Παρασκευή, 19/04/24
Λάρισα

Υπέγραψε στη Λάρισα ο Ευμορφίδης! (photo)

Στα γραφεία της Λάρισας βρέθηκε προχθές (03/01) ο 20χρονος άσος, Τζέιμς Ευμορφίδης, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων.

Οι “βυσσινί” πέρασαν τις προηγούμενες μέρες τον νεαρό ποδοσφαιριστή απο δοκιμαστικά τεστ και αφού πείστηκαν για τις ικανότητες του κίνησαν τις διαδικασίες για την απόκτηση του απο την μέχρι πρότινος ομάδα του, την Αλκμααρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

“Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας 2,5 ετών με τον 20χρονο επιθετικό μέσο, Τζέιμς Ευμορφίδη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Άλκμααρ.”

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν “κρατήθηκε” και αυτοανακοινώθηκε στο Instagram του, με μια photo:

evmorfidis

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Τζέιμς Ευμορφίδη δήλωσε τα εξής:

-Για το τρόπο που ήρθε στη Λάρισα:

“Για να πω την αλήθεια ήμουν στο δρόμο με το αυτοκίνητο και πήγαινα για μία άλλη ομάδα. Χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο αδερφός μου, όπου είπε πως είχε βρει μία επαφή και μου ζήτησε να πάω να κάνω δύο προπονήσεις στην ΑΕΛ. Ήρθα λοιπόν έκανα τις προπονήσεις, αγωνίστηκα και στο φιλικό που έγινε. Το AEL FC ARENA μου άρεσε πάρα πολύ, στο τέλος πήγα μίλησα με τον προπονητή και τον ρώτησα αν μπορώ να μείνω στην ομάδα και απάντησε θετικά.

Τώρα είμαι στο γραφείο και νομίζω πως καταλαβαίνω τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα αυτή της ομάδας. Η ΑΕΛ αλλάζει, από αυτά που μου είπαν και θέλει να ανέβει επίπεδο. Θέλει από τη νέα χρονιά να πάει για πρωτάθλημα και γι΄ αυτό έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά να αγωνιστούν εδώ.

Είναι θετικό πως εδώ η ομάδα μπορεί να μου προσφέρει ότι χρειάζομαι. Σκοπός μου είναι να δώσω το 100% για να αποδείξω πως αξίζω να βρίσκομαι εδώ”.

-Για το φόβο της μητέρας του σχετικά με το ποδόσφαιρο:

“Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η μητέρα μου με αγαπάει, όπως και τα άλλα αδέρφια μου. Αυτό που φοβόταν ήταν πως το ποδόσφαιρο φέρνει βάρος και είχε το άγχος αν θα μου αρέσει ακόμα και όταν μεγαλώσω ή θα το έχω σιχαθεί. Ήθελε να το βλέπω με χαρά και όχι να με κόβει από τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνω, όπως σπουδές ή φίλους”.

-Αν προτιμά να δημιουργεί ή να σκοράρει:

“Μου αρέσει και να σκοράρω και να δημιουργώ. Όλοι όμως θέλουμε να βάζουμε γκολ, αυτό άλλωστε είναι το ποδόσφαιρο. Βέβαια το παιχνίδι γίνεται από τα συστήματα και το τρόπο παιχνιδιού της κάθε ομάδας”.

-Αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην ΑΕΛ:

“Όλα πρέπει να πηγαίνουν βήμα-βήμα. Το σημαντικό είναι να νιώσεις στην ομάδα πως υπάρχει ένας τρόπος σκέψης. Να υπάρχει μία σωστή επικοινωνία κι εγώ αν και ξένος μπορώ να μιλήσω ελληνικά και αυτό θα με βοηθήσει. Από εκεί και πέρα η ομάδα πρέπει να σε δεχθεί και να σου δώσει το κατάλληλο χώρο για να εξελιχθείς”.

-Αν μίλησε με τον Αλέξη Κούγια:

“Μιλήσαμε με τον κ. Κούγια. Μου άρεσε που είναι συνέχεια εκεί στο γήπεδο και προσπαθεί να ενώσει την ομάδα. Το βλέπω να μιλάει συνέχεια με τα παιδιά ακόμα και στα αγγλικά. Στα λόγια του πάντως κράτησα αυτό που μου είπε για να φτάσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα”.

-Αν είχε επικοινωνία με τον Σάκη Τσιώλη:

“Έχω κάνει μόνο λίγες προπονήσεις. Δεν έχουμε όμως πει πολλά. Ακόμα και τα ονόματα των παιδιών δεν τα ξέρω καλά. Έχω δείξει μόνο ότι μπορώ να κάνω με τα πόδια στο γήπεδο”.

-Για την ποδοσφαιρική του πορεία:

“Ήρθα ως ελεύθερος από την Αλκμαάρ. Εγώ ξεκίνησα στην Ένωση Ερυθραίας. Εκεί έπαιζε ο μεγάλος μου αδερφός μπάλα και τον ζήλευα όπως ήταν λογικό. Με έβαζαν και μένα να παίξω τα τελευταία λεπτά για να χαρώ.

Επειδή ήμουν μισός Ολλανδός πήγαινα τα καλοκαίρια στον παππού και τη γιαγιά μου στην Ολλανδία. Εκεί πήγα σε κάποιες ομάδες, δοκιμαστικά και με πήρανε. Αρχικά έπαιξα στον Άγιαξ, στη συνέχεια τη Ρεάλ και σε πολλούς σταθμούς ακόμα. Τώρα όμως είμαι εδώ. Στην καριέρα μου έως σήμερα είχα και κάποιους τραυματισμούς, αλλά πλέον τα ξεπέρασα. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν επειδή φορούσα λάθους πάτους στα παπούτσια μου, αλλά πλέον θέλω να κάνω μία νέα αρχή.

Σκέφτηκα πως πρέπει να πάω στον ήλιο της Ελλάδας για την αρχή αυτή και όχι να παραμείνω στο κρύο της Ολλανδίας για να βρω κι εγώ πάλι τα πατήματά μου”

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...