Γαλλία

Το μικρό “διαμάντι” που πίστεψε μόνο ο Ζαρντίμ! (vid)

Ο Τόμας Λεμάρ εντυπωσίασε στη πρώτη του σεζόν στη Μονακό και αυτό οφείλεται στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος τον πίστεψε με την μια και του έδωσε ευκαιρίες.

Ο Τόμας γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1995 στο Μπε Μαο της Γουαδελούπης. Από μικρός κολλημένος με τη μπάλα, έχει για πρότυπα του τον Τσάβι Ερνάτεζ και τον Αντρές Ινιέστα.

Πέρα από τις καθιερωμένες αλάνες όπου παίζαμε όλοι όταν ήμασταν μικροί, ο Τόμας αγωνίζονταν και στην Solidarite Scolaire, η ομάδα της πόλης που μεγάλωσε.

Σε ηλικία 15 ετών τον εντόπισαν οι σκάουτερ της Καεν, οι οποίοι τον ξεχώρισαν με τη μια και έδωσαν εντολή στην Γαλλική ομάδα να τον αποκτήσει. Ο Τόμας εντάχθηκε στις ακαδημίες της Καέν και έδειχνε αρκετά καλά δείγματα. Την πρώτη του “γεμάτη” σεζόν την πραγματοποίησε το 2014-2015 όταν αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια και σκόραρε μια φορά.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεχώρισε τον τότε 19χρονο επιθετικό και έτσι η Μονακό έδωσε 4.000.000 ευρώ στην Καέν και τον απέκτησε.

Στη πρώτη του σεζόν στο Πριγκιπάτο, ο Λεμάρ τα πήγε περίφημα, καθώς αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια και σκόραρε 5 φορές. Διακρίνεται για την ταχύτητα του, αλλά και για την καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει σχολιάσει τη κρητική που του είχε γίνει για τον περιορισμένο χρόνο που δίνει στον Λεμάρ λέγοντας:

“Οι παίκτες που είναι μικρότεροι των 22 ετών είναι αρκετά ασταθείς. Και ο στόχος μου για τον Λεμάρ είναι παίζει καλά, όχι πολύ. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος από την πλευρά της φυσικής κατάστασης, καθώς και σε πνευματικό επίπεδο για να παίξει 40 αγώνες την χρονιά. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ουσιαστικά αυτή, είναι η πρώτη του χρονιά. Στην αρχή της καριέρας του, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έπαιζε σε όλους τους αγώνες”.

Φέτος ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έχει ξεκινήσει πολύ καλά έχοντας σκοράρει 5 τέρματα σε 18 συμμετοχές. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ενώ κλήθηκε από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στην αποστολή της πρώτης ομάδας των “τρικολόρ” για τα επερχόμενα παιχνίδια των προκριματικών του Mundial 2018.

Ο Λεμάρ έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί στο μέλλον, ωστόσο χρειάζεται υπομονή και σωστή διαχείριση.

Δείτε τον νεαρό σε δράση:

https://www.youtube.com/watch?v=_HTLEd1Vfbw

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...