Τετάρτη, 17/04/24
Ολυμπιακός

Το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού! (photos)

Η δουλειά που κάνει ο Ολυμπιακός στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια φαίνεται ήδη και φαίνεται πολύ.

Ο Ρέτσος, ας πούμε εφέτος, θεωρείται όχι άδικο ένας βασικός ποδοσφαιριστής στην πρώτη ομάδα των πρωταθλητών και έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του.

Το ερώτημα αν πίσω από τον Ρέτσο και τη δική του ποδοσφαιρική γενιά υπάρχει μία εξίσου ελπιδοφόρα. Η απάντηση είναι ναι και το γιατί θα το διαπιστώσετε παρακάτω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο “ΡΑΜΠΟ”

nikolaou

Ένας μοντέρνος αμυντικός. Στόπερ. Ψηλός, γρήγορος, με μυαλό-ξυράφι και ηγετικές ικανότητες. Το alter ego του Παναγιώτη Ρέτσου χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού αλλά και στις εθνικές ομάδες. Γεννημένος το 1998 έχει ξεπεράσει τα 8 χρόνια στον Ολυμπιακό και το 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο πριν από λίγους μήνες επέκτεινε έως το 2021.

Ο Πάουλο Μπέντο τον υπολογίζει και από την αρχή του έτους όλα δείχνουν ότι θα είναι μέλος της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού. Έχει βρεθεί δυο φορές σ’ αποστολή του Ολυμπιακού αλλά δεν έχει αγωνιστεί σ’ επίσημο παιχνίδι. Με την Ακαδημία έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Super League U20 και ένα U17. Εκ των αρχηγών της ομάδας Νέων.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΪ: Ο “ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΙΟ”

vrousai

Όποιος έχει παρακολουθήσει φέτος αγώνες της U20 του Ολυμπιακού θα έχει δει και έναν ποδοσφαιριστή που παίζει σαν να είναι βγαλμένος από το “Playstasion”. Εάν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν … υδραυλικός αφού οι κινήσεις του είναι … υδραυλικές. Ο Μάριος Βρουσάι διανύει τη 2 χρονιά του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και τα καλύτερα είναι μπροστά του.

Στο φετινό πρωτάθλημα σε 13 ματς που έχει δώσει η ομάδα του έχει πετύχει 12 γκολ και πάει φουλ για το “χρυσό παπούτσι”. Πριν από λίγους μήνες έκλεισε τα 18 (1998) και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Με καταγωγή από την Αλβανία αλλά μεγαλωμένος στην Ελλάδα επέλεξε να παίξει στην εθνική Νέων της χώρας μας. Είναι “εργαλείο” για κάθε τεχνικό αφού παίζει και ως επιτελικός μέσος αλλά και σ’ όλες τις θέσεις της επίθεσης. Προπονείται με τη μεγάλη ομάδα και έχει συμμετάσχει στην αποστολή του αγώνα Κυπέλλου με τα Χανιά στην Κρήτη.

ΑΡΝΤΙT ΤΟΛΙ: Ο “ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ”

toli

Το “εργαλείο” της ομάδας Νέων. Είναι ο “καθοδηγητής” της. Είναι το αγαπημένο παιδί κάθε προπονητή. Παίζει σαν να έχει εμπειρία πολλών χρόνων και βοηθάει τους πιο μικρούς συμπαίκτες του. Γεννημένος το 1997 παίζει ως στόπερ αλλά δεξί μπακ. Ο τεχνικός της ομάδας Νέων Βασίλης Βούζας τον έχει χρησιμοποιήσει και στα χαφ. Συμμετέχει στις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας και κάθε ημέρα προσπαθεί για το καλύτερο.

Είναι όπως λένε στο Ρέντη “παιδί της δουλειάς” και αυτό πάντα αρέσει στους προπονητές. Φτάνει τα 8 χρόνια στην Ακαδημία και έχει πάρει 2 πρωταθλήματα με την U20. Είναι μαζί με τον Νικολάου και τον Μεγαρίτη οι αρχηγοί της ομάδας Νέων.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ: Ο “ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ”

megaritis

Πολλά χιλιόμετρα, πολλές κερδισμένες μονομαχίες, αρκετά γκολ. Ο Κώστας Μεγαρίτης είναι αμυντικό χαφ που έχει όμως άνεση με την μπάλα στα πόδια και εάν χρειαστεί την στέλνει και στα δίχτυα. Γεννημένος το 1997 έχει 3 χρόνια στον Ολυμπιακό και έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα με την U20.

Έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο από το 2015 αλλά στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 το επέκτεινε έως το 2021. Συμμετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και δουλεύει συνεχώς για να πάρει την ευκαιρία του από τον Πάουλο Μπέντο. Συνδέει… άριστα την άμυνα με την επίθεση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ: Ο “ΠΡΩΤΑΡΗΣ”

skafidas

Στα 17 του είχε την ευκαιρία να είναι στην αποστολή της μεγάλης ομάδας για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ.

Στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Ο γεννημένος το 1999 τερματοφύλακας Δημήτρης Σκαφίδας δείχνει να έχει τα προσόντα να φτάσει ψηλά. Ο Πάουλο Μπέντο και οι συνεργάτες του τον πιστεύουν πολύ και είναι μόνιμα στην μεγάλη ομάδα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ: O “ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ”

kipouros

Ο Κώστας Κηπουρός είναι από τα παιδιά που μπορεί να υπερηφανεύονται πως έχουν κάνει το Ρέντη “σπίτι” τους. Αν και δεν μένει στους ξενώνες του Προπονητικού Κέντρου είναι περισσότερα από 8 χρόνια στην Ακαδημία. Είναι της “φουρνιάς” του Νικολάου και του Ρέτσου αφού είναι και αυτός γεννημένος το 1998 και μαζί τους έχει κατακτήσει τα πάντα σε επίπεδο Ακαδημίας.

Επιτελικός μέσος, με πολύ μυαλό που “μιλάει” στην μπάλα. Στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα Νέων με τις οδηγίες του Βασίλη Βούζα και με πολύ δουλειά έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του. Είναι ερασιτέχνης.

ΣΤΑΘΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Ο “ΣΚΥΛΟΣ”

lamproy

Προσοχή… δαγκώνει. Αμυντικό χαφ με πάθος, ψυχή που καμιά φορά υπερβάλει εαυτό και … χάνει παιχνίδια λόγω τραυματισμών. Χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Σχολή του συλλόγου στη Χαλκίδα.
Δουλεύει συνεχώς, ακούει τους προπονητές του και έχει όλα τα στοιχεία να εξελιχθεί και να λάμψει. Γεννημένος το 1998 έχει κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα U20 όσο και το U17.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΔΑΣ: Ο “ΑΤΥΧΟΣ”

xydas

Από την ομάδα της Καλλονής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Μέσα στο 2016 ο Γιώργος Ξύδας που ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Καλλονής πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου “τοποθετήθηκε” στην ομάδα Νέων.

Ο 19χρόνος ποδοσφαιριστής που παίζει ως επιθετικός, ως εξτρέμ αλλά και σε όποια άλλη θέση του ζητήσει προπονητής του ήταν άτυχος αφού τραυματίστηκε σοβαρά τον Αύγουστο και ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα στα μέσα Δεκεμβρίου. Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως έχει πολλές δυνατότητες και με πολύ δουλειά και υπομονή θα πάει ψηλά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ: Ο “ΑΕΡΙΝΟΣ”

tasioylhs

Η μια εκ των δυο μεταγραφών της U20 του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2016 ήταν ο Δημήτρης Τασιούλης. Επιτελικός μέσος, πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και “αέρινος”. Στον Τύρναβο έβγαζε… μάτια αλλά στον Ολυμπιακό ακόμη δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Όλοι πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου για τον 19χρόνο με τα σπουδαία προσόντα να αποδείξει την αξία του μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Φυσικά είναι επαγγελματίας.

Πηγή: contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Σε πρώτο πλάνο η ανανέωση του Τζολάκη στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έχει θέσει σαν προτεραιότητα του την ανανέωση του νεαρού κίπερ, που βλέπει το συμβόλαιο του...
Champions League

“Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!”

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου έδειξε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη...
Viral

Παιδάκι έφτιαξε… τερματισμένο πορτρέτο του Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε ένα... παιδάκι από την Αφρική να φτιάχνει ένα τέλειο πορτρέτο με τον ίδιο. Νεαρός...
Ιταλία

“Παστέλωσε” γκολάκι επί της Γιούβε ο Κεραμίτσης!

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης κατάφερε να "καρφώσει" ένα ωραίο γκολάκι κόντρα στη Γιουβέντους Στο 23ο λεπτό, συγκεκριμένα, ο 19χρονος...
Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κρατά Αλεξανδρόπουλο!

Η απόφαση για την παραμονή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο Λιμάνι έχει παρθεί και άπαντες... δουλεύουν την μεταγραφή...