Κυριακή, 08/09/24
Facebook

Δημοφιλές το ποδόσφαιρο και στο Facebook!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Την παγκόσμια δημοφιλία του ποδοσφαίρου επιβεβαιώνει, κατά κάποιον…τρόπο, το Facebook!

Σύμφωνα με έρευνα της UEFA, οι επίσημες σελίδες κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης περνάνε κατά πολύ (σε likes), κορυφαίες ομάδες άλλων αθλημάτων.

Έτσι, λοιπόν, στις πρώτες 20 αθλητικές ομάδες, που έχουν τα περισσότερα likes στο facebook, οι πρώτες 8 θέσεις ανήκουν σε μεγάλα ποδοσφαιρικά clubs της Ευρώπης.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Στην θέση συναντάμε την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, στην την Τσέλσι ενώ την πρώτη 5αδα συμπληρώνει η Άρσεναλ.

Η 8αδα συμπληρώνεται από τις Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ και Μίλαν. Οι δύο μη ποδοσφαιρικές ομάδες που “κλείνουν” την 10αδα είναι η εθνική ομάδα της Ινδίας στο Κρίκετ και οι Los Angeles Lakers.

Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, πως υπάρχει η τάση ότι το NBA και άλλα πρωταθλήματα έχουν τα “φόντα” να αποκτήσουν περισσότερο κοινό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο (και ειδικά το ευρωπαϊκό) εξακολουθεί να έχει τα “σκήπτρα” της δημοφιλίας σε όλο τον πλανήτη.

Τα παραπάνω στοιχεία μας βοηθούν να καταλάβουμε την ραγδαία και ασταμάτητη αύξηση των εσόδων στο ποδόσφαιρο από τις χορηγίες.

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ στηρίζουν τα έσοδά τους από αυτή την πηγή τα τελευταία χρόνια και θα εξακολουθούν να το κάνουν και τα επόμενα χρόνια.

Για την ιστορία, στις θέσεις 11-20 της σχετικής λίστας βρίσκονται οι: Κίνγκ Ρίντερς, Σούπερ Βασιλείς (ομάδες Κρίκετ από την Ινδία) Ρεάλ Μαδρίτης (μπάσκετ),Σικάγο Μπουλς, Μαϊάμι Χιτ, Παρί Σ.Ζ Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Γαλατασαράι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...