Εθνική Παίδων (U17)

Γεωργόπουλος: Αυτή η φουρνιά έχει πολύ ταλέντο!

Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα είχε να πει ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Βασίλης Γεωργόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή “Μικρόφωνο Στα Γήπεδα”.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για το ταλέντο που διαθέτουν τα μικρά παιδιά, για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες προπονούνται αλλά και για την Εθνική Ανδρών.

Ο Γεωργόπουλος ανέφερε αρχικά:

“Η Εθνική ομάδα παίδων αποτελείται από παιδιά γεννηθέντες του 2000. Όλες οι ομάδες πλέον δουλεύουν πολύ καλά στον τομέα αυτό και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτή η φουρνιά έχει μεγάλη αξία και υπάρχει πολύ ταλέντο. Γίνεται καλή δουλειά και όλοι στην Εθνική ομάδα το γνωρίζουν και ασχολούνται με την ομάδα παίδων. Υπάρχουν παίκτες κυρίως από τις ομάδες της Super League.

Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στα παιδιά αυτά. Βρίσκονται σε μια ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία και κάποιοι από αυτούς ανάλογα με τα φυσικά προσόντα και τα χαρακτηριστικά τους, μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Εμείς προσπαθούμε να τους περάσουμε κυρίως το μήνυμα του τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου που είναι πολύ σημαντικό. Ο ποδοσφαιριστής που στα 19 του έχει κάνει πάρα πολλές προπονήσεις, δουλεύει και αγωνίζεται, μπορεί να κάνει όνειρα, να έχει βλέψεις. Υπάρχουν ορισμένοι που ήδη έχουν ξεχωρίσει και διαθέτουν τεράστιο ταλέντο όπως ο Ρέτσος του Ολυμπιακού και ο Λημνιός με τον Κατράνη του Ατρομήτου”, ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε μερικές ερωτήσεις:

Για τις πρόσφατες νίκες της Εθνικής επί Γερμανίας και Κροατίας:

“Στο τουρνουά στην Κροατία η ομάδα έδειξε ότι έχει λαμπρό μέλλον. Αυτή η γενιά πραγματικά είναι μια πολύ καλή φουρνιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Νικήσαμε την Γερμανία κάτι που γίνεται σπάνια και μάλιστα με ανατροπή ενώ επιβληθήκαμε και των Κροατών στην έδρα τους δείχνοντας ότι πολλά από αυτά τα παιδιά μπορούν να φτάσουν στην εθνική ανδρών τα επόμενα χρόνια. Στις επόμενες ημέρες πάμε στο τουρνουά της Ανδόρας για να δώσουμε τη μάχη σε έναν από τους ομίλους για τα τελικά του πανευρωπαϊκού”.

Για τις συνθήκες που προπονούνται οι νεαροί παίκτες:

“Το πρώτο που θέλουμε να δίνουμε εμείς στα παιδιά είναι να καταλαβαίνουν ότι παίζουν για την πατρίδα τους. Υπάρχουν ελλείψεις, όσο καλή δουλειά και αν γίνεται από τους προπονητές, με τις προπονήσεις να γίνονται σε κακές γηπεδικές συνθήκες”.

Για την Εθνική ανδρών:

“Πρέπει να αυξηθεί το Ελληνικό στοιχείο στις ομάδες. Είναι δύσκολη η κατάσταση και η δουλειά του προπονητή να βρει παίκτες. Ο Μανιάτης και ο Τζιόλης π.χ που δεν υπολογίζονται και προπονούνται μόνοι τους, έχουν πολύ καλή παρουσία στην Εθνική. Ο Τζιόλης μπορεί να έχει ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται από τον Ίβιτς, αλλά στην Εθνική προσφέρει πάρα πολλά, όπως και ο Μανιάτης που ήταν πολύ καλός χθες στο ματς με την Κύπρο”.

Για τη νίκη επί της Κύπρου:

“Οι Κύπριοι έχουν βελτιωθεί πολύ και χθες πήραμε, θα έλεγα μια επαγγελματική νίκη. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες παίξαμε προσεκτικά, παίξαμε έξυπνα και πήραμε αυτό που θέλαμε. Από το παιχνίδι με την Κύπρο κρατάμε την πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας. Έχουμε αυτή τη στιγμή τρεις από τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και βήμα βήμα κάνουμε σημαντικά άλματα προόδου να ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση. Στο υψηλό επίπεδο πρέπει να διαφυλάσσεις καταρχάς το αμυντικό σου παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ανάλογα και το παιχνίδι θα δούμε κατά πόσο η ομάδα μπορεί να παίζει και πιο επιθετικό ποδόσφαιρο”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...
UEFA

Νέοι τρόποι διεξαγωγής για τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της...

Η έκδοση 2024/25 του UEFA Champions League θα έχει νέα μορφή. Εξηγούμε τι θα αλλάξει, τι θα...