Πέμπτη, 18/04/24
FX ISM Academy

Από την Αυστραλία… στην Ελλάδα! (photos/vid)

Τα 23 μέλη της αποστολής (19 ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και τρεις συνοδοί) επισκέφθηκαν την χώρα μας, με σκοπό την απόκτηση ποδοσφαιρικών εμπειριών. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, προπονούνται καθημερινά σε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Βούλα και κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί φιλικές αναμετρήσεις με τις U17 Πανιωνίου, Ατρομήτου και ΑΕΚ. Το πρώτο φιλικό δόθηκε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην U17 του Πανιωνίου, όπου και ηττήθηκαν με 1-0. Την Δευτέρα (12/12) και Τετάρτη (14/12) έχουν προγραμματιστεί φιλικά με τις U17 του Ατρομήτου και της ΑΕΚ αντίστοιχα.

Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι το δεύτερο σε ευρωπαϊκή χώρα μετά τη Σκωτία, όπου οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν με την Νταντί Γιουνάιτεντ, την Μάδεργουελ και την Χαρτς.

Η επίσκεψη των νεαρών ομογενών ποδοσφαιριστών, πέρα από ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, έχει σαν στόχο να γνωρίσουν την Αθήνα, επισκέπτοντας τα αξιοθέατα της πόλης. Επίσης την περασμένη Πέμπτη βρέθηκαν όλοι μαζί στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Θέλτα για το Europa League.

Σύμφωνα με τους επικεφαλείς της ακαδημίας, στόχος των επισκέψεων στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι να φέρουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές κοντά στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Μιας και οι διαφορές μεταξύ των πρωταθλημάτων της Ευρώπης και της Αυστραλίας σε όλα τα επίπεδα είναι αισθητές.

Το talentabout.gr βρέθηκε στην Σαββατιάτικη προπόνηση και συνομίλησε με ποδοσφαιριστές και τους συνοδούς τους:

Αφιέρωμα Αυστραλία νέοι ταλέντα ακαδημίες talentabout.gr πιτσιρικάδες

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, Γιώργος Κάλας, ανέφερε τα εξής: Είμαι εντυπωσιασμένος με την χώρα των παππούδων μου και η παρουσία μου εδώ είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, τα όσα έχω δει μέχρι τώρα, βλέπω διαφορές σε σχέση με το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας περισσότερο στο κομμάτι της τακτικής και της τεχνικής. Παρακολουθώ το Ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό, μιας και είμαι οπαδός του και ευελπιστώ μια μέρα να αγωνιστώ με τα χρώματα αυτής της ιστορικής ομάδας. 

Picture_000007

Στο ίδιο μήκος “κύματος” κινήθηκε και ο Φώτης Καραμήτος προσθέτοντας ότι: Στο πρώτο φιλικό με τον Πανιώνιο μας δόθηκε η δυνατότητα να καταλάβουμε το ελληνικό στυλ ποδοσφαίρου, το οποίο είναι πιο γρήγορο από αυτό της Αυστραλίας. Παρακολουθούμε οικογενειακώς το ελληνικό πρωτάθλημα μέσω youtube και δορυφορικής, μιας και όλοι είμαστε φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

Picture_000008

Ο νεαρός Χρήστος Αλεξίου είπε: Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην Ελλάδα, είναι πολύ δυνατό το συναίσθημα. Όσο για το ποδόσφαιρο εδώ είναι γρήγορο, οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ χρησιμοποιούν πολύ το μυαλό. Στην Αυστραλία δίνεται περισσότερη βάση στην τεχνική. Η ομάδα που συμπαθώ περισσότερο είναι ο Ολυμπιακός. Η Εθνική ομάδα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα.

Picture_000003

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Καρτσάκης ανέφερε: Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και η παρουσία μου εδώ είναι μια τεράστια εμπειρία. Αυτές τις μέρες, έχω την δυνατότητα να συγκρίνω τις διαφορές μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών ποδοσφαιριστών με βάση το επίπεδο τους. Είμαι πεπεισμένος ότι τα παιδιά, της ακαδημίας μας, με την κατάλληλη δουλειά μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και ευελπιστώ κάποια από αυτά να αγωνιστούν μια μέρα στην Ελληνική Super League. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες της ακαδημίας, τον Κύριο Θανάση Κιούση και Πέτρο Κοκοτής, για την δουλειά που κάνουν στην Αυστραλία, αλλά και την δυνατότητα που μας έδωσαν να έρθουμε αντιμέτωποι με επαγγελματικές ευρωπαϊκές ομάδες, κατά την διάρκεια αυτών των ταξιδιών.

Picture_000009

Τέλος οι ιδρυτές της ακαδημίας Θανάσης Κιούσης και Πέτρος Κοκοτής δήλωσαν: Ήταν όνειρο ζωής η δημιουργία αυτής της ακαδημίας. Στόχος της FX ISM Academy είναι η εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας μας προέρχονται από την ελληνική ομογένεια και δεδομένου ότι οι Έλληνες της Αυστραλίας παρακολουθούν τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να κατανοήσουν την φιλοσοφία του ποδοσφαίρου της Ελλάδας, τόσο σε αγωνιστικό όσο και στον τρόπο προπόνησης. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν την Αθήνα και τον πολιτισμό της, αφού πολλά από αυτά τα Ελληνόπουλα δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την χώρα τον προγόνων τους. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, έχοντας ως απώτερο σκοπό, να δώσουμε σε κάποια από αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκές ομάδες και γιατί όχι στις ομάδες της χώρα μας. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και Μάρκο Λαγό, για την άρτια οργάνωση της παραμονής μας στην Ελλάδα. Ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβουμε το ταξίδι αυτό με μεγαλύτερη αποστολή ποδοσφαιριστών.

Να αναφέρουμε ότι πέρα από τα προγραμματισμένα φιλικά και προπονήσεις, θα υπάρχουν και συναντήσεις με παλαίμαχους και νυν ποδοσφαιριστές της Ελληνικής Super League, αλλά και της Εθνικής ομάδας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων. Η αποστολή θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή (16/12), όπου θα αναχωρήσει για την Μελβούρνη.

Δείτε video από την προπόνηση:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...