Παρασκευή, 29/03/24
Super League

Το Top-5 των “μικρών” της Super League! (photos/vids)

Η φετινή Super League φαίνεται πως θα είναι μια απο τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Όλοι οι “μεγάλοι” ενισχύθηκαν σημαντικά και μοιάζουν έτοιμοι να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Τι γίνεται όμως με τους “μικρούς”, τα ταλέντα, τα οποία προσπαθούν μέσα σε μια δύσκολη στιγμή να ξεχωρίσουν;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα Top-5, με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 21 χρόνια, ωστόσο έχουν ήδη καταφέρει να κάνουν το επόμενο βήμα και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις που θέτουν οι ομάδες τους.

5. Κώστας Τσιμίκας (Ολυμπιακός)

tsimikas_oly

Πρόκειται για έναν αρκετά ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του έδωσε πέρυσι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια κυπέλλου την περασμένη σεζόν, ενώ έχει και 13 συμμετοχές με την U19 ομάδα της Εθνικής. Στην φετινή σεζόν ο 20χρονος αριστερός μπακ, δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνιση του, ούτε ως αλλαγή, ωστόσο προπονείται καθημερινά με την πρώτη ομάδα και περιμένει την εντολή του Πάουλο Μπέντο για να μπει στο γήπεδο.

https://www.youtube.com/watch?v=0hkmDvD6Z7w

4. Γιάννης Μυστακίδης (ΠΑΟΚ)

mystakidis_paok

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της γερμανικής, Φράιμπουργκ και συμμετείχε σε παιχνίδια της δεύτερης ομάδας, στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος. Το 2014 ήρθε στη χώρα μας και αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πιερικού, μετρώντας σε 25 παιχνίδια, 4 γκολ. Το καλοκαίρι του 2015, ο ΠΑΟΚ ζήτησε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη του σεζόν στον “Δικέφαλο” άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, καθώς πέτυχε 4 γκολ σε 18 παιχνίδια, αποδεικνύοντας πως αποτελεί μια πολύ μεγάλη επένδυση για την ομάδα του, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο 21χρονος μέσος φημίζεται για τις ωραίες σέντρες του αλλά και για το γεγονός πως μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Μεγάλο συν είναι επίσης, το ότι μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε θέση, πίσω απο τον επιθετικό.

https://www.youtube.com/watch?v=3Vslt3m8PLE

3. Ταξιάρχης Φούντας (Πανιώνιος)

foyntas_pani

Είναι μόλις 21 ετών, όμως έχει αλλάξει ήδη αρκετές ομάδες. Ψάχνει τη δική του “Ιθάκη”, κάπου να “δέσει” και να μπορέσει να αποκτήσει σταθερότητα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε μικρές ομάδες της περιοχής τους, όμως στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση της, η ΑΕΚ. Μετακόμισε στις ακαδημίες της “Ένωσης” και έκανε το ντεμπούτο του με τη πρώτη ομάδα, σε ηλικία 16 ετών, όντας ο νεότερος ποδοσφαιριστής της “Ένωσης”, που έχει αγωνιστεί ποτέ στη Σούπερ Λίγκα. Περίπου ένα χρόνο μετά πέτυχε και το πρώτο του γκολ, κόντρα στον Πλατανιά. Έγινε τότε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Στη συνέχεια και όταν οι “Κιτρινόμαυροι” έπεσαν στην Γ’ Κατηγορία, το 2013,αποχώρησε και πήγε στην Αυστρία, για λογαριασμό της Σάλτσμπουργκ. Δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί, περιπλανήθηκε δανεικός σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, αλλά και σε δύο δικές μας. Τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, όμως και πάλι η Σάλτσμπουργκ, δεν τον εμπιστεύτηκε, με αποτέλεσμα να τον αφήσει ελεύθερο, στο τέλος της περασμένης σεζόν. Πριν λίγους μήνες ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιώνιο, ο οποίος πιστεύει στις ικανότητες του και θέλει να τον βοηθήσει να βρει μια σταθερή πορεία. Ειναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά και με την πρώτη ομάδα της “γαλανόλευκης“, όπου έχει μετρήσει μέχρι στιγμής, 3 συμμετοχές.

2. Λάζαρος Λάμπρου (Ηρακλής)

labrou_ira

“Γέννημα θρέμμα” των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που ήθελε, στην πρώτη ομάδα. Όλοι ακούγαμε τα καλύτερα, όσο βρισκόταν στις μικρότερες ομάδες του “τριφυλλιού” και περιμέναμε να τον δούμε με την πράσινη φανέλα και στη Σούπερ Λίγκα. Αγωνίστηκε δύο φορές πέρυσι, ως αλλαγή, στο κύπελλο και τίποτα περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον κρατήσει, όμως ο 19χρονος έψαχνε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής και έτσι δεν δέχθηκε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, πριν λίγους μήνες. Ο Ηρακλής πλησίασε τον Λάμπρου και αφού του εγγυήθηκε ότι θα αγωνίζεται αρκετά στη φετινή σεζόν, τον έπεισε να υπογράψει. Είναι διεθνής με τις ομάδες U17 και U19 της Ενθικής, έχοντας σκοράρει και 2 φορές στην τελευταία.

1. Ευθύμης Κουλούρης (ΠΑΟΚ)

Koulouris-paok

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, με την εξέλιξη του να είναι εντυπωσιακή. Λίγο πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, σκόραρε το νικητήριο γκολ, που χάρισε στον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα U17. Την επόμενη σεζόν, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας, στο πρωτάθλημα νέων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε ο Στέφανος Αθανασιάδης. Στο ντεμπούτο του, με την πρώτη ομάδα του “Δικεφάλου”, πέτυχε δύο γκολ, απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης, σε παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος. Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ήταν δεδομένη, ωστόσο ήθελαν να τον παραχωρήσουν δανεικό, για να πάρει περισσότερα παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε ως δανεικός για ένα χρόνο, στην Ανόρθωση. Πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν στην Κύπρο, πετυχαίνοντας 15 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πλέον στη Θεσσαλονίκη, ήταν σίγουροι για τον 20χρονο επιθετικό. Στην πρώτη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν, ξεκίνησε ως βασικός, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και πέτυχε τα δύο γκολ, που χάρισαν τη νίκη στον “Δικέφαλο”. Σίγουρα πρόκειται για ένα αρκετά ταλαντούχο παιδί, το οποίο έχει μπροστά του, πολλά περιθώρια εξέλιξης.

https://www.youtube.com/watch?v=Pj0ahmZDp74

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...