Σάββατο, 20/04/24
Off The Pitch

Αγωγή 17χρονου εναντίον της FIFA!

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) κατέθεσε 17χρονος ποδοσφαιριστής από την Αφρική μαζί με τους γονείς του. Ο λόγος είναι, ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν πως ο κανονισμός περί απαγόρευσης μετεγγραφών ανηλίκων είναι παράνομος.

Ο εκπρόσωπος δικηγορικού γραφείου από την Ζυρίχη, ο οποίος κατέθεσε την εν λόγω αγωγή, υποστηρίζει πως ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος φόρεσε τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του σε επίπεδο παίδων, δεν μπορεί να πάρει μετεγγραφή σε σύλλογο από την Ευρώπη λόγω του σχετικού κανονισμού.

Το ίδιο νομικό γραφείο, υποστηρίζει επίσης πως οι κανονισμοί για τις μεταγραφές παραβιάζουν τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ίδια η ΕΕ επιτρέπει την απεριόριστη ελεύθερη κυκλοφορία σπουδαστών και εργαζομένων.

Πρέπει, παρόλα αυτά, να σημειώσουμε πως η FIFA στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι οι σχετικοί κανονισμοί έχουν στηριχτεί σε συμφωνία η οποία είναι υπογεγραμμένη από την ίδια, την UEFA και την Ευρωπαϊκή επιτροπή από το μακρινό 2001, ενώ αναπροσαρμόζεται με την πάροδο των χρόνων.

Τέλος, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως για την παραβίαση του κανονισμού αυτού έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση μετεγγραφών τα τρία μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου, οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...