Παρασκευή, 19/04/24
Αγγλία

Γουίλφρεντ Ντιντί: Ένας νέος… Καντέ! (vid)

Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Λέστερ φέτος στην Premier League. Σίγουρα, όμως, μία από αυτές είναι η αδυναμία να αντικαταστήσει τον Καντέ στη μεσαία γραμμή. Ο Μεντί αποκτήθηκε το καλοκαίρι, όμως δεν είναι η λύση που έψαχνε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Τώρα, ο Ιταλός φαίνεται ότι βρήκε αυτό που έψαχνε στον Ντιντί. Ο 20χρονος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό της Λέστερ και αναμένεται να μετακομίσει στην Αγγλία τον Ιανουάριο, αν όλα πάνε καλά με την άδεια εργασίας του. Πέρασε από την άμυνα στη μεσαία γραμμή την περσινή σεζόν και από τότε ξεχωρίζει.

Πριν λίγο καιρό οι γονείς του έβλεπαν το ποδόσφαιρο απλά ως χάσιμο χρόνου. Πάντα του έλεγαν να σταματήσει να κλωτσάει μία μπάλα και να αφοσιωθεί στις σπουδές του. Τότε, σε ηλικία 15 ετών τον ανακάλυψαν από την ακαδημία Nath Boys, μία από τις κορυφαίες στη Νιγηρία. “Δεν σου μαθαίνουν μόνο να παίζεις ποδόσφαιρο, αλλά σε προετοιμάζουν και για τη ζωή”, θα πει ο Ντιντί σε στο περιοδικό Sport/Voetbalmagazine.

Soccer - Jupiler Pro League - Zulte Waregem v KRC Genk - Regenboogstadion

Εκεί, τον είδε ο Ρόλαντ Γιάνσεν, που τώρα δουλεύει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2013. Τον εντυπωσίασε αμέσως. Ήταν τόσο ψηλός και δυνατός που δεν γινόταν να μην τον προσέξεις. Η ηρεμία του ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη σε την ηλικία του”, τόνισε ο Βέλγος. Η Γκενκ κάλεσε τον τότε 16χρονο Ντιντί για δοκιμή. “Οι ξένοι πρέπει να δείξουν ότι είναι καλύτεροι από τους ήδη υπάρχοντες στην ακαδημία, προκειμένου να πάρουν την ευκαιρία τους”, αποκάλυψε ο προπονητής νέων Ολιβιέρι. “Ο Ντιντί ξεχώρισε και με το παραπάνω”.

Οι Βέλγοι τον απέκτησαν αμέσως και μέχρι το ξεκίνημα του 2015 ήταν έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Αρχικά, έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, όμως γρήγορα πέρασε στα άκρα. Μετά την έλευση του Μάες στον πάγκο το καλοκαίρι του 2015, αποφάσισε να τον μεταφέρει στη μεσαία γραμμή, καθώς ήταν πολύ δυνατός και έτρεχε ασταμάτητα για 90’.

Η αλλαγή θέσης ήταν και το διαβατήριο της επιτυχίας. Ο Ντιντί εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους στο Βέλγιο και κάθε εβδομάδα προσέθετε και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Γρήγορα βρήκε και την επαφή με το γκολ. Έπαιξε σε όλα τα ματς της Γκενκ στην Ευρώπη και τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω του. Τώρα, έφτασε η ώρα να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο.

ndidi_leicester

Έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Εξαιρετικός στα τάκλιν, πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και όπως ο Καντέ, τρέχει ακατάπαυστα. Σε αντίθεση με τον Γάλλο, μάλιστα, είναι πολύ ψηλός και δυνατός στον αέρα. Η νοοτροπία του έχει χαρακτηριστεί “τέλεια” από όλους. Πειθαρχημένος, ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του και πάντα φιλικός, με τον προπονητή του να τον χαρακτηρίζει “χρυσό παιδί”.

Φυσικά, έχει πολλά να μάθει ακόμα. Ειδικά, επιθετικά τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια. Πρέπει να βελτιώσει την πάσα του και να μπορεί να παίξει κάθετα. “Μπορεί να συγκριθεί με τον Γιάγια Τουρέ”, θα πει ο προπονητής του. “Θα γίνει παίκτης κορυφαίου επιπέδου”.

https://www.youtube.com/watch?v=JhPEwF-00qo

Η λέξη “ντιντί” σημαίνει “υπομονή”, ενώ το αρχικό του όνομα “Ονγίνιε” σημαίνει “δώρο θεού”. Αν όλα πάνε όπως τα περιμένει ο νεαρός μέσος και η Λέστερ, τότε σύντομα θα βρεθεί στα βασικά πλάνα του Ρανιέρι και μία θέση στην εθνική της Νιγηρίας ενόψει Μουντιάλ το επόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...