Παρασκευή, 19/04/24
Ολυμπιακός

Τι φουσκώνει στις πλάτες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού! (photos)

Ο αγώνας του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Περιστερίου ήταν ένα από τα ματς που τράβηξαν πάνω τους τα περισσότερα βλέμματα λόγω της απόδρασης των φιλοξενουμένων με τους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά και τον ντόρο που προκλήθηκε με τη διαιτησία του Δελφάκη και των βοηθών του, ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο που κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και μπορεί να συμπεριληφθεί στα “ντεσού” της αναμέτρησης.

osfp_behind
Αυτό έχει να κάνει με την εμφάνιση των παικτών του Πάουλο Μπέντο, με αρκετούς από όσους είδαν το ματς από κοντά αλλά και που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, να παρατηρούν πως οι ερυθρόλευκες “πλάτες” όσων αγωνίζονταν ήταν περισσότερο “φουσκωμένες” σε σύγκριση με το φυσιολογικό.

osfp2
Όχι, σας προλαβαίνουμε, δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου τρομερού προγράμματος εκγύμνασης που εφαρμόζεται πλέον στο αθλητικό κέντρο στο Ρέντη, απλά πρόκειται για ειδικά μαύρα φανελάκια που φορούσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν ξεκινήσει συνεργασία από τον περασμένο Ιούλιο με την εταιρία STATSports (ιδρύθηκε το 2007 και έχει έδρα τη Βόρεια Ιρλανδία).

FOTO1

FOTO9

FOTO12
Πώς ακριβώς λειτουργούν τα συγκεκριμένα Polar; Φορώντας τα οι παίκτες, μαζί με ένα viber που είναι προσαρμοσμένο πάνω στο μπλουζάκι, “στέλνουν” όλα τα δεδομένα σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει τα πάντα την ώρα που βρίσκονται πάνω στο χορτάρι: ένταση, ταχύτητα, επιτάχυνση, βηματισμό, αλλαγή κινήσεων, χτύποι καρδιάς, επίπεδο στρες.

FOTO2 FOTO3

Κατόπιν τα στοιχεία αυτά επεξεργάζονται από ειδικό τιμ που ασχολείται με την καταγραφή και την ανάλυση των δεδομένων από τις μετρήσεις των ποδοσφαιριστών και έτσι ο Ολυμπιακός έχει σαφή και ολοκληρωμένη άποψη για την παρουσία των παικτών του σε κάθε αγώνα, ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

FOTO6 FOTO5 FOTO18
Με βάση τα αποτελέσματα, το προπονητικό επιτελείο μπορεί να δει για παράδειγμα αν κάποιος παίκτης βρίσκεται στα… όριά του όσον αφορά στη φυσική κατάσταση και με αυτό τον τρόπο αυξάνουν τις πιθανότητές για αποτροπή ελαφρών τραυματισμών που χωρίς το συγκεκριμένο τεχνολογικό σύστημα δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν.

FOTO7 FOTO4
Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που “έδωσε τα χέρια” με την STATSports και εφαρμόζει τη εν λόγω τεχνολογία όμως μην φανταστείτε πως είναι ο μόνος σε παγκόσμιο κλίμακα. Τα ειδικά μπλουζάκια χρησιμοποιούνται ήδη από 14 ομάδες της Premier League, αρκετούς μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και εκτός Αγγλίας (Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μπιλμπάο, Λεβερκούζεν, Γαλατάσαραϊ, Μπενφίκα μεταξύ αυτών) αλλά και ομάδες όπως για παράδειγμα η εθνική Ιρλανδίας στο ράγκμπι και οι Washington Wizards στο NBA.

FOTO10 FOTO8
Για το πόσο βοηθάει τις ομάδες αυτό το σύστημα, είναι ενδεικτική η αποκάλυψη που έκανε πρόσφατα ο Richard Byrne, επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης της STATSports: “Ένας από τους πρώτους μεγάλους πελάτες μας στην Ευρώπη περιόρισε τους τραυματισμούς μέσα στην ομάδα από 44 σε 22 τη χρονιά που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό…”.

foto16Πηγή: contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UEFA Youth League

Οι πιθανές ενδεκάδες του Ολυμπιακός – Ναντ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ναντ σε λίγη ώρα και χρειάζεται τη νίκη για να φτάσει στον τελικό...
Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...