Παρασκευή, 29/03/24
Ευρώπη

Οικογενειακός… εμφύλιος! (photos)

Τα αδέρφια Πογκμπά ετοιμάζονται για τον 8ο οικογενειακό εμφύλιο στην ιστορία των κυπέλλων Ευρώπης. Με αφορμή αυτό το γεγονός σας θυμίζουμε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις.

Είναι ότι πιο δύσκολο για τους γονείς. Ποιους να υποστηρίξουν; Πως να το χειριστούν; Τι γίνεται ότι τα δύο παιδιά τους θα πρέπει να τεθούν αντιμέτωποι στο γήπεδο και μάλιστα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Οι Κούμαν

brothers_uefa

Ο Ρόναλντ Κούμαν ήταν ο καλός, μα ο πρεσβύτερος Έρβιν αυτός που πανηγύρισε. Τα δύο αδελφάκια από την Ολλανδία έπαιξαν αντίπαλοι στον διπλό τελικού του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το 1989 με την Μαλίν κατακτά το τρόπαιο επί της Αϊντχόφεν (3-0, 0-1) σε μία εποχή, όπου στο ποδόσφαιρο γίνονταν ακόμα εκπλήξεις.

Οι Ρίισε

2431075_w3

Εδώ η μονομαχία ήταν ακόμα πιο έντονη αφού στα δύο ματς της Φούλαμ με την Ρόμα για το Europa League (2009) ο αριστερός μπακ της Ρόμα Γιόν Άρνε Ρίισε έπρεπε να μαρκάρει τον δεξιό χαφ της Φούλαμ και μικρότερο αδερφό του, Μπγιόρν Χέλγκε Ρίισε. Μπορεί η Ρόμα να βγήκε νικήτρια από την σούμα στα δύο ματς του ομίλου (2-1, 1-1) αλλά στο τέλος της σεζόν η Φούλαμ ήταν αυτή που έφτασε στον τελικό του Europa League.

Οι Μιλίτο

2431078_w3

Πριν καν πατήσουν το πόδι τους στην Ευρώπη είχαν παίξει αντιμέτωποι στην Αργεντινή σε παιχνίδια της Ιντεπεντιέντε με την Ράσινγκ Κλουμπ, όπου αμφότεροι ομολογούν πως: «λέγαμε τρομερές βρισιές ο ένας στον άλλον». Το συναπάντημα στην Ευρώπη έγινε στον επαναληπτικό ημιτελικό της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ (28/4/2010), στο ματς όπου η ομάδα του Μουρίνιο πήρε την γενναία πρόκριση στον τελικό του Champions League εκείνης της χρονιάς.

Οι Ντέγκεν

1569748_w3

Ετούτοι εδώ έχουν ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού είναι οι μοναδικοί δίδυμοι που έπαιξαν αντίπαλοι σε ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό έγινε την 1η Δεκεμβρίου του 2010 στο ματς της Γιουνγκ Μπόις με την Στουτγκάρδη (4-2) για την φάση ομίλων του Europa League, όπου μάλιστα ο Νταβίντ σκόραρε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης που έστειλε την ομάδα της Βέρνης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι γιοι του Μαζίνιο!

2431070_w3

Ο πατέρας τους κέρδισε Μουντιάλ (1994) ως βασικό γρανάζι της Εθνικής Βραζιλίας, όμως οι γιοι του Μαζίνιο μάλλον είναι καλύτεροι. Αμφότεροι παιδιά των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, ο Τιάγκο Αλκάνταρα και ο Ραφίνια τέθηκαν πέρυσι αντιμέτωποι στην νίκη των Καταλανών επί της Μπάγερν με 3-0 στον ημιτελικό του Champions League, με τον Ραφίνια να μπαίνει ως αλλαγή στο 87ο λεπτό.

Ο Κιέσλεβιτς

2261415_w3

Οι πιο άγνωστοι της παρέας είναι οι Πολωνοί αδερφοί Κιέσλεβιτς, οι οποίοι έπαιξαν αντίπαλοι πέρυσι στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League ανάμεσα στην TNS από την Ουαλία και την Β36 Τόρσαβν από τα Νησιά Φερόε! Οι γονείς τους λογικά θα κάνουν μαύρα μάτια να τους δουν με τις ομάδες που επέλεξαν.

Οι… Τσάκες

tsakes

Πρώην συμπαίκτες στην Βασιλεία, έγραψαν ιστορία όταν έπαιξαν αντίπαλοι στο Euro, ο Γκράνιτ με την φανέλα της Ελβετίας και ο Ταουλάντ με αυτήν της Αλβανίας. Τα δύο αδέρφια έπαιξαν αντίπαλοι και στο φετινό Champions League, όταν η Άρσεναλ του Γκράνιτ Τσάκα κέρδισε και τις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην Βασιλεία (2-0, 1-4).

* Αντίπαλοι σε τελική φάση Μουντιάλ έχουν παίξει τα αδέρφια Μπόατενγκ (ο Ζερόμ με την Γερμανία και ο Κέβιν-Πρινς με την Γκάνα), ενώ τα αδέρφια Μανταντά (Στιβ και Παρφέ – αμφότεροι τερματοφύλακας) έχουν παίξει αντίπαλοι στο φιλικό ματς ανάμεσα σε Γαλλία και Κονγκό!

Πηγή: sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...