και Άρης έμειναν στην ισοπαλία με 1-1, για την 18η αγωνιστική της Super League U19. Στο 58’...