Παρασκευή, 29/03/24
Ιταλία

Ντεμπούτο στη Serie A για τον νεαρό Μόισε Κιν! (vids)

Δεν πέρασε, σχεδόν, ένας μήνας από την ημέρα που ο νεαρός, Μόισε Κιν (γεννημένος στις 28/02/2000), βρέθηκε στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους. Τότε η “Μεγάλη Κυρία” αντιμετώπιζε την Ουντινέζε για το πρωτάθλημα και ο 16χρονος βρισκόταν στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίστηκε.

Ένα μήνα μετά, ο νεαρός πήρε το “βάπτισμα του πυρός” από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και πέρασε αλλαγή στη θέση του Μάντζουκιτς, επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Έγινε ο πρώτος “16χρονος της νέας χιλιετίας” που αγωνίζεται στη SerieA.

Δείτε video από το ντεμπούτο του:

Το Who is Who του νεαρού

Ο Μόισε Κιν γεννήθηκε στις 28/02/2000 και η καταγωγή του είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο έχει πάρει Ιταλικό διαβατήριο, μιας και έχει γεννηθεί στην γειτονική χώρα. Έχει ύψος 1,86 και αγωνίζεται στην επίθεση, με προτεινόμενο πόδι… το δεξί. Φέτος έχει πετύχει πέντε γκολ με την ομάδα της Πριμαβέρα των “μπιανκονέρι” , αν και είναι τρία χρόνια μικρότερος από τους άλλους ποδοσφαιριστές.

https://www.youtube.com/watch?v=jRS76JzdRDY

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 16χρονος είναι διεθνής με όλες τις ηλικίες έως την U17 της Ιταλίας. To ντεμπούτο του με την U15 της Ιταλίας ήταν στις 17/03/2015, όπου πραγματοποίησε 6 συμμετοχές και 2 γκολ. Επτά μήνες μετά κλήθηκε από την U16 της “Σκουάντρα Ατζούρα” και έκανε το ντεμπούτο του στις 20/10/2015, πετυχαίνοντας σε 4 συμμετοχές 3 γκολ. Η ανοδική πορεία του νεαρού ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που ανάγκασε τον Αλλεσάντρο Νταλ Κάντο να τον καλέσει τον του 2015 στην U17 της Εθνικής ομάδας. Με την U17 μετρά 11 συμμετοχές και 5 γκολ.

Η τιμή του ορίζεται στις 600,000 ευρώ και δεν είναι απίθανο να εκτοξευθεί, με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...