Παρασκευή, 29/03/24
Guardian

Στη λίστα της Guardian ο Στεργιάκης! (photos/vid)

Η κορυφαία αγγλική εφημερίδα “Guardian” ετοίμασε αφιέρωμα για τα 60 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου γεννημένα το 1999. Η πρότασή μας ήταν ο Αντώνης Στεργιάκης, ο νεαρός “γίγαντας” των 195 εκατοστών που αγωνίζεται στη Σλάβια Σόφιας.

Ο 17χρονος τερματοφύλακας εκκολάφθηκε στις ακαδημίες του Άρη και αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη Θύελλα Φιλώτα για μία σεζόν (2014-2015) στη Γ’ Εθνική.

Οι φιλοδοξίες του ήταν αντιστρόφως ανάλογα υψηλές σε σχέση με την ηλικία του και γι’ αυτό προτίμησε να αναζητήσει επαγγελματικό συμβόλαιο από τα 16 του, αντί να παραμείνει στη δεύτερη ομάδα κάποιου συλλόγου, ακόμα κι αν αυτός ήταν ο Ολυμπιακός με τον οποίο είχε συζητήσεις.

stergiakisΗ Σλάβια Σόφιας πείστηκε μετά από δοκιμή και τον ενέταξε στο δυναμικό της, ενώ η φήμη του έφτασε μέχρι την πάντα ευπρόσδεκτη σε ελληνικό στοιχείο Ρόμα. Οι προπονήσεις που έκανε αυτό το καλοκαίρι στην Τριγκόρια είχαν θετικό πρόσημο, ωστόσο και πάλι δεν αποδέχθηκε πρόταση να ενταχθεί στην Primavera, τη δεύτερη ομάδα των “τζιαλορόσι”.

Η στάση του έμοιαζε να δικαιώνεται τον Αύγουστο, όταν πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τη Λέφσκι.

antonis_Stergiakis 1

Το ψηλό κορμί του που συνδυάζεται με γρήγορα πόδια και καλό χειρισμό της μπάλας μας οδήγησε στην πρόταση για το αφιέρωμα του “Guardian”, που αφορά 17χρονους ποδοσφαιριστές από όλον τον πλανήτη.

Μπορεί να μην υπάρχει σύγκριση με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα που βρίσκεται κι αυτός στη λίστα λόγω ηλικίας, ωστόσο τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του Στεργιάκη είναι θετικά και ελπίζουμε στο μέλλον να μας δικαιώσει.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι ελληνικές προτάσεις ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου (2014, τότε του Παναθηναϊκού, τώρα του Ηρακλη) και ο Δημήτρης Λημνιός (2015, Ατρόμητος).

guardian-60-1

Το κείμενο στον “Guardian” για τον Αντώνη Στεργιάκη: “Ο ύψους 1,95μ. πανύψηλος Έλληνας με τα γρήγορα πόδια αγωνίζεται στη Βουλγαρία. Έχοντας περάσει από τις ακαδημίες του Άρη, έπαιξε στην τρίτη κατηγορία με τη Θύελλα Φιλώτα το 2015. Ο Ολυμπιακός είχε συζητήσεις με τον Στεργιάκη, αλλά ο τερματοφύλακας ήθελε αγώνες σε πρώτη ομάδα και επέλεξε να δοκιμαστεί στη Σλάβια Πράγας. Εντυπωσίασε τον προπονητή τερματοφυλάκων και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο. Τον Ιούλιο ταξίδεψε στην Τριγκόρια για δοκιμή στη Ρόμα, αλλά απέρριψε την πρόταση να μετακινηθεί στη δεύτερη ομάδα και στις 21 Αυγούστου 2016 έκανε το ντεμπούτο του στη Σλάβια, ως αλλαγή κόντρα στη Λέφσκι”.

guardian-60-2

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τα 60 ονόματα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που γεννήθηκαν το 1999 και βρίσκονται στη λίστα του “Guardian”.

Δείτε τον νεαρό σε δράση:

Πηγή: sport24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ Ακαδημία

Στην… Ολλανδία η Ακαδημία του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια...
Παναθηναικός Β'

Δυνατό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού… κοιτάζει την “έξοδο”!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει πως... αποχωρεί από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...