Σάββατο, 27/07/24
Νίκος Βέργος

“Στόχος μου να απολαμβάνω την κάθε στιγμή”!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Ο Νίκος Βέργος είχε υπογράψει το δανεισμό του στην Ρεάλ Μαδρίτης Β’, από τον Ολυμπιακό, όντας ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Λίγους μήνες μετά την παραμονή του στην ισπανική πρωτεύουσα, ο επιθετικός της Ρεάλ μίλησε  για τις συμβουλές που του δίνει ο Ζιντάν, την εμπειρία να προπονείται στο πλευρό του Ρονάλντο αλλά και το όνειρο που ζει όντας μέλος σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη. Ένα όνειρο που θέλει να απολαύσει στο μέγιστο βαθμό.

Πως είναι η παραμονή σου στη Μαδρίτη αυτό το διάστημα;

Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Βιώνω καθημερινά νέα πράγματα, νέες εμπειρίες όντας σε μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου. Όλα κυλούν ομαλά, υπάρχει τεράστια οργάνωση σε όλους τους τομείς, στις προπονήσεις, εκτός και εντός γηπέδων, στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούμε. Σε όλα δίνεται τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια, συν του ότι βλέπουμε τους παίκτες της πρώτης ομάδας.

Αλήθεια, πως είναι να προπονείσαι στο πλευρό του Ρονάλντο υπό το βλέμμα του Ζιντάν; Σου έχουν δώσει κάποια συμβουλή;

Ναι, ο Ζιντάν μου έχει μιλήσει 1-2 φορές. Με συμβούλεψε πάνω στον τρόπο παιχνιδιού μου και τί να βελτιώσω. Όλοι είναι πολύ καλοί στη συμπεριφορά. Ο κύριος Σολάρι, τον οποίο έχω το τελευταίο διάστημα με βοηθάει καθημερινά, όπως και όλο το τεχνικό επιτελείο.

Με τον Ρονάλντο, φαντάζομαι θα έχεις συνεργαστεί στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχει γίνει κι αυτό μερικές φορές. Γενικά, είναι πολύ καλός, δείχνει ότι είναι από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, γενικά είναι πολύ κοντά σε όλους. Πολύ cool και χαλαρός χαρακτήρας.

Είσαι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πηγαίνει στην Ρεάλ. Πως αισθάνεσαι γι αυτό; Σου λένε κάτι για την χώρα μας ή για τον Μπουρούση που είναι ο τελευταίος Έλληνας που υπηρέτησε την οικογένεια της βασίλισσας;

Για τον Μπουρούση όχι, δεν μου έχουν πει κάτι, δεν έχει τύχει. Για την Ελλάδα, ναι, με πειράζουν για το επίπεδο που υπάρχει στο ποδόσφαιρό μας. Είμαι πολύ περήφανος που έχω γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίζει στην Ρεάλ και που ένας τόσο σημαντικός σύλλογος μού έδειξε το πόσο πολύ με θέλει.

Ποιος είναι ο στόχος σου αυτή τη στιγμή;

Ο στόχος μου είναι να απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει, να διασκεδάζω και να περνάω καλά παίζοντας ποδόσφαιρο. Θα φανεί στο τέλος της χρονιάς τί έχω κάνει. Αν γίνει κάτι με την οψιόν αγοράς που έχει βάλει η Ρεάλ, θα είναι απίστευτο. Έχω και συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί. Συμβαίνει κάτι πολύ καλό για μένα αυτή τη στιγμή, που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πολλοί και θέλω να το απολαύσω, όπως είπα.

Όταν ξεκίνησες από το Κιλκίς φανταζόσουν ότι θα παίξεις στον Ολυμπιακό και ότι σήμερα θα προπονείσαι δίπλα στον Ρονάλντο;

Η αλήθεια είναι ότι από μικρός ονειρευόμουν να αγωνιστώ σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ, αλλά ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου. Ανήκω στους κορυφαίους του κόσμου και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, αλλά χρειάζεται συνεχή δουλειά.

Τί άλλο έχεις ονειρευτεί; Να ξέρουμε τί να περιμένουμε δηλαδή, μιας και τα πας καλά με τα όνειρα.

Να παίξω στην πρώτη ομάδα ενός τόσο σπουδαίου συλλόγου όπως η Ρεάλ είναι το επόμενο βήμα, αλλά το καθετί έχει και τις δυσκολίες του. Πηγαίνω σιγά-σιγά και μεθοδικά. Αυτή τη στιγμή θέλω να ζήσω αυτό που μου συμβαίνει.

