Πέμπτη, 25/04/24
Ιταλία

Όταν η Μίλαν προκαλούσε…τρόμο! (photos)

Η Μίλαν τα τελευταία χρόνια μπορεί στην Ιταλία και στην Ευρώπη να έχει χάσει την “αίγλη” του παρελθόντος, παρόλα αυτά ουδέποτε έπαψε να είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες του πλανήτη.

Οι “ροσονέρι” την περασμένη δεκαετία προκαλούσαν…τρόμο! Με όλη την σημασία της λέξης! Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους αμέτρητους τίτλους; Τις σπουδαίες διακρίσεις; Τις μεγάλες ανατροπές; Τις σπουδαίες προσωπικότητες που φορούσαν την “βαριά” φανέλα της;

Όπως και να έχει, εάν κάποιος μπει στον κόπο και ψάξει τους λόγους για τους οποίους οι “ροσονέρι” ήταν παγκόσμια υπερδύναμη θα τελειώσει…αύριο!

Για αυτό λοιπόν, παρακάτω σας παραθέτουμε τους 11 σημαντικότερους από αυτούς, για τους οποίους η Μίλαν μέχρι την προηγούμενη δεκαετία σάρωνε τα “πάντα” στον “διάβα” της!

1) Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε στον τελικό της Πόλης το 2005 δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή!

ac_milan

2) Στον πάγκο της καθόταν μία από τις μεγαλύτερες και εμβληματικότερες μορφές του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου…ο Κάρλο Αντσελότι! Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

carlo_ancelotti

3) Ο τεράστιος Ρουί Κόστα για το καλό της ομάδας καθόταν ουκ ολίγες φορές στον πάγκο! Καλά διαβάσατε, ο Ρουί Κόστα!

rui_costa

4) Η εμφάνιση που χρησιμοποιούσε στις εκτός έδρας αναμετρήσεις ήταν από τις ωραιότερες που έχουν υπάρξει στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

ac_milan_2nd_kit

5) Διέθετε στο ρόστερ της έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών! Τον Ρικάρντο Κακά. Μην ξεχνάμε, ότι ο Βραζιλιάνος είναι ο μόνος που έχει “κερδίσει” σε διαγωνισμό της “χρυσής μπάλας” Μέσι και Ρονάλντο (2007).

riki_kaka

6) Είχε στις τάξεις της μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των Ιταλικών γηπέδων την τελευταία 20ετία. Τον ψυχωμένο και “τρελό” Τζενάρο Γκατούζο!

gennaro_gattuso

7) Ο Κάρλο Αντσελότι κατάφερε να “τελειοποιήσει” το 2007 στην Μίλαν το λεγόμενο “Χριστουγεννιάτικο δέντρο” κατακτώντας σχεδόν τα πάντα! Ούτε τίκι-τάκα, ούτε…τίποτα!

christmas_tree

8) Είχε στην ομάδα ακόμα δύο σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής! Τον Ριβάλντο , τον Ροναλντίνιο και τον Ρονάλντο (το “φαινόμενο”).

ronaldo

9) Προς το “τέλος” της παντοκρατορίας της διέθετε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μάθαινε από τους καλύτερους…ο λόγος για τον Αλεξάντρε Πάτο! Όσο αγωνιζόταν στους “ροσονέρι” και “μάθαινε” από τον Κακά ήταν ένας “killer” παγκόσμιας κλάσης.

alex_pato

10) Σίλβιο Μπερλουσκόνι! Δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ο άνθρωπος που από το 1986 και για τουλάχιστον 25 χρόνια την γιγάντωσε. Η ομάδα του Μιλάνου με τον “καβαλιέρε” στο τιμόνι της έγινε παγκόσμια υπερδύναμη κατακτώντας 6 φορές το Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών! Όλα τα άλλα…περιττά!

silvio_berlusconi_milan

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...