Παρασκευή, 20/02/26
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
Ολυμπιακός U17 / U20

Βιβλίο… Μια ευεργετική συντροφιά στην προετοιμασία!

Μετά από μια εξαντλητική προπόνηση δεν υπάρχει καλύτερος… σύντροφος για τον ποδοσφαιριστή από ένα βιβλίο. Τον χαλαρώνει, τον μορφώνει και γενικά βάζει κάθε άνθρωπο σε διαδικασία να σκέφτεται διαφορετικά και να “χτίζει” την προσωπικότητα του.

Στην προετοιμασία της U20 και της U17 του Ολυμπιακού στο Πήλιο μετά από τα γεύματα, αλλά και το βράδυ πριν από τον ύπνο πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που διαβάζουν ένα βιβλίο. Δυο απ’ αυτούς είναι ο Κώστας Μεγαρίτης και ο Ντίνος Πανάγου.

Μέλη και οι δυο της U20 του Ολυμπιακού φροντίζουν πέρα από την ατομική τους βελτίωση μέσα στο γήπεδο και για την πνευματική τους εξέλιξη. Ο Κώστας Μεγαρίτης έχει μαζί του στο Πήλιο το best seller του Γιούνας Γιούνασον “Ο εκατόνταρχος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε”, το οποίο έχει πουλήσει σ’ όλο τον κόσμο περισσότερα από 8.000.000 αντίτυπα.

“Είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο”, λέει ο νεαρός μέσος και συνεχίζει μιλώντας για την αγάπη του προς τα βιβλία: “Το διάβασμα με χαλαρώνει με ξεκουράζει από το άγχος της ημέρας. Μέσα από τα βιβλία μαθαίνεις πολλά νέα πράγματα που σε κάνουν να θες να εξασκήσεις περισσότερο το μυαλό σου. Σου ανοίγονται άλλοι δρόμοι. Αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Νίκος Καζαντζάκης και το αγαπημένο μου βιβλίο το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».”

Ο Ντίνος Πανάγου διαβάζει αυτό τον καιρό το “Game on Thrones: Το παιχνίδι του στέμματος” του George Martin και το βρίσκει συναρπαστικό. “Είναι άλλο να το βλέπεις στον κινηματογράφο και άλλο να το διαβάζεις. Το βιβλίο έχει περισσότερες λεπτομέρειες. Σε συναρπάζει από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα”, σημειώνει ο νεαρός άσος και συνεχίζει: “Γενικά το βιβλίο με χαλαρώνει και παράλληλα με διασκεδάζει. Δεν θέλω να είμαι όλη την ώρα με το κινητό και το tablet, προτιμώ να περάσω πιο δημιουργικά το χρόνο μου. Τα βιβλία που μ’ αρέσουν είναι αυτά της φαντασίας και αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Τόλκιν.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θλίψη με νεαρό ποδοσφαιριστή που “έφυγε” σε ηλικία 19 ετών!

Θλίψη στη Λιβαδειά για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, Νικόλα Κατσαμπέκη,...

Εξελίξεις με Καρέτσα στη Γκενκ – Ο τεχνικός διευθυντής το επιβεβαίωσε!

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Γκενκ έδειξε το... μέλλον του...

Η Meta καταργεί το… Messenger!

Η Meta προχωρά στην οριστική κατάργηση της αυτόνομης εφαρμογής...

Δεν ενδιαφέρεται… απλά για Καρέτσα η Παρί Σεν Ζερμέν!

Το ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν για τον νεαρό...

“Αρχίζεις” και “τελειώνεις” με έναν νεαρό κάτω των 21!

Είμαστε μια μικρή χώρα, όχι στο TOP του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