Παρασκευή, 19/09/25

Κόντρα Nike – Adidas για νέα ταλέντα!

Ο “πόλεμος” των βιομηχανιών των αθλητικών ειδών δεν αφορά, πλέον, μόνο αθλητικά είδη, αλλά και την “ανακάλυψη” των νέων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Είναι δεδομένο λοιπόν, πως οι μεγάλες βιομηχανίες των αθλητικών ειδών κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να ανακαλύψουν τα επόμενα “αστέρια” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, προτού αυτά γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.

Ο Νιλ ΜακΝτέρμοτ π.χ, μπορεί ουδέποτε να έκανε σπουδαία καριέρα σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ωστόσο είναι εξαιρετικός στο να ανακαλύπτει νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έχουν την δυνατότητα να εξελιχθούν. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Ντέλε Άλι, ο οποίος θεωρείται το “μέλλον” του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η δουλειά του Νιλ ΜακΝτέρμοτ είναι να παρακολουθεί αγώνες “οργώνοντας” την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Στόχος όλου αυτού του project, βέβαια, είναι να βρει άγνωστους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν πρωταγωνιστές στην Πρέμιερ Λίγκ. Το τηλέφωνο του συχνά-πυκνά παίρνει “φωτιά“, καθώς παράγοντες ομάδων και προπονητές ζητούν την συμβουλή του για κάποια μετεγγραφή ή τις πληροφορίες του για ένα καλό ποδοσφαιριστή.

Για όσους έχουν απορία γιατί ο ΜακΝτέρμοτ συνομιλεί με αρκετές ομάδες της Αγγλίας η απάντηση είναι απλή. Ο ΜακΝτέρμοτ δεν είναι υπάλληλος κάποιου συλλόγου αλλά στέλεχος της Adidas Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτό συμβαίνει, διότι οι αθλητικές εταιρίες θέλοντας να νικήσουν τον ανταγωνισμό “ενσωματώνουν” στη σύνθεση τους όσο περισσότερους δημοφιλείς ποδοσφαιριστές μπορούν. Τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά. εταιρίες όπως η Adidas και η Nike έχουν επιλέξει ένα άλλο “μονοπάτι“. Επιχειρούν να “ανακαλύψουν” τα επόμενα “αστέρα” πριν γίνουν διάσημα στον κόσμο, άρα και πριν οι απαιτήσεις τους αυξηθούν και πριν τους ανακαλύψει κάποια ανταγωνίστρια εταιρεία. Έτσι λοιπόν, ο ΜακΝτέρμοτ με τους συνεργάτες του, όπως και ο Νιλ Σμάιλι με τους δικούς του για λογαριασμό της Nike, επιδίδονται σε ένα συνεχές και ασταμάτητο “ψάξιμο“, έτσι ώστε να βρουν τα νέα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο “παιχνίδι“, βέβαια, μπαίνουν και άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως οι προπονητές για παράδειγμα, οι οποίοι ειδοποιούν τους σκάουτ των εταιρειών για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αξίζουν προσοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνική Παίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε στο 2ο φιλικό με την Αρμενία η Εθνική...

Η Εθνική Παίδων (U17) ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Αρμενίας στο προπονητικό κέντρο της οικοδέσποινας...
Εθνική Παίδων (U17)

Ζωντανά το 2ο φιλικό της Εθνικής Παίδων επί της...

Δείτε ζωντανά την αναμέτρηση της Εθνικής Παίδων (U17) επί της Αρμενίας, στο 2ο φιλικό προετοιμασίας της "Γαλανόλευκης". Στο...
Εθνική Κορασίδων (U17)

Μεγάλη φιλική νίκη για την Εθνική επί της Γεωργίας!

Η Εθνική Κορασίδων (WU-17) επικράτησε 4-2 της αντίστοιχης της Γεωργίας σε φιλική αναμέτρηση η οποία διεξήχθη στο...
Εθνική Ανδρών

H θέση της Εθνικής ομάδας στο FIFA Ranking!

Η Εθνική μας ομάδα έμαθε τη... νέα της θέση στο FIFA Ranking, μετά από τις καλές της...
ΑΕΚ (Ακαδημία)

“Χ”αμός στις δοκιμές της ΑΕΚ με πάνω από… 400...

Η Ακαδημία της ΑΕΚ πραγματοποιεί ανοιχτές δοκιμές, με πολλά ταλέντα να περνούν από το "μάτι" των ανθρώπων...