Παρασκευή, 19/04/24
Super League

Τα νεαρά ταλέντα της Super League! (photos)

Πολλές φορές εστιάζουμε σε ποδοσφαιριστές που σκοράρουν πολλά γκολ, που βγάζουν πολλές ασίστ και παραλείπουμε έτσι τα νέα ταλέντα που έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο.

Το talentabout.gr σας παρουσιάζει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έδειξαν καλά στοιχεία σε αυτές τις 12 πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Κώστας Γαλανόπουλος

galanopoulos-γαλανοπουλος-2

Ο 18χρόνος χαφ της ΑΕΚ συγκαταλέγεται από το καλοκαίρι του 2016 στα πλάνα της πρώτης ομάδας. Μάλιστα ξεκίνησε βασικός στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Σεντ Ετιέν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Κάνοντας μία μεστή εμφάνιση, δικαίωσε απόλυτα τον Τιμούρ Κετσπάγια που είχε αποφασίσει να τον εντάξει στο στην αποστολή των “κιτρινόμαυρων” για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία.

Συνολικά έχει αγωνιστεί 525 λεπτά τη φετινή σεζόν, έχοντας 6 παρουσίες στο πρωτάθλημα και 1 γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό. Διόλου άσχημα για έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή που έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ευθύμιος Κουλούρης

koulouris_paok

Αποτελεί βασική επιλογή του Βλάνταν Ίβιτς. Ο περσινός δανεισμός στην Ανόρθωση όπου είχε 6 γκολ σε 25 συμμετοχές τον βοήθησε την φετινή χρονιά να επιστρέψει πιο ώριμος από ποτέ. Έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής, με μεγάλα του ατού την εκτελεστική δεινότητα, την ποιότητα στο ένας εναντίον ενός αλλά και την ψυχραιμία του σε κρίσιμα σημεία του ματς.

Στοιχεία που τον έχουν βοηθήσει, καθώς έχει πετύχει ήδη 3 γκολ σε 7 συμμετοχές στην Super League. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ζητούν το Ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, είναι σίγουρο ότι θέλουν να βλέπουν τον Βλάνταν Ίβιτς να του δίνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες!

Δημήτριος Λημνιός

limnios_atromitos

Ο νεότερος σκόρερ της φετινής Super League ακούει στο όνομα Δημήτριος Λήμνιος. Το γκολ του κόντρα στη Λάρισα δε προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στους ιθύνοντες καθώς αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του συλλόγου. Ο, διεθνής με την Εθνική Νέων, Βολιώτης στράικερ έχει απασχολήσει ακόμα και την κορυφαία βρετανική εφημερίδα Guardian”, η οποία τον συμπεριέλαβε στα 50 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Έχοντας κάνει και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2015 κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης με τα χρώματα της ομάδας του Περιστερίου, ο νεαρός στράικερ απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και την Σαμπντόρια.

Το γκολ κόντρα στη Λάρισα ήταν λοιπόν το πρώτο του φέτος και ο ίδιος ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια και σε καλύτερη πορεία σε σχέση με την περυσινή σεζόν, όπου ήταν κατά κύριο λόγο σεζόν προσαρμογής!

Παναγιώτης Ρέτσος

retsos-olympiakos

Δεν είναι και λίγο να αγωνίζεσαι βασικός σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν για τον Ολυμπιακό, σε αυτό της ρεβάνς με την Αρούκα. Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να δεινοπάθησαν για να πάρουν την πρόκριση, αλλά η εμφάνιση στη θέση του δεξιού μπακ , του 18χρονου Παναγιώτη Ρέτσου, μόνο ελπίδες άφησε και θετικές εντυπώσεις!

Η φυσική του θέση είναι φυσικά αυτή του κεντρικού αμυντικού και τα 1055 αγωνιστικά λεπτά που έχει αγωνιστεί συνολικά φέτος είναι ένας εξαιρετικός απολογισμός για έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή! Ο Πάουλο Μπέντο δείχνει, λοιπόν , να δίνει τόπο στο νιάτα και το εξαιρετικό αυτό ταλέντο το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά με χαμηλά το κεφάλι!

Λάζαρος Λάμπρου

lamprou

Ο 18χρόνος επιθετικός του Ηρακλή (και προσεχώς του ΠΑΟΚ) έχει όλο το χρόνο φέτος να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου παίρνει άπλετο χρόνο συμμετοχής (έχει ήδη 793 αγωνιστικά λεπτά σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και έχει ήδη 1 γκολ και 1 ασίστ. Ο Κατερινιώτης” στράικερ θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, αλλά ο ίδιος προτίμησε να κυνηγήσει το όνειρο του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του εξωτερικού. Υπήρχαν και φήμες ότι Ρόμα και Ίντερ τον παρακολουθούσαν στενά! Τελικά δε τα κατάφερε και έτσι ήρθε σε συμφωνία 2 ετών με τονΓηραιό”. Αξίζει να σημειωθεί ο πως ο ποδοσφαιριστής ανήκει πλέον στον ΠΑΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UEFA Youth League

Το γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην...
UEFA Youth League

Μεγάλη ευκαιρία για Κωστούλα – “Απάντησε” σε… κενή εστία...

Ολυμπιακός και Ναντ είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να...
UEFA Youth League

Η μεγάλη απόκρουση του Σίνα – Κράτησε το μηδέν!

Ο νεαρός τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του, από ένα βέβαιο γκολ σε μια ύποπτη φάση. Στο 15ο λεπτό...
UEFA Youth League

ΖΩΝΤΑΝΑ η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Νάντ!

Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με την Νάντ κάνει σέντρα, με τους ερυθρόλευκους να κυνηγούν μια θέση...
Ολυμπιακός

Η απίστευτη ηρεμία του Τζολάκη και η… θετική επιστροφή...

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έμειναν... όρθιοι την ώρα που η μπάλα "έκαιγε" σε μια "καυτή"...