Τρίτη, 16/04/24
Κόσμος

Οι 10 χειρότερες μετεγγραφές των τελευταίων ετών! (photos)

Στο πέρασμα των χρόνων πολλές είναι οι μετεγγραφές οι οποίες έχουν αφήσει το “στίγμα” τους με θετικό τρόπο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά υπάρχουν και οι…“εξαιρέσεις” σε αυτόν τον κανόνα.

Το talentabout.gr σας παρουσιάζει τις 10 “χειρότερες” μετεγγραφές των τελευταίων ετών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κατηγορία στην οποία εντάσσονται ονόματα που κανείς δεν θα περίμενε!

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι χειρότερες μετεγγραφές των τελευταίων ετών:

Ρικάρντο Κακά

kaka_real

Από: Μίλαν
Προς: Ρεάλ Μαδρίτης

Κόστος: 65.000.000€

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε τον Κακά το καλοκαίρι του 2009! Οι προσδοκίες σε συνδυασμό με την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στην “βασίλισσα” ήταν μεγάλες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ καθώς ο Βραζιλιάνος σε μόλις 85 εμφανίσεις, πέτυχε 23 γκολ στα 4 χρόνια παραμονής του στην Μαδρίτη. Το Σεπτέμβριο του 2013 επέστρεψε στους “ροσονέρι”, εκεί δηλαδή που έζησε τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά του χρόνια.

Άντι Κάρολ

caroll_liverpool

Από: Νιουκάστλ
Προς: Λίβερπουλ

Κόστος: 35.000.000€

Ο Άντι Κάρολ μετακινήθηκε από την Νιούκαστλ στην Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2011. Οι προσδοκίες των “reds” για τον Άγγλο στράικερ μπορεί να ήταν πολύ μεγάλες, παρόλα αυτά ποτέ δεν “έπιασε” στο λιμάνι. Σε δύο χρόνια στο “Άνφιλντ” κατάφερε να πετύχει μόλις 6 γκολ σε 44 εμφανίσεις. Το 2013 μετακόμισε στην Γουέστ Χαμ, ομάδα που βρίσκεται μέχρι τώρα.

Αντρέι Σεφτσένκο

shevchenko_chelsea

Από: Μίλαν
Προς: Τσέλσι

Κόστος: 43.000.000€

Σε μία εποχή όπου η Τσέλσι “σκορπούσε” τα χρήματα κατά συρροή αποφάσισε να κάνει ακόμα μία κίνηση που θα “τάραζε” τα νερά. Οι “μπλε” απέκτησαν το 2006 τον Ουκρανό Αντρέι Σεφτσένκο από την Μίλαν. Ο Ουκρανός παρόλα αυτά ουδέποτε τους δικαίωσε για την επιλογή τους. Σε δύο χρόνια παραμονής στο “Stamford Bridge” μέτρησε μόλις 48 εμφανίσεις ενώ σκόραρε και 9 γκολ.

Ρομπίνιο

robinho_city

Από: Ρεάλ Μαδρίτης
Προς: Μαντσεστερ Σίτυ

Κόστος: 33.000.000€

Ο Ρομπίνιο το καλοκαίρι του 2008 δεν ανανέωσε με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι προσέγγισε τον Βραζιλιάνο επιθετικό και τον έντυσε στα “γαλάζια”. Την πρώτη σεζόν τα πράγματα πήγαιναν περίφημα για τον ίδιο καθώς σε 41 παιχνίδια πέτυχε 15 γκολ. Την σεζόν 2009-10 όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε αρκετό χρόνο εκτός και σε μόλις 12 παιχνίδια πέτυχε 1 γκολ. Το 2010 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος.

Φερνάντο Τόρες

torres_chelsea

Από: Λίβερπουλ
Προς: Τσέλσι

Κόστος: 50.000.000€

Ο Φερνάντο Τόρες στην Λίβερπουλ ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Με 65 γκολ σε 102 εμφανίσεις από το 2007 μέχρι το 2011 “ανάγκασε” τον μεγιστάνα της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς να πληρώσει 50 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του. Ο Ισπανός στράικερ δε κατόρθωσε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες των “μπλε”. Σε 110 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την τετραετία 2011-15 πέτυχε μόλις 20 γκολ.

