Ολυμπιακός

Νικολάου: “Ένα ακόμη διαμάντι της ερυθρόλευκης Ακαδημίας”! (photos)

Ο Δημήτρης Νικολάου στα 18 του χρόνια δεν είναι μία άγνωστη περίπτωση στον Ολυμπιακό. Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν ο Μάρκο Σίλβα τον πήρε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Τον είχε ξεχωρίσει για τα καλά και πίστευε πολύ στην εξέλιξή του. Ήρθε το 2016 για να πράξει το ίδιο και ο Πάουλο Μπέντο. Ο Μπέντο όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τον συμπατριώτη του. Ανέβασε πρόσφατα μόνιμα στους μεγάλους τον Νικολάου και πρόθεσή του είναι να δώσει ευκαιρίες να παίξει και να προσφέρει.

Ποιος είναι όμως ο πιτσιρικάς; Γεννήθηκε στις 13/ 8 / 1998 και πήγε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού το 2007, καθώς η πρώτη του ομάδα ήταν ο ΠΑΟ Ρουφ. Είναι ήδη τρία χρόνια μέλος της U20.

nikolaou_Olympiacos

ΑΠΟ ΑΡ. ΜΠΑΚ ΣΕ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡΤΖΑΛΙ, ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ, ΚΙΕΛΙΝΙ ΚΑΙ ΖΙΟΒΑΝΙ!

Η θέση του πλέον είναι στόπερ. Παλαιότερα έπαιζε αριστερό μπακ και τον έβαλαν στο κέντρο της άμυνας ο Θόδωρος Ελευθεριάδης και ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Θεωρούσαν πως έτσι θα απέδιδε πιο καλά.

Με την Ακαδημία έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Super League U17 του 2015 με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρογενίδη και το πρωτάθλημα Super League U20 του 2015 (είχε συμμετοχές παράλληλα με την U17) και του 2016 με προπονητή τον Βασίλη Βούζα. Έχει καταγωγή από την Εύβοια και έχει παίξει στο Youth League της UEFA τις σεζόν 2014-15 και 2015-16.

barzagli

Έναν ποδοσφαιριστή που έχει μεγάλο πρότυπο είναι ο Αντρέα Μπαρτζάλι της Γιουβέντους. Θαυμάζει ιδιαίτερα όμως και τους άλλους αμυντικούς της, όπως οι Κιελίνι και Μπονούτσι.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟ 2015, Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΡΕΤΣΟ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΕ ΖΙΟΒΑΝΙ

Έγινε επαγγελματίας στον Ολυμπιακό το 2015 και το 2016 επέκτεινε το συμβόλαιο του έως το 2021. Μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο που είναι δέκα χρόνια μαζί στην Ακαδημία είναι οι πρώτοι 98ρηδες που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

nikolaou_retsos

Φέτος είναι εκ των αρχηγών της U20 και ήταν αποστολή στο παιχνίδι Κυπέλλου (2015-16) με τον Αστέρα στην Τρίπολη και του Europa League με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Θέλει πάντα να βγαίνει μπροστά και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν έχει… θέμα στο να αναλάβει ευθύνες και σαφείς αρμοδιότητες μέσα στο γήπεδο. Αγαπημένος του ποδοσφαιριστής από τον Ολυμπιακό είναι ο Ζιοβάνι.

Έχει λατρεία για τον Βραζιλιάνο. Θεωρεί καλύτερο συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό τον Παναγιώτη Ρέτσο, με τον οποίο είναι και καλοί φίλοι. Του αρέσουν τα τατουάζ και μάλιστα έχει και ένα στο πόδι του.

πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...
Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...