Παρασκευή, 29/03/24
Ιταλία

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Λοκατέλι!

Αν δεν τον ξέρετε, ήρθε η ώρα να τον μάθετε. Ο λόγος για τον 18χρονο, Μανουέλ Λοκατέλι, ο οποίος άρπαξε απο τα “μαλλία” την ευκαιρία που του δόθηκε. Την Κυριακή (2/10) πέτυχε και το πρώτο του γκολ στη Serie A.

Ο Μανουέλ Λοκατέλι αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου, ωστόσο μπορεί να παίξει και στα χαφ. Ξεκίνησε να παίζει στην Αταλάντα, ωστόσο η Μίλαν τον “άρπαξε” απο το Μπέργκαμο και τον πήρε στις ακαδημίες της. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ιταλίας.

Σας παρουσιάζουμε πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον ταλαντούχο μέσο:

1. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις αλάνες του Πεσκάτε στο Λεκο. Πρώτος προπονητής του ήταν ο πατέρας του, ο οποίος θέλησε απο νωρίς να μάθει τα πρώτα βήματα στον γιο του.

2.Σε ηλικία 8 χρονών η Αταλάντα ανακαλύπτει τον μικρό άσο, ο οποίος εντάσσεται γρήγορα στις ακαδημίες της ομάδας απο το Μπέργκαμο. Το 2009 η Αταλάντα “έκλεψε” τον Ματία Αλβορτέγκι απ τις ακαδημίες της Μίλαν, η οποία ήθελε να πάρει “εκδίκηση”. Το 2012 αρπάζει τον Λοκατέλι, ο οποίος κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Εντάσσεται στις ακαδημίες των “ροσονέρι”.

3. Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε βάλει στο “μάτι” τον μικρό και ήθελε να τον πάρει στην Άρσεναλ. Η θέση της Μίλαν , όμως ήταν ξεκάθαρη. Σε καμία περίπτωση ο Λοκατέλι δεν ήταν προς πώληση.

4. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρει για τον Μάνουελ:  “Η μεσαία γραμμή είναι πάντα σημαντική, αλλά ανάμεσα στους νέους μας ένα εξαιρετικό παιδί, που ονομάζεται Λοκατέλι και ελπίζω ότι θα είναι ένας μεγάλος καθοδηγητής στο μέλλον”. Ο μικρός όμως δεν παίρνει αέρα και απαντάει: “Όχι, όχι δεν υπάρχει καμία πίεση. Μόνο μεγάλη υπερηφάνεια και ένα επιπλέον κίνητρο για να εργαστώ, να βελτιωθώ και να αναπτυχθώ γρήγορα. Αλλά τον ευχαριστώ. Τα λόγια του με γέμισαν υπερηφάνεια”.

5. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν κάνει το δρομολόγιο ΜπέργκαμοΜιλάνο. Πρώτος ήταν ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Το 1995 ένας μέσος, ο Τόμας Λοκατέλι ακολουθεί το δρομολόγιο, ωστόσο δεν μπορεί να καθιερωθεί στη Μίλαν. Πριν λίγα χρόνια  ο Μανουέλ Λοκατέλι ακολουθεί το δρομολόγιο και έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται κάτι διαφορετικό απο τον συνονόματο του, Τόμας Λοκατέλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...