Παρασκευή, 19/04/24
UEFA Youth League

Στην επόμενη φάση του UEFA Youth League ο ΠΑΟΚ! (photos)

Ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0), αναδείχθηκε η U20 του ΠΑΟΚ με την Ακαδημίας Πούσκας και έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 της Ουγγαρίας, εξασφάλισε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την U19 του Άγιαξ!

Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης η U20 του ΠΑΟΚ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία!

Μετά από 12′ αγώνα η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έκανε την πρώτη υποψία ευκαιρίας, ωστόσο, το σουτ του Χατζηδίμπα ήταν άστοχο και δεν ανησύχησε τους Ούγγρους.

Στο 28′ ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, η κεφαλιά του Σταθόπουλου (έπειτα από σέντρα του Γιαλαμούδη) δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των Ούγγρων ο οποίος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα

Με την συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών στο ματς, η U20 του ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο “Καυταντζόγλειο”, παρόλα αυτά, δεν είχε δημιουργήσει ακόμη την κλασική ευκαιρία για γκολ ενώ από την άλλη οι Ούγγροι αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους “γύρισαν” το παιχνίδι στην δύναμη κάνοντας  συνεχόμενα φάουλ.

Στο 40′, ο “δικέφαλος” δημιούργησε άλλη μία ευκαιρία για γκολ, αλλά ο Δοδοντσάκης από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα άουτ!

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί μία ακόμα καλή ευκαιρία! Στο λεπτό του έξτρα χρόνου  ο Γιαλαμούδης εκτέλεσε το φάουλ ωστόσο η κεφαλιά του Ματθαίου πέρασε άουτ!

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όντας ισόπαλες 0-0 με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να είναι σαφέστατα ανώτερη από την U20 της Ακαδημίας Πούσκας, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν πραγματοποιήσει καμία απολύτως αλλαγή και την Ακαδημίας Πούσκας να έχει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Το πρώτο δωδεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου συμπληρώθηκε δίχως να απειλήσει κάποια από τις δύο ομάδες.

Στο 60‘ ο Ματθαίου δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Τοθ, ο οποίος, μάζεψε εύκολα την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα  ήταν σειρά των “φιλοξενούμενων” να γίνουν απειλητικοί, αλλά το γυριστό σουτ του Κεμενίφι, μπλόκαρε εύκολα ο Σιαμπάνης.

Με την συμπλήρωση 65′ αγώνα η U20 του ΠΑΟΚ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα, όταν το σουτ του Χατζηδίμπα εξουδετερώθηκε από τον Τοθ, ο οποίος, πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 67‘ ο Ματθαίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον επόπτη σε μία πολύ οριακή φάση.

Έξι λεπτά αργότερα η Ακαδημία Πούσκας άγγιξε το γκολ αλλά ο Σιαμπάνης ήταν εκεί αποκρούοντας το τετ-α-τετ των Ούγγρων!

Όσο πλησίαζε η αναμέτρηση προς το τέλος της, οι Ούγγροι όλο και περισσότερο πίεζαν καθώς κυνηγούσαν το πολυπόθητο γκολ προκειμένου να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Με την συμπλήρωση 90′ στην αναμέτρηση ο Ματθαίου επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ το οποίο έπεσε απευθείας στην αγκαλιά του Τοθ.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης με το τέλος του αγώνα να βρίσκει την U20 του “δικεφάλου” του βορρά στον δεύτερο γύρο του UEFA Youth League! Εκεί οπού (εκτός μεγάλου απροόπτου) θα αντιμετωπίσει την U20 του Άγιαξ.

Η σύνθεση της U20 του ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Παπαθανασίου, Δοδοντσάκης, Δημητρίου, Γιαλαμούδης, Αηδονίδης (73′ Κυριλλίδης), Μελετίδης, Χατζηστραβός (51′ Παπαδόπουλος), Ματθαίος, Σταθόπουλος, Χατζηδίμπας (90+1′ Μίσκοβιτς)

Η σύνθεση της Ακαδημίας Πούσκας: Τοθ, Ρέτγι, Κερτάι, Μπόκρος, Κέσζι (82′ Σούζακ), Κ. Τοθ (69′ Μαγκιάρι), Μπ. Τοθ, Κόβατς, Οβάρι, Κεμενίφι (82′ Σαρότζι), Σζαμπό

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...