Παρασκευή, 29/03/24
Αγγλία

Γκαμπριέλ Ζέσους: “Λατρεύω όσο τίποτα το ποδόσφαιρο”!

Παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στο “Four Four Two”, ο νεαρός επιθετικός της Μάντσεστερ ΣίτιΓκαμπριέλ Ζέσους μίλησε για την λατρεία του στο ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε στο “Φαινόμενο”, τον Πεπ Γουαρδιόλα αλλά και στην Εθνική Βραζιλίας.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Πως είναι να παίζεις στην Παλμέιρας ενώ ξέρεις ότι έχεις ήδη πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι για 32 εκατ. ευρώ;

“Λατρεύω να παίζω ποδόσφαιρο, οπότε για 90 λεπτά δεν έχει τίποτα άλλο σημασία για μένα. Σκέφτομαι μόνο την Παλμέιρας, μου έχει δώσει τα πάντα. Αν είμαι αυτή τη στιγμή ένας γνωστός παίκτης, το οφείλω στην Παλμέιρας, στόχος μου ήταν να τη βοηθήσω να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1994. Ηθελα να φύγω με έναν τέτοιο τρόπο για όσα έχει κάνει για μένα η ομάδα στην οποία βρίσκομαι από τα 15 μου. Τώρα η σεζόν έχει τελειώσει, έχω χρόνο να συγκεντρωθώ στην Μάντσεστερ Σίτι”.

Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες για σένα εκτός από την Μάντσεστερ Σίτι;

“Υπήρχε, όμως δεν θέλω να πω καμία ομάδα. Η απόφαση να πάω στην Σίτι ήταν δική μου, την πήρα με την οικογένειά μου και τον μάνατζέρ μου, δεν ήταν πάντως η πιο μεγάλη οικονομικά. Σκεφτήκαμε πολλά πράγματα, όμως μου άρεσε πολύ το πρότζεκτ της Σίτι και είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου. Είναι ένα τεράστιο κλαμπ σε μια χώρα που αγαπά το ποδόσφαιρο και έχε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, αν όχι το καλύτερο”.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε πήρε τηλέφωνο. Πόσο σημαντική ήταν η συζήτηση που κάνατε στην απόφασή σου;

“Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι το να δουλέψω με τον Γκουαρδιόλα βοήθησε στην απόφαση που πήρα. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής – ένας από τους καλύτερους στον κόσμο – και δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο περήφανος είμαι όταν λέει καλά πράγματα για μένα. Είμαι περήφανος που του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για μένα. Πρέπει να δείξω ότι είχε δίκιο για μένα. Ελπίζω να το καταφέρω αργά ή γρήγορα”.

Γνωρίζεις τον Φερναντίνιο από την Εθνική Βραζιλίας, μιλάτε πολύ από τότε που υπέγραψες;

“Μιλήσαμε όταν υπήρχε διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων και μου είπε κάποια πράγματα για το Μάντσεστερ. Δεν ήθελα να τον ενοχλήσω με πολλές ερωτήσεις, όμως με βοήθησε με βασικά πράγματα που χρειάζεσαι όταν μετακομίζεις”.

Σε ποιες θέσεις νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις στην Σίτι;

“Είναι επιλογή του προπονητή. Εγώ ορίζω τον εαυτό μου σαν έναν μαχητή στο γήπεδο. Θέλω να είμαι σκληρός και να να προσπαθώ να βγω πάντα μπροστά. Από τις πρώτες μέρες της καριέρας μου έπαιζα με αντιπάλους μεγαλύτερα παιδιά και δυνατούς αμυντικούς. Δεν φοβάμαι αυτούς που κάνουν δυνατά τάκλιν. Θέλω να κατακτήσω τίτλους και θα παλέψω για να το καταφέρω”.

Η ερασιτεχνική ομάδα στην οποία ήσουν μικρός έκανε προπονήσεις σε στρατιωτικές φυλακές. Ήταν τρομακτικό αυτό;

“Όχι, καθόλου! Ήταν μέσα σε στρατιωτικές φυλακές αλλά το γήπεδο χρησιμοποιούνταν από αστυνομικούς, δεν είχαμε επαφή με τα κακά παιδιά. Έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές εκεί. Ήταν ωραία εποχή”.

Έχεις ήδη εντυπωσιάσει με την Εθνική Βραζιλίας και ο Ρονάλντο έχει πει ότι του θυμίζεις τον εαυτό του. Πως ένιωσες όταν το είπε αυτό;

“Ήταν εκπληκτικό. Πάντα τον θαύμαζα, όπως και τον Ροναλντίνιο. Εχω δει τόσα πολλά ματς του Ρονάλντο στην τηλεόραση και εκατοντάδες video από τα πρώτα του βήματα, είναι όνειρο για μένα που έχω επαφή μαζί του και παίρνω tips από κάποιον που είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Μου λέει πάντα πως να βελτιωθώ και προφανώς τον ακούω προσεκτικά. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα για μένα αλλά παραμένω προσγειωμένος χάρη στη μητέρα μου που ήταν πάντα δίπλα μου και έτοιμη και με συνετίσει με το πρώτο κακό σημάδι”.

Ήσουν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο το καλοκαίρι. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

“Είναι κάτι το οποίο ακόμα δεν πιστεύω. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να κατακτήσω το Χρυσό Μετάλλιο για πρώτη φορά για τη χώρα μου είναι κάτι το εξαιρετικό και με έκανε πολύ περήφανο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα όταν πήρα το Χρυσό Μετάλλιο στο Maracana. Ονειρεύεσαι να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για τέτοιου είδους συναισθήματα, οπότε τώρα θέλω περισσότερα σαν και αυτά. Δεν μπορείς να κατακτάς πάντα τόσο πολλούς τίτλους, όμως είναι μόνο η αρχή για μένα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...