Πέρυσι, στην Έλτσε δεν πήρες όσες ευκαιρίες περίμενες. Βέβαια είχες την ατυχία να πέσεις και στην περίπτωση όπου η ομάδα σου είχε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, πόσο σε βοήθησε η παρουσία σου εκεί;

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία μου εκεί με βοήθησε να δω και να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτονται και στο πώς λειτουργούν στην Ισπανία. Στο αγωνιστικό μέρος ήμουν άτυχος όπως είπατε, αλλά όλα γίνονται τελικά για καλό. Σήμερα είμαι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη σεζόν 2014-2015 τα… έσπασες με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 5 γκολ και 2 ασίστ στο Youth League. Πιστεύεις ότι εκεί… τσέκαρες και το εισιτήριο για το εξωτερικό;

Ναι, είχα μια καλή παρουσία εκεί και μου δόθηκε η ευκαιρία να με δουν αρκετά μάτια στο εξωτερικό.

Στα 18 σου έπαιξες στο Μάντσεστερ. Πώς θυμάσαι εκεί τη μέρα;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Το γεγονός ότι έπαιξα με τον Ολυμπιακό τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, σε ένα τόσο σημαντικό ματς, απέναντι σε μια τόσο μεγάλο σύλλογο είναι πολύ ωραίο.

Πήρες την ευκαιρία από τον Μίτσελ, τον θρύλο της ομάδας που αγωνίζεσαι σήμερα. Σε έχουν ρωτήσει κάτι γι αυτόν ή ξέρεις αν έχει πει για σένα κάτι στην ομάδα;

Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω, αν έχει πει κάτι. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι είναι ένας θρύλος, το λένε και εδώ αυτό. Ο Μίτσελ με βοήθησε, με πίστεψε και με έβαλε να παίξω σε ένα τόσο ιδιαίτερο ματς, στο Μάντσεστερ.

Άρα είναι ο καλύτερος κόουτς που είχες ποτέ;

Ναι, μπορώ να πω ότι ο Μίτσελ είναι ο καλύτερος. Από τον καθένα κάτι έχω πάρει και έχω βοηθηθεί αλλά ο κύριος Μίτσελ με πίστεψε, με ξεχώρισε και μου έδωσε μια σημαντική ευκαιρία όπως είπα. Τον κύριο Σολάρι ακόμη δεν τον ξέρω καλά, συνεργαζόμαστε μόλις δύο μήνες περίπου.

Σε ανέδειξαν οι ακαδημίες του Ολυμπιακού, από εκεί σήμερα έχουν πάει στην πρώτη ομάδα παίκτες όπως οι Ρέτσος, Μανθάτης, Βούρος, Ανδρούτσος.

Ο Ολυμπιακός στηρίζει πολλά στις ακαδημίες του. Μπορεί σήμερα να βλέπουμε παίκτες από εκεί, στην πρώτη ομάδα αλλά η αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια ξεκίνησαν να επενδύουν στα νέα παιδιά και απλά σήμερα βλέπουμε παίκτες όπως ο Ρέτσος, όχι μόνο να είναι στην πρώτη ομάδα αλλά να πρωταγωνιστούν και να είναι στο αρχικό σχήμα. Όλα τα παιδιά μπορούν να παραδειγματιστούν από εκεί.

Ο Έντεγκααρντ είναι τόσο σπουδαίο ταλέντο όσο βλέπουμε και ακούγεται;

Ναι, έχει πολλή ποιότητα, προπονείται εδώ και καιρό με την πρώτη ομάδα και έχει μέλλον. Έχουμε καλή σχέση, γιατί μιλάω λίγα αγγλικά πέρα από ισπανικά, είναι πολύ καλό παιδί.

Ποδοσφαιρικό ίνδαλμα έχεις;

Παρακολουθούσα από μικρός διεθνές ποδόσφαιρο. Πάντα μου άρεσε ο Ιμπραΐμοβιτς και από Έλληνες ο Μήτρογλου, ο οποίος κάνει εξαιρετική καριέρα με την Μπενφίκα.

Κλείνοντας, τί θα ήθελες να σου φέρει ο Άι-Βασίλης;

Σίγουρα, θα ήθελα να φέρει υγεία σε μένα και σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα επίσης να μου φέρει τύχη, ώστε να πάνε όλα καλά, να χαρώ και να ευχαριστηθώ όλο αυτό που γίνεται. Όπως είπα, δεν είχε έρθει κανείς άλλος Έλληνας στην Ρεάλ και πρέπει να το ευχαριστηθώ.

Έχεις πετύχει 2 γκολ σε 11 εμφανίσεις. Στοχεύεις σε συγκεκριμένα αριθμό τερμάτων;

Όχι δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο, αλλά θέλω να είναι διψήφιος σίγουρα. Στην αρχή είχα δυσκολία στην προσαρμογή, αλά τώρα είναι όλα πολύ καλύτερα. Είχα και έναν τραυματισμό, οπότε με το νέο χρόνο πιστεύω θα είναι όλα πιο καλά.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...