Σάββατο, 20/04/24
Ισπανία

Εκεί…”βρίσκεται” η “χρυσή” γενιά της Ισπανίας του 2004! (vids)

Το καλοκαίρι του 2004 “έφταναν” στην κορυφή της Ευρώπης με την U19 της Ισπανίας! Που βρίσκεται σήμερα -13 χρόνια αργότερα- η “χρυσή” γενιά των “Φούριας Ρόχας”;

Παρακάτω θα δείτε που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που -τότε- αποτελούσαν την βασική ενδεκάδα της U19 της Εθνικής Ισπανίας.

1) Μπιελ Ρίμπας (Τερματοφύλακας)

Ο Μπιέλ Ρίμπας ξεκίνησε από την Εσπανιόλ, όντας η βασική επιλογή στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Η πορεία του παρόλα αυτά δεν ήταν ανάλογη, αφού δεν μπόρεσε να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Λόρκα Ντεπορτίβα, η Σαλαμάνκα και η Νουμάνθια. Σήμερα είναι 31 ετών και αγωνίζεται στην Μούρθια.

2) Χουανφράν (Δεξί Μπακ)

Σε ηλικία 31 ετών αποτελεί έναν από τους βασικούς “πυλώνες” της Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε. Με τους “ροχιμπλάνκος” μετρά αμέτρητες διακρίσεις σε Ισπανία και Ευρώπη.

 

3) Σέρχιο Ράμος (Σέντερ Μπακ)

Ο 30χρονος στόπερ έχει εξελιχθεί σε “θρύλο” της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από 12 χρόνια στην βασίλισσα έχει κατακτήσει τα πάντα και η καριέρα του αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο “peak”.

4) Ρομπουστέ (Σέντερ Μπακ)

Ο Μιγκέλ Ρομπούστε ήταν ο αρχηγός της γενιάς του 2004, όμως δεν κατάφερε να δικαιώσει σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες προς εκείνον. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Μπανταλόνα.

https://www.youtube.com/watch?v=ilEyqce8lJc

5) Γκαρίδο (Αριστερό Μπακ)

Ο Χαβιέρ Γκαρίδο είχε όλες τις προϋποθέσεις να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη καριέρα, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Το 2013 πήρε μετεγγραφή στην Νόριτς, αλλά απ’ το καλοκαίρι φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας.

6) Αλμπιόλ (Αμυντικό Χαφ)

Ο 31χρονος στόπερ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Βαλένθια! Από κει πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2009. To 2013 αποχώρησε με προορισμό την Νάπολι, έναντι 12.000.000 ευρώ στους “μερένγκες”. Στους “παρτενοπέι” αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=dnBJwzm3pno

7) Μπεργκάρα (Αμυντικό Χαφ)

Ο Μαρκέλ Μπεργκάρα ξεκίνησε απ’ τις ακαδημίες της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία βρίσκεται μέχρι τώρα. Μπορεί να έχει 40 συμμετοχές με τις “μικρές” Εθνικές της Ισπανίας, ωστόσο με τους “μεγάλους” δεν έχει αγωνιστεί ακόμη.

8) Βαλέρο (Εσωτερικός Χαφ)

Από το 2012 ο Μπόρχα Βαλέρο αποτελεί ένα από τα βασικότερα στελέχη της Φιορεντίνα. Η καριέρα του θα μπορούσε να έχει καλύτερες προοπτικές, εάν η Ρεάλ Μαδρίτης του έδειχνε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε νεαρή ηλικία.

9) Νταβίντ Σίλβα (Επιτελικός Μέσος)

Ο Νταβίντ Σίλβα, μαζί με τον Σέρχιο Ράμος, έχουν κάνει την σπουδαιότερη καριέρα από αυτήν την παρέα. Μέλος των Ακαδημιών της Βαλένθια, αγωνίστηκε στις νυχτερίδες μέχρι το 2010! Έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσοεπιθετικής γραμμής της Μάντσεστερ Σίτι.

10) Σολδάδο (Επιθετικός)

Στην Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία αναδείχθηκε, δεν υπολογιζόταν. Μετά από συνεχείς δανεισμούς σε μικρομεσαίες ομάδες κατέληξε το 2008 στην Βαλένθια έναντι 6.000.00 ευρώ. Στις νυχτερίδες έκανε εκπληκτικά πράγματα και έτσι το 2013 μετακόμισε στην Αγγλία και την Τότεναμ έναντι 30 εκατ. ευρώ. Στην Πρέμιερ Λίγκ όμως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ.

11) Βίκτορ (Επιθετικός)

Δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά, όπως και τότε στο Euro U19. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στην Μαγιόρκα, αλλά δίχως να “λάμψει”! Τώρα, αγωνίζεται στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν με τα χρώματα της Λεβάντε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...