Παρασκευή, 29/03/24

Κόντρα Nike – Adidas για νέα ταλέντα!

Ο “πόλεμος” των βιομηχανιών των αθλητικών ειδών δεν αφορά, πλέον, μόνο αθλητικά είδη, αλλά και την “ανακάλυψη” των νέων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Είναι δεδομένο λοιπόν, πως οι μεγάλες βιομηχανίες των αθλητικών ειδών κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να ανακαλύψουν τα επόμενα “αστέρια” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, προτού αυτά γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.

Ο Νιλ ΜακΝτέρμοτ π.χ, μπορεί ουδέποτε να έκανε σπουδαία καριέρα σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ωστόσο είναι εξαιρετικός στο να ανακαλύπτει νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έχουν την δυνατότητα να εξελιχθούν. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Ντέλε Άλι, ο οποίος θεωρείται το “μέλλον” του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η δουλειά του Νιλ ΜακΝτέρμοτ είναι να παρακολουθεί αγώνες “οργώνοντας” την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Στόχος όλου αυτού του project, βέβαια, είναι να βρει άγνωστους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν πρωταγωνιστές στην Πρέμιερ Λίγκ. Το τηλέφωνο του συχνά-πυκνά παίρνει “φωτιά“, καθώς παράγοντες ομάδων και προπονητές ζητούν την συμβουλή του για κάποια μετεγγραφή ή τις πληροφορίες του για ένα καλό ποδοσφαιριστή.

Για όσους έχουν απορία γιατί ο ΜακΝτέρμοτ συνομιλεί με αρκετές ομάδες της Αγγλίας η απάντηση είναι απλή. Ο ΜακΝτέρμοτ δεν είναι υπάλληλος κάποιου συλλόγου αλλά στέλεχος της Adidas Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτό συμβαίνει, διότι οι αθλητικές εταιρίες θέλοντας να νικήσουν τον ανταγωνισμό “ενσωματώνουν” στη σύνθεση τους όσο περισσότερους δημοφιλείς ποδοσφαιριστές μπορούν. Τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά. εταιρίες όπως η Adidas και η Nike έχουν επιλέξει ένα άλλο “μονοπάτι“. Επιχειρούν να “ανακαλύψουν” τα επόμενα “αστέρα” πριν γίνουν διάσημα στον κόσμο, άρα και πριν οι απαιτήσεις τους αυξηθούν και πριν τους ανακαλύψει κάποια ανταγωνίστρια εταιρεία. Έτσι λοιπόν, ο ΜακΝτέρμοτ με τους συνεργάτες του, όπως και ο Νιλ Σμάιλι με τους δικούς του για λογαριασμό της Nike, επιδίδονται σε ένα συνεχές και ασταμάτητο “ψάξιμο“, έτσι ώστε να βρουν τα νέα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο “παιχνίδι“, βέβαια, μπαίνουν και άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως οι προπονητές για παράδειγμα, οι οποίοι ειδοποιούν τους σκάουτ των εταιρειών για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αξίζουν προσοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...