Αλμπέρτο Ακουιλάνι

Hull City v Liverpool

Από: Ρόμα
Προς: Λίβερπουλ

Κόστος: 17.000.000€

Έχοντας κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα της Ρόμα το 2008 , η Λίβερπουλ και ο τότε προπονητής Ράφα Μπενίτεζ, θέλησαν να βρουν στο πρόσωπο του Ιταλού τον αντικαταστάτη του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ιταλός απέδωσε, όμως, κάτω του μετρίου, με 18 εμφανίσεις και 1 γκολ. Τελικά οι “κόκκινοι” των πούλησαν στην Φιορεντίνα το 2012

Στιούαρτ Ντάουνινγκ

Liverpool v Chelsea - FA Cup Final

Από: Άστον Βίλα
Προς: Λίβερπουλ

Κόστος: 20.000.000€

Ο Στιούαρντ Ντάουνινγκ τη σεζόν 2010-11 εντυπωσίασε με την απόδοση στην Άστον Βίλα, πετυχαίνοντας 8 γκολ σε 44 εμφανίσεις. Κάτι τέτοιο τον έβαλε στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων της Πρεμιέρ Λιγκ. Τελικά πουλήθηκε στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2011 για 20 εκατομμύρια λίρες. Εκεί, όχι μόνο δε κατάφερε να κάνει ότι στους “χωριάτες” αλλά έγινε και ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε 7 χρόνια που θα χάσει τρία συνεχόμενα πέναλτι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τζόναθαν Γουντγκέιτ

woodgate_Real

Από: Νιουκάστλ
Προς: Ρεάλ Μαδρίτης

Κόστος: 13.400.000€

Το 2004 ο Τζόναθαν Γουντγκέιτ έκανε μια μεγάλη αλλαγή στη καριέρα του. Ο Άγγλος αμυντικός πήρε μετεγγραφή από την Νιούκαστλ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί την πρώτη σεζόν δεν είχε ούτε μια συμμετοχή, ενώ στο ντεμπούτο του κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο έβαλε αυτογκόλ και δέχθηκε κόκκινη κάρτα. Τελικά πραγματοποίησε μόλις 9 εμφανίσεις με τους “μπλάνκος” και το 2007 επέστρεψε τελικά στην Αγγλία και την Μίντλεσμπρο.

Ζο

Manchester City FC unveil new signing, Brazilian striker Jo, City of Manchester Stadium, Britain - 02 Jul 2008

Από: ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Προς: Μάντσεστερ Σίτυ

Κόστος: 19.000.000€

Το 2008 ο Ζο πωλείται από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 19 εκατομμυρίων λιρών. Η εν λόγω μετεγγραφή απέτυχε παταγωδώς για τους “πολίτες” καθώς, ο Βραζιλιάνος φορ σε τρία χρόνια παρουσίας στην ομάδα (2008-2011) αγωνίστηκε μόλις σε 21 ματς και πέτυχε μόλις 1 γκολ.

Ντμιτρο Τσιγκρίνσκι

chygrynskyi_barca

Από: Σαχτάρ
Προς: Μπαρτσελόνα

Κόστος: 21.000.000€

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι από την Σαχτάρ Ντόνετσκ το 2009. Το πέρασμα του Ουκρανού παρόλα αυτά ούτε που το…θυμάται κανείς. Σε μία σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε 12 παιχνίδια δεν καθιερώθηκε ποτέ και την σεζόν 2010-11 επέστρεψε ξανά στην Σαχτάρ. Πεταμένα λεφτά για τους “Μπλαουγκράνα” η εν λόγω μετεγγραφή.

 

Επιμέλεια: Νίκος Καρτσάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Champions League

“Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!”

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου έδειξε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη...
Viral

Παιδάκι έφτιαξε… τερματισμένο πορτρέτο του Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε ένα... παιδάκι από την Αφρική να φτιάχνει ένα τέλειο πορτρέτο με τον ίδιο. Νεαρός...
Ιταλία

“Παστέλωσε” γκολάκι επί της Γιούβε ο Κεραμίτσης!

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης κατάφερε να "καρφώσει" ένα ωραίο γκολάκι κόντρα στη Γιουβέντους Στο 23ο λεπτό, συγκεκριμένα, ο 19χρονος...
Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κρατά Αλεξανδρόπουλο!

Η απόφαση για την παραμονή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο Λιμάνι έχει παρθεί και άπαντες... δουλεύουν την μεταγραφή...
Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πάει… Τουρκία με ένα μεγάλο ταλέντο!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναμένεται να πάει στην Τουρκία, ως μέλος της αποστολής της ομάδας. Με τον ταλαντούχο Ισίδωρο...