Από όταν η Γερμανίδα διατροφολόγος, Μόνα Νέμερ, εγκαταστάθηκε στην Αγγλία για λογαριασμό της Λίβερπουλ έχουν αλλάξει κατά πολύ οι διατροφικές συνήθειες των “κόκκινων”.
Ενδεικτικό είναι πως η καντίνα του προπονητικού κέντρου των “ρεντς” σερβίρει τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα όπως ψωμί, σαλάτες και φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως όλη η ομάδα παρακολουθεί μαθήματα διατροφικής εκπαίδευσης.
Επιπλέον, η Νέμερ έχει θεσπίσει και τις “no egg days”. Οι ποδοσφαιριστές μία ημέρα πριν από τους αγώνες δεν μπορούν να καταναλώνουν αυγά. Και αυτό διότι οι τροφές που περιέχουν πολύ πρωτεΐνη δεν χωνεύονται εύκολα. Οπότε καλύτερο θα είναι να αποφεύγονται προκειμένου να μην δημιουργούν “βάρος” και “όγκο”.
Τέλος, το διατροφικό πρόγραμμα της Νέμερ θα πρέπει να ακολουθείται και από τις ακαδημίες του συλλόγου, προκειμένου να υπάρχει η ίδια διατροφική φιλοσοφία στην ομάδα, η οποία βεβαίως θα εξαρτάται από την ηλικία και από τις ανάγκες του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.