Κόσμος

Κίνα – Μπαρτσελόνα σημειώσατε… ακαδημία!

Στην δημιουργία μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ακαδημίας προχωρά η Κίνα, με την βοήθεια της Μπαρτσελόνα. Αυτό το νέο εγχείρημα θα βοηθήσει τους μικρούς ελπιδοφόρους αθλητές, αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα της Χώρας, η οποία αρχίζει να “ανθίζει”.

Η τοποθεσία του νέου πρότζεκτ θα είναι το νησί Χάιναν, κοντά στο Χονγκ Κονγκ και συγκεκριμένα δίπλα στο Μίσιον Χιλς, το μεγαλύτερο resort για γκολφ του κόσμου. Οι νέες εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν σε καθημερινή βάση 1.000 παιδιά, σε μία προσπάθεια εύρεσης νέων ποδοσφαιρικών ταλέντων.

Η Μπαρτσελόνα θα έχει ρόλο ως Οικονομικός στρατηγικός συνεργάτης. Μόλις ανοίξει τις πόρτες του το σύμπλεγμα γηπέδων, η Ισπανική ομάδα θα προσφέρει την προπονητική της τεχνογνωσία, στέλνοντας εκεί προπονητές της, από τις δικές της περίφημες ακαδημίες. Πέρα από το σχολείο, που θα μπορεί να υποδέχεται καθημερινά 5.000 νέους, στα 30(!) γήπεδα του πρότζεκτ αυτού θα κάνει την προετοιμασία της και η Εθνική ομάδα της χώρας, κάτι που προσθέτει αίγλη στην όλη προσπάθεια.

Μην ξεχνάμε πως η προσπάθεια των Κινέζων για εξέλιξη και βελτίωση του εγχώριου ποδοσφαίρου, δεν ξεκινά με αυτό το εγχείρημα και σίγουρα δεν θα αποτελέσει την κορύφωσή της. Ανάλογη σύμπραξη είχε γίνει πριν λίγα χρόνια με την πρωταθλήτρια Κίνας Guangzhou Evergrande και την Ρεάλ Μαδρίτης, όταν από κοινού άνοιξαν την μεγαλύτερη ακαδημία ποδοσφαίρου του πλανήτη, με πάνω από 2.000 μαθητές!

Πηγή: sportsandbussiness.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκη για την U17 του Ατρομήτου στον Βόλο!

Με σημαντική εκτός έδρας νίκη αποχώρησε ο Ατρόμητος από...

Έφυγε με τρίποντο από το Αγρίνιο ο ΟΦΗ!

Στις επιτυχίες επέστρεψε η U19 του ΟΦΗ, η οποία...

Διπλό για τον Ατρόμητο στην έδρα του Βόλου!

Με σημαντική εκτός έδρας νίκη αποχώρησε ο Ατρόμητος από...

Ένα και… καλό για τον ΠΑΟΚ επί του Αστέρα!

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τη νίκη στη Super League U19,...

Ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι των… τεσσάρων γκολ κόντρα στη Κηφισιά!

Ο Ολυμπιακός πέρασε την Κηφισιά, επικρατώντας με 3-1 για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