Τετάρτη, 17/04/24
ΠΑΟΚ

Ζαζόπουλος: “Προτεραιότητα μας η εξέλιξη των παιδιών”!

Ο προπονητής της U15 του ΠΑΟΚ, Άγγελος Ζαζόπουλος, μίλησε για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου του Βορρά, για το ποια είναι η προτεραιότητα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ απέναντι σε αυτά τα παιδιά, ενώ αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα πορεία της (αήττητης) ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:

Πόσο δύσκολο είναι να μείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες μιας ομάδας, που ουσιαστικά από την όγδοη αγωνιστική έχουν προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος της Super League;

“Είναι κάθε άλλο, παρά εύκολο. Ειδικά από τη στιγμή που για τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν προσφέρει μεγάλο ανταγωνισμό. Ναι, είμαστε αήττητοι, ναι σκοράρουμε πολύ, αλλά η απόδοσή μας δεν είναι αυτή που πρέπει σε κάποια παιχνίδια. Προσγειωμένοι και σε εγρήγορση προσπαθούμε να είμαστε μέσω κάποιων δυνατών φιλικών παιχνιδιών. Είναι, βέβαια, σημαντική η παρουσία μας στα ευρωπαϊκά τουρνουά, αλλά κι αυτά μειώνονται λόγω των γενικών οικονομικών συνθηκών. Διεξάγονται, άλλωστε, κυρίως προς το τέλος της σεζόν”.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πρωταθλημάτων της U15 και της U17;

“Φυσικά, υπάρχει. Όταν οι U15 και U17 αγωνίζονται την ίδια μέρα, κι εμείς αφού τελειώσουμε παρακολουθούμε το παιχνίδι της U17, τα ίδια τα παιδιά συνειδητοποιούν πόσο πιο δύσκολο είναι σε μεγαλύτερη ηλικία. Είναι και η μετάβαση των δύο ετών απαιτητική. Μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη υπάρχει πρωτάθλημα στην κατηγορία U16”.

Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει γι’ αυτή τη σεζόν;

“Ο στόχος, αγωνιστικά μιλώντας πάντα, εκ των πραγμάτων δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το θέμα, ωστόσο, για μένα είναι η εξέλιξη, η πρόοδος των ποδοσφαιριστών μου”.

Ποια είναι τα συναισθήματα μετά το πρώτο μισό της σεζόν;

“Είμαι ευχαριστημένος. Και είμαι διπλά ευχαριστημένος κυρίως λόγω της διάθεσης που διακρίνω στα παιδιά”.

Πώς σας υποδέχτηκαν και πάλι οι παλιοί σας παίκτες;

“Καλά, πολύ καλά. Νιώθω τυχερός που είμαι ανάμεσά τους”.

Διακρίνατε αλλαγές;

“Όχι, δεν μπορώ να πω ότι τους βρήκα αλλαγμένους, εξαιρουμένου του ότι μεγάλωσαν βέβαια. Εγώ σ’ αυτά τα παιδιά συνάντησα και πάλι το πνεύμα του νικητή που είχαν πάντα”.

Θεωρείτε ότι η μεγάλη προβολή που γνώρισε η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών, λόγω των σημαντικών της επιτυχιών και δη του αήττητου που διατηρεί στην Ευρώπη, προκάλεσε κάποιο αποπροσανατολισμό ίσως;

“Έτσι κι αλλιώς, η υπερπροβολή δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Μα δεν νομίζω πως αυτό δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Η ουσία είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών παραμέτρων. Ένας παίκτης πρέπει να είναι τεχνικά άρτιος μέχρι τα 14 του, μέχρι τα 17 του να έχει τελειοποιήσει το σώμα του (δύναμη, ταχύτητα) και μέχρι τα 21 να είναι ικανός να σκέφτεται τακτικά σαν προπονητής, ώστε να είναι έτοιμος για το ανδρικό ποδόσφαιρο. Για τους παίκτες μου έχω καλή εικόνα σε ό,τι αφορά την τεχνική. Το στοίχημα πλέον έχει να κάνει με την εσωτερική παρακίνηση, διότι όλα δημιουργούνται με πολλές εργατοώρες”.

Μια ευχή για το νέο χρόνο, που έρχεται;

“Εύχομαι να δούμε στην Ελλάδα περισσότερα χαμογελαστά πρόσωπα και γενικά καλύτερες συνθήκες ζωής για όλον τον κόσμο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Σε πρώτο πλάνο η ανανέωση του Τζολάκη στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έχει θέσει σαν προτεραιότητα του την ανανέωση του νεαρού κίπερ, που βλέπει το συμβόλαιο του...
Champions League

“Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!”

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου έδειξε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη...
Viral

Παιδάκι έφτιαξε… τερματισμένο πορτρέτο του Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε ένα... παιδάκι από την Αφρική να φτιάχνει ένα τέλειο πορτρέτο με τον ίδιο. Νεαρός...
Ιταλία

“Παστέλωσε” γκολάκι επί της Γιούβε ο Κεραμίτσης!

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης κατάφερε να "καρφώσει" ένα ωραίο γκολάκι κόντρα στη Γιουβέντους Στο 23ο λεπτό, συγκεκριμένα, ο 19χρονος...
Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κρατά Αλεξανδρόπουλο!

Η απόφαση για την παραμονή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο Λιμάνι έχει παρθεί και άπαντες... δουλεύουν την μεταγραφή...