Πέμπτη, 18/04/24
ΠΑΟΚ

Πουρλιοτόπουλος: Στόχος να τελειοποιήσουμε τα παιδιά!

Ο διευθυντής της ακαδημίας του ΠΑΟΚ και γενικός αρχηγός της πρώτης ομάδας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, αλλά δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον Βλάνταν Ίβιτς.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ μίλησε για την συμμετοχή της U20 στο Youth League, όπου στη συνέχεια της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. Ακόμη, τόνισε τη χαρά του για τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος από προπονητής της ακαδημίας είναι στην πρώτη ομάδα του δικεφάλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος:

Γιατί τα παιδιά αναγκαστήκαν να αγωνιστούν στο Καυτανζόγλειο και όχι στο γήπεδο της Τούμπας:

Φανταστείτε τη στενοχώρια τους, θέλανε πολύ να παίξουν εκεί αλλά δε γινόταν. Υπάρχει οδηγία της UEFA ότι δεν μπορεί να παίξει η U20 στο ίδιο γήπεδο με τη πρώτη ομάδα, εφόσον εκείνη αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Συνήθως αυτά τα παιχνίδια γίνονται στα αθλητικά κέντρα.

Για την κουβέντα του προπονητή της U20 Πάμπλο Γκαρσία ότι “δεν είναι παιδιά αλλά άντρες”:

“Θα συμφωνήσω απόλυτα αλλά παραμένουν παιδιά και δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Είναι δεδομένο ότι ο Πάμπλο θέλει να τους περάσει αυτά τα χαρακτηριστικά και να τους βοηθήσει να περάσουν το μεταβατικό στάδιο από το εφηβικό ποδόσφαιρο στον αντρικό. Είναι μαγικό το να τους προετοιμάζεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Στην Ελλάδα παίζουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο τα ψυχοπνευματικά χαρακτηριστικά και η προετοιμασία τους. Μακάρι η περσινή απόφαση της Σούπερ Λιγκ για τις Β’ ομάδες να τηρηθεί ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν πιο εύκολη εισαγωγή στις μεγάλες ομάδες. Είμαι υπέρ του συστήματος των Β’ ομάδων και ήταν και πρότασή μου πριν τρία χρόνια στη Λίγκα όσον αφορά τις ακαδημίες”.

Για το πόσα άτομα δουλεύουν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ:

“Έχουμε περίπου 44 στελέχη που δουλεύουν στις ακαδημίες σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν βέβαια και εξωτερικοί συνεργάτες όπως ψυχολόγοι, εργοφυσιολόγοι αλλά κυρίως καθηγητές που κάνουν μαθήματα στα παιδιά τα απογεύματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι προσωπικότητες δεν έρχονται μόνο μέσα από το ποδόσφαιρο αλλά και μέσα από τα μαθήματα”.

Για το που στεγάζεται η ακαδημία του ΠΑΟΚ:

“Το σπίτι της ακαδημίας ήταν στο γήπεδο της Τούμπας αλλά πλέον δεν μας κάλυπτε και έτσι εδώ και ενάμιση χρόνο υπάρχει ένα οκταόροφο κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τα παιδιά ζουν και μεγαλώνουν εκεί”.

Για τα χρήματα που χρειάζονται για την ακαδημία:

“Αυτή τη στιγμή το μπάτζετ είναι περίπου 1,8 εκ ευρώ. Εμείς περάσαμε και τα δύο στάδια. Αρχικά τη δημιουργία της ακαδημίας και την κρίση αλλά και την άφιξη του Ιβαν Σαββίδη που πλέον μας προσφέρει ότι ζητήσουμε”.

Για την προετοιμασία των νέων ποδοσφαιριστών και αν πρέπει να εστιάζουν στο αποτέλεσμα ή στο ποδόσφαιρο:

“Νομίζω ότι ένας συνδυασμός των δύο είναι ιδανικός. Το αποτέλεσμα ή το πρωτάθλημα υπάρχει αλλά το κυριότερο είναι να καλύψουμε τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστούν αυτά τα παιδιά στην πορεία και της ζωής τους αλλά και της καριέρας τους. Ο στόχος είναι να τελειοποιήσουμε τα παιδιά για την εισαγωγή τους στο ανδρικό ποδόσφαιρο”.

Για τη διοργάνωση του Youth League:

“Είναι πολύ ωραίες οι παραστάσεις που παίρνουν τα παιδιά. Η προετοιμασία είναι πολύ καλή για τα παιδιά αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα θυμάται κανείς ότι παίξαμε με την ακαδημία του Πούσκας. Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι τα παιδιά που θα δούμε κάποια στιγμή στην ανδρική ομάδα. Η χαρά μας είναι ότι πέρσι καταταχτήκαμε στην 24η θέση όσον αφορά την παραγωγή ποδοσφαιριστών. Εμείς θα χαρούμε ακόμα και αν παίξουν σε άλλες ομάδες της Σουπερ Λιγκ και όχι στον ΠΑΟΚ. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ξαναδούμε περισσότερους έλληνες ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα”.

Για τους παίκτες που έχουν βγει και αν τους ικανοποιεί ο αριθμός της παραγωγής:

“Είναι ικανοποιητικό και δηλώνω δημόσια ότι τα νέα παιδιά που έρχονται είναι ακόμα πιο έτοιμοι. Εγώ ελπίζω να βρουν χώρο και χρόνο ακόμα περισσότερο. Η γενιά του ‘96 με τους Κίτσιου και Κουλούρη είχε μόνο παραστάσεις από 2-3 τουρνουά εξωτερικού. Τα παιδιά που έρχονται έχουν πλέον πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε παιχνίδια και σε τουρνουά εξωτερικού, σχεδόν 30 και με τις μεγαλύτερες ομάδες. Τα παιδιά του 2006 πήγανε σε τρία τουρνουά του εξωτερικού”.

Για το ότι και ο Ίβιτς είναι προπονητής – προϊόν της ακαδημίας:

“Αμέσως μετά το πρώτο τρίμηνο της συνεργασίας μας καταλάβαμε όλοι ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα προπονήσει την πρώτη ομάδα. Το περιμέναμε και ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.

Για το γεγονός ότι είναι και στην ακαδημία αλλά και γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ.

“Ο ρόλος μου πλέον στην ακαδημία θα ολοκληρωθεί σιγά-σιγά αλλά πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση για τα παιδιά που δουλεύουν αρκετά χρόνια στις ακαδημίες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...