Σάββατο, 13/07/24
Ελλάδα

Η πρόταση του ΠΣΑΠ για τις Β’ ομάδες!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο ΠΣΑΠ κατέθεσε πρόταση σε Super League, υπουργείο Αθλητισμού και ΕΠΟ, στην οποία αναφέρει την συμμετοχή έξι “Β’ ομάδων” στο πρωτάθλημα της Football League.

Οι “Β’ ομάδες” ουσιαστικά θα είναι οι U20 των ομάδων της Super League και η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Football League, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος.

Η πρόταση του Π.Σ.Α.Π. για την αλλαγή της δυναμικής της Football League και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της, που παρουσιάζει το Soccerplus, βασίζεται σε :

  • Αύξηση του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας σε 20. Αυτός ο αριθμός θα επιτευχθεί με τον υποβιβασμό 6 ομάδων από την Football League, την άνοδο 4 ομάδων από την Γ΄Εθνική, την άνοδο 2 ομάδων στη Super League και τον υποβιβασμό 2 ομάδων από αυτή την κατηγορία, με την προσθήκη των 4 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας του πρωταθλήματος U20 της Super League. Ο τρόπος ανόδου στη Super League μπορεί να διαφοροποιηθεί, εφόσον κριθεί εμπορικότερο να υπάρξουν play offs. Εάν αυτό συμβεί και ανέβει μόνο μία ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία, θα πέσουν 7 ομάδες, μόνο όμως την πρώτη χρονιά.
  • Οι ομάδες από το πρωτάθλημα U20, θα ονομασθούν “Β ομάδες”, όπως συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα, όπως αυτό της Πορτογαλίας και εκείνο της Ισπανίας. Στην Ολλανδία παίζουν στη δεύτερη κατηγορία οι ομάδες Νέων.
  • Δεν υπάρχει δικαίωμα ανόδου για τις “Β ομάδες”. Εάν είναι σε θέση ανόδου, τη θέση τους θα πάρει η αμέσως επόμενη της βαθμολογίας.
  • Αντίθετα, οι “Β ομάδες” υποβιβάζονται όπως οι υπόλοιπες ομάδες και επιστρέφουν στο πρωτάθλημα U20.
  • Στόχος είναι να διατηρείται σταθερός ο αριθμός 20. Δεν είναι μεγάλος, συγκριτικά με τα διεθνή δεδομένα. Αίφνης, στην Πορτογαλία, με μικρότερο πληθυσμό, είναι 24 οι ομάδες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.
  • Ο αριθμός 20 εξασφαλίζεται εφόσον ανεβαίνουν οι 2 πρώτες ομάδες και υποβιβάζονται οι 5 τελευταίες. Θα κερδίζουν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα οι 4 ομάδες που θα ανεβαίνουν από την Γ΄Εθνική και η πρωταθλήτρια από το U20. Η δημιουργία play offs στη Football League είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.
  • Εάν οι “Β ομάδες” φθάσουν τις 6, θα υποβιβάζεται από την επόμενη χρονιά η τελευταία στην κατάταξη από τις 6, ώστε να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός τους και να συνεχισθεί η διαδικασία της ανόδου από το πρωτάθλημα U20. Ανάλογα, είναι δυνατό να τροποποιηθούν οι ομάδες που θα υποβιβασθούν, εφόσον δεν είναι καμία από τις “Β” στις 5 τελευταίες θέσεις.
  • Με τις “Β ομάδες”, οι οποίες θα πρέπει να παίζουν στα κυρίως και όχι τα βοηθητικά γήπεδα τους, εξασφαλίζεται η καλύτερη προβολή του πρωταθλήματος, η μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του και η ενίσχυση του στοιχείου της ελληνικότητας του.
  • Η συμμετοχή των “Β ομάδων”, ειδικά μάλιστα εφόσον οι περισσότεροι παίκτες τους έχουν πλέον συμβόλαια ως επαγγελματίες, είναι τυπικά εφικτή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμμετέχουν μόνο με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
  • Η αύξηση των εσόδων για το πρωτάθλημα, που θα παρουσιάζει πλέον μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα υποστηρίξει την βιωσιμότητα του.

Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Έρα σπορ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνική Γυναικών

Έστησε… πάρτι η Εθνική επί της Ανδόρας!

Η Εθνική μας ομάδα δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα, κόντρα στην Ανδόρα και σκόραρε κατά ριπάς. Την ευρύτερη νίκη...
Plus

Βρετανός θέλησε να κάνει τατουάζ με τη νίκη της...

Ένας Άγγλος οπαδός έκανε ένα ποδοσφαιρικό τατουαζ για τη νίκη της Αγγλίας στο Euro 2024 και μόλις......
Viral

Και ξανά… χωρισμός για Νάρα – Ικάρντι!

Το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, στην δεύτερη... απόπειρα χωρισμού, που έχουν μεταξύ τους. Όπως τονίζουν στην...
Έρευνα

Ποια είναι η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη;

Η UEFA ενημέρωσε για την κατάταξη των ομάδων στην βαθμολογία της και παράλληλα... έδειξε ποια Ελληνική ομάδα...
Γιώργος Τηλαβερίδης

Ο Αστέρας έχει τον… Αρκά της επίθεσης στην Ακαδημία!

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αρκετό ταλέντο στην Ακαδημία του και ένα από αυτά... μπορεί να είναι ο...