Κυριακή, 19/05/24
Ρουμανία

Βιτορούλ: Μία ομάδα… υπόδειγμα για όλους! (photos)

Η Βιτορούλ του Γκεόργκι Χάτζι καλπάζει για το πρωτάθλημα Ρουμάνιας στηριζόμενη σε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Η ενσάρκωση του πλάνου δίχως ηχηρές μεταγραφές και πακτωλό χρημάτων!

O Γκεόργκι Χάτζι δεν είναι απλά ο “Μαραντόνα των Καρπαθίων”, αλλά και η απάντηση των Βαλκανίων στον Γιόχαν Κρόιφ. Η επίδραση του ως ποδοσφαιριστής ήταν τεράστια, όμως εξίσου σπουδαία αποδεικνύεται και η προσφορά του ως προπονητής.

Ο “Τζίκα” Χάτζι, το 2009 ίδρυσε την Βιτορούλ Κοστάντσα. Ως ιδιοκτήτης, αλλά και πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου είχε αποκαλύψει τα σχέδια του δημιουργώντας και την ακαδημία “Γκεόργκι Χάτζι”, μία από τις μεγαλύτερες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Χάτζι πήγε κόντρα στο ρεύμα των πολυδάπανων μεταγραφών και των ηχηρών ονομάτων δίνοντας έμφαση στα ταλέντα του ρουμανικού ποδοσφαίρου.

vitorul_hagi

Αφού κατάφερε να συγκεντρώσει στις ακαδημίες της ομάδας την αφρόκρεμα του ρουμανικού ποδοσφαίρου σε μικρές ηλικίες δεσμεύθηκε πως θα στελεχώσει την Βιτορούλ Κοστάντσα αποκλειστικά με νεαρούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να ανελιχθούν μέσα από τον σύλλογο.

Το μεγαλόπνοο πλάνο του κορυφαίου Ρουμάνου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών προέβλεπε πως σε βάθος χρόνο η ομάδα του θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα Ρουμανίας.

Πράγματι, εφτά χρόνια μετά η Βιτορούλ Κοστάντσα διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο, ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

vitorul_hagi

Σε εφτά τα εφτά χρόνια η “ακαδημία Γκεόργκι Χάτζι” κατέκτησε 17 τίτλους από τους 51 που θα μπορούσε να διεκδικήσει σε διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη Ρουμανία.

Παράλληλα τροφοδοτεί ποδοσφαιριστές σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως η Βιτορούλ Κοστάντσα βρίσκεται ήδη στα play offs του UEFA Youth League.

vitorul_hagi

“‘Ηταν μια πολύ καλή χρονιά για μας. Είμαστε χαρούμενοι, είναι εμφανής η πρόοδος που έχουμε πραγματοποιήσει. Κλείσαμε έναν κύκλο εφτά ετών και πλέον ανεβάζουμε ακόμη ψηλότερα τον πήχη.

Θέλουμε περισσότερα, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ στην ταχύτητα στο παιχνίδι, αλλά και στην ομαδικότητα. Με υπομονή θα κατακτήσουμε τίτλους σε επίπεδο ανδρών.

Η ακαδημία ακόμη αναδεικνύει παίκτες που έχουν πνεύμα νικητή”, τόνισε σε πρόσφατη εκδήλωση της ομάδας, ο άλλοτε σταρ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης προσθέτοντας:

vitorul_hagi

“Ξεκίνησα αυτό το πρότζεκτ με την λογική πως κάθε παιδί αξίζει μία ευκαιρία και πως πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να δείξουν το ταλέντο τους.

Εννοώ πως η υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, καλοί προπονητές και μπάτζετ. Επικεντρώσαμε τις προσπάθειες μας στις ηλικίες από 7 μέχρι 14 ετών ανακαλύπτοντας ταλέντα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη ομάδα της Βιτορούλ, μόλις ένας ποδοσφαιριστής είναι άνω των 30 ετών. Πρόκειται για τον μπακ Σορίν Ραντόι. Ο γκολκίπερ Ριμνιτσεάνου είναι 27, ενώ στην πλειονότητα τους οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας κυμαίνονται από 17 μέχρι 24 ετών. Ο Γάλλος μπακ Μπολί, ο Ισπανός χαφ Λόπεθ και ο Λιβεριανός επιθετικός Νίμλι, πλαισιώνουν τους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στόχος της Βιτορούλ είναι να μην ενδώσει στις “σειρήνες” διατηρώντας τα αστέρια της, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η επίδοξη “Λέστερ των Βαλκανίων” ξεκίνησε να γράφει ιστορία…

 Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ (U15) - Παναθηναϊκός (U15)

Στον τελικό της Super League U15 ο ΠΑΟΚ κόντρα...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 2-1 στην διαδικασία των πέναλτι, επί του Παναθηναϊκού και...
ΠΑΟΚ (U15) - Παναθηναϊκός (U15)

ΖΩΝΤΑΝΑ ο μεγάλος δεύτερος ημιτελικός της Super League U15!

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους, στον δεύτερο ημιτελικό της Super League U15, με φόντο τον...
Ολυμπιακός (U15)

“Ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα”!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του, που πήρε την πρόκριση επί του Άρη....
Κηφισιά (U19) - Ολυμπιακός (U19)

Πέρασε από την Κηφισιά και… κοντά σε πρωτάθλημα ο...

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0 από την έδρα της Κηφισιάς και έχει ένα ακόμη παιχνίδι για να...
ΠΑΟΚ (U19) - ΠΑΣ Γιάννινα (U19)

Εύκολο μεσημέρι για την U19 του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το παιχνίδι επί του ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 4-1, για την 18η...