Τετάρτη, 09/07/25
ΠΑΟΚ U17

Διακρίσεις για τα “πιτσιρίκια” του ΠΑΟΚ!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η U17 του ΠΑΟΚ, στις αρχές του Οκτώβρη, είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία προκειμένου να δώσει τα παιχνίδια του πρώτου γύρου για το Future Talents Cup.

Η ομάδα των Μήτα και Τσαπαδάκη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Εκεί, εντός του 2017, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Καρπάτι Λβιβ από την Ουκρανία.

Στα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ τον περασμένο Οκτώβρη επικράτησε κατά σειρά, με 4-1 της Φερεντσβάρος, με 4-1 της Ριέκα και με 2-0 της Μπράμπαντ Γιουνάιτεντ, τελειώνοντας τον όμιλο του με 9 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ, στον πρώτο γύρο του θεσμού εκτός από την εξαιρετική παρουσία του συνολικά, είχε και αρκετούς διακριθέντες ποδοσφαιριστές σε διάφορες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι Λυρατζής (3 γκολ), Γαιτανίδης (3 γκολ) και Δούμτσης (2 γκολ) συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης. Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Αντώνης Γαιτανίδης είναι ο ποδοσφαιριστής με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον πρώτο γύρο, καθώς αγωνίστηκε συνολικά 203′.

Αναφορικά με την κορυφαία ενδεκάδα της κάθε αγωνιστικής θα πρέπει να τονίσουμε, ότι και στις τρεις αγωνιστικές υπήρχε τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής του “δικεφάλου” μέσα σε αυτήν.

Στην καλύτερη ενδεκάδα της πρώτης αγωνιστικής συμπεριλήφθηκε ο Γιώργος Δούμτσης (επιθετικός), της δεύτερης αγωνιστικής συμπεριλήφθηκε ο Λευτέρης Λυρατζής (δεξί μπακ) ενώ στην τρίτη αγωνιστική υπήρχε τριπλή…”ασπρόμαυρη” εκπροσώπηση από τους Χρήστο Ταλιχμανίδη (τερματοφύλακας), Γεώργιο Γεωργιάδη (αριστερό μπακ) και Γεώργιο Βράκα (επιθετικός).

Ο Γιώργος Δούμτσης είναι γεννημένος το 2000 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ελπίδες Φλώρινας. Επιλέχθηκε από τον ΠΑΟΚ το 2013, μετά από ένα παιχνίδι στο “Κατσούρης Καπ”. Αγωνίζεται σαν δεύτερος επιθετικός και σαν σέντερ φορ, ενώ την φετινή σεζόν έχει 6 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Λευτέρης Λυρατζής είναι γεννημένος το 2000, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Κεραυνός Κρηνίδων. Βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2012, ξεκίνησόντας την καριέρα του ως εξτρέμ που αγωνιζόταν και στις δύο πλευρές, ωστόσο τώρα έχει μετατραπεί σε δεξί μπακ. Την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί και στην U20 (2 γκολ έως τώρα) ενώ είναι ο αρχηγός της U17 (5 συμμετοχές)

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στις καλύτερες ενδεκάδες των δύο από τις τρεις αγωνιστικές συμπεριλήφθηκε και ένα…“δικό” μας παιδί! Ο λόγος για τον νεαρό μέσο Κώστα Πανταζή, ο οποίος αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στην Σερβία για λογαριασμό της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Super League 2 U19 / U17

Τι ισχύει για τη φετινή U19 και U17 της...

Ξανά με δυο ομίλους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 U19, όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια...
Ολυμπιακός

Περνάει ιατρικά στον Ολυμπιακό ο νεαρός Αγγελάκης!

Ο Ολυμπιακός προχωρά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του νεαρού ποδοσφαιριστή, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Ο νεαρός Κωνσταντίνος...
Ιταλία

To “ξέκοψε” στους… Άγγλους η Λάτσιο για Μανδά!

Ο ταλαντούχος κίπερ της Λάτσιο έχει... διπλασιάσει την τιμή του από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα...
Αστέρας Τρίπολης Ακαδημία

Με αλλαγές η Ακαδημία του Αστέρα – Έμπειροι προπονητές...

Ο Αστέρας Τρίπολης ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, έχοντας αλλαγές στους πάγκους και αρκετά σημαντικές. Η Ακαδημία των...
Ολυμπιακός

“Κολλάει” του… Ντόι στη Βερόνα – Τους “χαλάει” ο...

Ο Ανδρέας Ντοι δεν θα μείνει στον Ολυμπιακό, ωστόσο οι επαφές με την Ιταλική Βερόνα φέρεται να...